Ha már pandamacit nem tarthatnak, akkor a kutyákból csinálnak pandát

Kiskutyák, mint pandák

Petra
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Kínában igencsak közkedvelt állat a panda és nagyon sokan szeretnének panda macit tartani, viszont ez nem lehetséges, mert a panda nem alkalmas háziállatnak. Viszont úgy tűnik, a kínaiaknak most valóra vált az álmuk, ugyanis olyan kiskutyák születtek, akik kiköpött pandák.

Pandafoltos kiskutyák

Kínában úgy látszik, nagyon sokan álmodoznak arról, hogy egy pandamaci legelésszen a kertjükben, akit munka után minden nap kedvükre dögönyözhetnek. Viszont ez nem megvalósítható, mivel a panda nem alkalmas arra, hogy házi állat legyen. Így a kínaiaknak be kell érniük a kutyával és a macskával, hogyha szeretnének egy kis házikedvencet. Bár Kínában sokan nem tudtak parancsolni a vágyaiknak és ha máshogy nem is, akkor úgy lett pandájuk, hogy befestették a kutyájukat. Általában a csau csau esett ennek az őrületnek áldozatul, mivel neki van olyan pufók képe és dús bundája, hogy fehéren és feketén akár pandának is elmehet. Így aki mindenáron pandát szeretett volna tartani, az vett egy csau csaut, akit elvitt egy kutyakozmetikába, ahol pár óra alatt egy tökéletes pandát varázsoltak belőle - aminek csak annyi a szépséghibája, hogy ugat.

 

Íme, egy pandára festett csau csau:

Pandafoltos kiskutyák

Viszont ezek az imádnivaló kiskutyák biztos, hogy nagyon népszerűek lesznek. Velük legalább nem kell fél évente kutyakozmetikushoz járkálni, hogy újra és újra pandát csináljanak belőlük, mert ők eleve ilyen színű bundával születtek. Ráadásul a történet érdekessége az, hogy a kiskutyák egyik szülője se hasonlít a pandákra. Bár ki tudja, a három kiskutya melyik elődjének volt olyan színe, mint egy pandának - a genetika néha furcsa dolgokra képes.

 

A kölyökkutyák bundáján a fekete foltok születésükkor még hamu színűek voltak, azonban az idő múlásával a fekete és a fehér egyre inkább kezdett különválni, majd éles kontrasztot alkotni. Bár jó kérdés, hogy így maradnak-e ezek a kutyák, vagy pedig csak a kölyökkorukat kísérik végig ezek a pandákra jellemző foltok.

Pandafoltos kiskutyák

A tulajdonos, Shaojun Shi viszont mint ahogy erre számítani lehetett, nem úszta meg vádaskodás nélkül. Ugyanis a szkeptikusok meggyanusították azzal, hogy festi az állatokat és így akarja rászedni az embereket. Bár ha így is lenne, akkor se biztos, hogy Shi lebukna ezzel az agyafúrt ötlettel, ugyanis kölyökkorban a kiskutyák nagyon sokat változhatnak még. Viszont Shi mindezt tagadta. Állítólag el szeretné majd adni a kutyákat, viszont ennek még nem jött el az ideje, mivel ezek a kölykök még csak nemrég születtek és még túl kicsik ahhoz, hogy idegen kezekbe adják őket. A tulajdonos azt tervezi, hogy majd később keres nekik új gazdát. Ez azért is jó ötlet, mert ha ezek a kölyökkutyák megőrzik ezeket a különösen nagy népszerűségnek örvendő foltokat, valószínű, már nem érheti több vád a tulajdonost sem.

Pandafoltos kiskutyák

A bambuszrágcsáló pandák ritka és veszélyeztetett állatok. Valószínű, ezért is örvendenek ekkora népszerűségnek Kínában.  Lehet, nem is lenne olyan rossz, ha nem változna meg ezeknek a kölyökkutyáknak a kinézete, mert így legalább részben valóra válhatna azoknak az álma, akik mindenáron pandát szeretnének otthon tartani és sehogy se tudnak lemondani erről az álmukról. Ráadásul így nem kéne fél évente kutyakozmetikába rohangálni.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Hardy-Weinberg-szabály

az ún. ideális v. zárt populációkra vonatkozó törvényszerűség, amely kimondja, hogy az... Tovább

centrifugális szeparátor

az eltéró sűrűségű v. egy bizonyos anyag különböző sűrűségű összetevőinek... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatorvos