Őszi ültetési ötletek - Dekorációs tippek őszre hangolódva

hirdetes

Ötletek ősziültetésekhez– 6+1 tipp az élénk őszi virágosládákért

ZH
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Öleld fel a változó évszakot az őszi ültetvényessel, amelyek színt hoznak kertedbe és jókedvet varázsolnak a hidegebb időkben. Ha gondoskodsz arról, hogy az őszi virágosládák élénk színűek legyenek, jól strukturáltak és jól illeszkedjenek a hidegebb időben való virágzáshoz, akkor öröm lesz az őszi kertben időzni – még akkor is, ha ez egy-két plusz réteg felöltésével is jár.

Őszi dekorációs ültetés

Őszi dekorációs ültetés


Ha az őszi dekorációs ötleteket beépíted otthonodba, a beltér hangulatos és barátságos lesz, mindenképpen mutass meg egy kis dekoratív szeretetet a külső térben is.


Nagyon sok csodálatos őszi virág közül lehet választani. A hidegebb hónapokban virágzó növényekkel való cserepek megtöltése színt ad, míg az örökzöld lombozat és a szívós évelő növények még akkor is buja megjelenést biztosítanak, amikor a levelek megbarnulnak.


Ne feledkezzünk meg szobanövényeinkről sem – az ősz dekoratív felrázást kíván, ami azt jelenti, hogy az ültetők cseréje is szóba kerül.

Őszi ültetési ötletek


A finom dáliáktól a hömpölygő füvekig a szakértőktől kérdeztük meg kedvenc őszi vetőgép-ötleteiket, és néhány lenyűgöző vizuális inspirációt is összegyűjtöttünk.

1. SZEZONÁLIS VIRÁGOK ŐSZI SZÍNEKBEN


Az ősz élénk színei rengeteg ötletet kínálnak a kültéri terek felvillanyozására, mielőtt áttérnénk a télre. Az ősszel virágzó növények megválasztása nem probléma az őszi ültető ötleteinél, de ha olyan színben választjuk ki őket, amely tükrözi az őket körülvevő őszi levelek narancssárgáját, pirosát és sárgáját, az feldobja az őszi kültéri dekorációs ötletek melegségét.


A beporzók számára vedd figyelembe a különféle virágformákat, valamint a különösen vonzó színeket. Gondolj azokra a növényekre is, amelyeknek hosszú vagy folyamatos virágzási időszaka van. Egyesek, például a dáliák, szintén részesülnek a rendszeres elpusztításból, ami arra ösztönzi az új rügyeket, hogy átvegyék a helyüket az elhalványuló rügyek helyett.


A „Dahlia Bishop of Llandaff” a bazsarózsa dáliák egyik legelegánsabb és legélénkebb vörös színe, amely ideális az őszi cserépbe helyezésre.
 

2. ITT AZ IDEJE TÖKÖLNI

Vidáman hagymás és élénk színű, kevesebb természetes forma van, amely olyan egyértelműen jelzi az ősz érkezését, mint a sütőtök. Nem csak Halloween alkalmából készültek – amellett, hogy miniatűr tököket válogathatsz az őszi koszorús ötleteidhez, fontold meg a használatát, hogy szezonális hatást kölcsönözz a kültéri virágtartóknak.

hirdetes


Tökéletes a szabadban, készíts szezonális függőket mini sütőtökkel és tökkel töltött drótkosárral. Keverd össze a fajtákat, hogy sokféle színt kapj. Ha kint tartjuk, egy jó hónapig kitart majd.
 

3. VÁLASSZ MELEG SZÍNEKET ÉS ANYAGOKAT 

Ahogy csökken a hőmérséklet, valószínűleg kevesebb időt fogunk tölteni a kertben – ezért ügyelj arra, hogy a nappaliban az őszi dekorációban is vedd fontolóra virágtartókat. Gondold át, hogyan változtathatod meg szobanövényeid kinézetét úgy, hogy szezonális színű ültetvényekbe helyezed őket – és összpontosíts a rozsda és az okker palettájára, hogy tükrözze a változó természeti világot. Ebben a példában egy foltos réz cserép melegítő hatást kölcsönöz egy virágnak, amelyet természetes szőtt kosarak és nyers fák vesznek körül.

4. HANGULATOS ŐSZI VERANDA

hirdetes


A hangulatos őszi veranda kialakítása nagyszerű módja annak, hogy meleg fogadtatásban részesüljenek a hidegebb hónapokban érkező vendégek. A koszorú, sütőtök és lámpások mellett, amelyek a lépcsőn sorakoznak, valamint a szezonális kúszónövények, akik a ház elejét színessé változtatják. 
Egy közepes méretű áfonya cserje, mint például a Vaccinium corymbosum 'Spartan', megfelelő lehetőség a cserepes termesztéshez. Ősszel vörösre és lilára színező leveleivel egy energiafeltöltő cserje, amely ősszel bármilyen kültéri helyet megvilágít.


A 'Cercis canadensis 'Forest Pansy' egy kicsi, több törzsű fa bordó, szív alakú levelekkel, amelyek ősszel drámai vörösre, bronzra és sárgára színeződnek. Ez a növény hangulatot kölcsönöz a kertjének, hogy cserépben is termeszthető.
 

5. HASZNÁLJ TÖKÖT CSERÉP HELYETT


A tökültető csodálatos módja az őszi ültetés vagy virágbemutatásának. De bár az őszi színsémák nagyrészt a melegebb tónusokról szólnak, nincs ok arra, hogy miért ne keverhetné össze őket egy kromatikusan izgalmas megjelenés érdekében.


Az őszi cserép összeállításánál szeretek az adott évszaknak megfelelő alternatív színeket választani, mert ez egy örvendetes emlékeztető lehet, hogy nincs is olyan messze a tavasz – főleg azoknak, akik rettegnek a hosszú téli éjszakák közeledtétől – és demonstrálják a szezon színválasztékát élvezhetjük.
 

6. ÜNNEPELD A SZÜRETI SZEZONT DÍSZKÁPOSZTÁKKAL

Lehet, hogy elveszítjük a fák leveleit, de ebben az évszakban is sokat nyerünk. Az ősz beköszöntével újonnan szezonális gyümölcsök és zöldségek egész sora kel ki a kertből. Ha nem tudsz betelni a betakarítási szezonnal, és a zöldséges foltokon túl is szeretnéd folytatni az ünneplést, fontold meg a díszkáposzta termesztését cserepekben. Gyakran ehetőek, de nagyon keserűek is lehetnek – válaszd inkább lila, kék, fehér vagy rózsaszín leveleik miatt. Csakúgy, mint a kertben, növényi esztétikája nagyszerű kiegészítője lehet az őszi asztaldísznek az étkezőben is.
 

+1  HASZNÁLJ ÖRZÖLDEKET 


Természetesen az év ezen időszakának hidegebb hőmérséklete korlátozza azt, hogy mi virágzik a cserépben– ezért vess be néhány megbízható örökzöld növényt, hogy cserepeidnek egész évben díszes szerkezete legyen. Minden edényben egyensúlyba hozza az ültetést, ha a virágok mellé örökzöldeket is ültetünk. Gondoskodj a strukturális horgonynövényekről – ez valószínűleg valami örökzöld lesz, és lehet, hogy nem a gócnövény, de olyan hátteret biztosít, amely előtt a virágosabb választások ragyoghatnak.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

kalászemelő

a megdőlt gabona kalászainak hasznos megmentésére a vágószerkezeten a kasza elé szerelve... Tovább

hidrolízis

víz hatására végbemenő kémiai átalakulás. Hidrolízissel bomlanak le a természetes... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény