Készítsünk paradicsomos cukkinikrémet

Paradicsomos cukkinikrém a téli napokra, recepttel!

Szélesi Ferenc - Főkertész

Itt az alkalom, hogy elkészítsünk ezt a finomságot! Biztos vagyok benne, hogy nem fogjátok megbánni, be fogja aranyozni a téli hétköznapokat, nézzük a receptet!


Így készül a paradicsomos cukkinikrém

A paradicsomos cukkinikrém friss puha kenyérrel önmagában is fenséges, de húsok mellé is kínálhatjuk. Ha így tesszük el, sokáig eláll. Frissen elkészítve is nagyon ízletes, én általában rögtön teszek félre egy adagot, mert a család annyira rajong érte, hogy ez a vacsora, ha télire készítjük ezt a finomságot. Nem tartalmaz tartósítószert!

Hozzávalók

  • 3 kg cukkini/tök
  • 500 g sárgarépa
  • 500 g kaliforniai paprika
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1,5 kg paradicsom
  • 2,5 teáskanál csípős pirospaprika
  • 100 g cukor
  • 2 evőkanál só
  • 200 ml olaj

A következő oldalon megosztom az elkészítés menetét is! 

Így készül a paradicsomos cukkinikrém

A paradicsomot daráljuk le a húsdarálón, vagy robotgéppel pépesítsük.

A cukkinit hámozzuk meg és daráljuk le.

A paprikát megtisztítjuk és ledaráljuk.

A répát meghámozzuk, ledaráljuk és a többi zöldséghez keverjük.

A zúzott fokhagymát, a cukrot, a sót és az olajat hozzáadjuk és jól összekeverjük.

A zöldséges keveréket közepes erősségű hőfokon főzzük 40 percig, időnként kavargassuk meg. Majd adjuk hozzá a csípős pirospaprikát és főzzük még 10 percig.

A forró cukkinikrémet kanalazzuk sterilizált befőttesüvegekbe, majd szorítsuk rá a tetejüket. Fordítsuk fejjel lefelé, takarjuk be egy paplannal és hagyjuk kihűlni.

Forrás: Iluka

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Szegedi Tudományegyetem

Egyetem Mezõgazdasági Fõiskolai Kar Cím:... Tovább

leölés

állategészségügy rendészeti szempontból a fertőző állatbetegségek terjedésének... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek