Minden a pampafű gondozásáról, a pampafű neveléséről, a pampafű téliesítéséről

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

A pampafű gondozása, teleltetése

Szélesi Ferenc - Főkertész
Így gondozd a pampafüvet

A pampafű gondozása

Az előző oldalon már elmondtam, hogy a pampafű leginkább a tápanyagban gazdag talajt szereti, ez szükséges ahhoz, hogy igazán fejlődjön. Éppen ezért fontos, hogy ültetéskor és a későbbiekben is figyeljünk a tápanyagellátásra. Én nem igazán szeretem a műtrágyákat, de ha más nincs, illetve te szereted, akkor használd nyugodtan. Tavasszal érdemes elkezdeni a trágyázást, én istállótrágyát, vagy marhatrágyát szoktam használni, illetve komposztot. 

Nem kell félteni a növényt, bírja a metszést. Sokan kérdezték, hogy mikor és hol kell visszavágni a pampafüvet, erre válaszolok most. Érdemes megvárnunk vele a fagyos napok végét, március végén, április elején már nekieshetünk. Ilyenkor egyébként megmutatja a növény a helyes visszametszési magasságot.

hirdetes

Ha megjelennek az üde, friss, zöld hajtások, akkor biztosak lehetünk abba, hogy hozhatjuk a metszőollót. Alaposan vágjuk vissza, a földtől 15-30 centiméteres magasságban, arra ügyeljünk, hogy egyenesen vágjuk a szálakat. Nem kell megijedni, mire kettőt pislogsz, már hozni is fogja újra a szebbnél szebb, és nagy hajtásokat. Szerencsére nem kell sok figyelmet fordítanunk a pampafű növényvédelmére, ugyanis semmilyen betegség, illetve kártevő nem fenyegeti. Egy dologra viszont ügyelnünk kell: a tövénél soha ne legyen álló víz, ugyanis ezt nem szereti!  

A pampafű teleltetése

Egy szuper növényről van szó, ami a keményebb fagyokat is bírja, ilyenkor viszont meg kell tisztítanunk a tövét a tól és a jégtől, vagy pedig be kell takarnunk, még mielőtt megérkezik a . Ugye, elmondta korábban, hogy az álló vizet nem szereti, a hó és a jég ugyanolyan rossz az aljánál. Ha pedig nem vigyázunk rá, a dús alsórész szétfagy, ez pedig a növény vesztét okozhatja. Nálam bevált módszer a levelek összekötözése!

hirdetes

Tél előtt semmiképp ne metszd vissza a növényt, nincs más dolgod, mint összefogni a leveleket, és összekötözni, így nem fog megállni közöttük a csapadék, és nem is fog széttörni a növény. A pampafű tövét be szoktam takarni száraz falevéllel, vagy pedig fenyőkéreggel, mind a két megoldás tökéletes! Mint az a főképünk látszik, fonást is készíthetünk a pampafűből és így saját magával köthetjük össze télre, próbáljátok ki, ha van hozzá türelmetek! 

Forrás: Fotó: Schutterstock

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-11-10

Karácsonyi kaktusz gondozása

A karácsonyi kaktusz gondozása, a karácsonyi kaktusz nevelése, a karácsonyi kaktusz igényei - Mit kell tennünk annak érdekében, hogy időben virágozzon a karácsonyi kaktusz? Szakértői tanácsok a karácsonyi kaktusz gondozásához, a karácsonyi kaktusz neveléséhez, a karácsonyi kaktusz ápolásához.

2020-11-05

Itt az ideje a növények teleltetésének? - Szakértőnk válaszol!

Ismét eljött az idő, érkezik a hideg, a növények esetében pedig érdemes elvégeznünk a teleltetést. Mikor és mit kell tennünk? Most mindent elmondok nektek, gyertek velem és tudjátok meg, hogyan teleltethetitek sikeresen a növényeket!

2020-11-10

A tél legcsodálatosabb éke – A mikulásvirág gondozása/tippek, trükkök szakértőktől!

A mikulásvirágról nagyon sokan kérdeztetek tavaly és már idén is, éppen ezért most elhoztam nektek szakértőnk szuper cikkét, tudjatok meg mindent a mikulásvirágról!

2020-11-18

Tudtad, hogy fán terem a kolbász? Nevelj te is kolbászfát!

Hallottatok már kolbászfáról? Pedig létezik, most be is mutatjuk nektek a nem mindennapi kolbászfát! Tudjátok meg ti is, hogyan lehet kolbászfát nevelni!

2020-11-10

Hogyan teleltessük a citromfát helyesen? - Szakértőnk elmondja!

Most mindent megtudhatsz a citromfa teleltetéséről, szakértőnk azokat a tippeket-trükköket osztja meg a citromfa teleltetéséhez, amik már ténylegesen beváltak! Olvasd el cikkünket, és teleltesd át a citromfát sikeresen!

2020-10-23

Rengeteg kárt okoznak - Így védekezz a tripszek ellen!

A tripszek rengeteg kárt képesek okozni a kertben, éppen ezért érdemes mindenkinek elolvasnia cikkünket, most mindent elmondunk nektek a tripszek elleni védekezésről!

2020-11-17

A répalepkék kártétele – Így védekezz a répalepkék ellen!

A répalepke rengeteg kárt képes okozni a kertben, éppen ezért most mindent elmondunk nektek a répalepkéről, valamint a répalepke elleni védekezésről!

2020-11-03

Feledésbe merülő őszi ropogtatnivaló – A török mogyoró bemutatása

Neked is sokkal többet kellene belőle fogyasztani, mivel nagyon sok jótékony hatása ismert, ráadásul van még egy jó hírem, a saját kertedben is megterem!

További cikkek ebben a témában
hirdetes


hidegvérű ló

Európa nyugati tengerparti területeiről származó fajtacsoport. Közös jellemzőjük a nagyobb... Tovább

kacsa vírusos májgyulladása

kórokózója enterovírus; fogékony naposkacsa-állományokban hirtelen jelentkezik, tömeges... Tovább

Tovább a lexikonra
Nemesítés, biotechnológia Növénytermesztés Növényvédelem