orosz agrárszektorfejlesztés, elfogadott agrártörvény, jóváhagyott állami program, vidékfejlszetés, mezőgazdaság, kormányhatározat, agrárium, ivóvíz bevezetés, gáz bevezetés,agrárminiszter, bizottság,

hirdetes

Elfogadták az orosz agrárium 5 éves fejlesztési programját

dr. Kemény Ádám
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Az orosz agrárszektor fejlesztésének 2008-2012. évi feltételeit és céljait a tavaly decemberben elfogadott agrártörvény alapján készített, most jóváhagyott állami program tartalmazza.
orosz agrárszektorfejlesztés, elfogadott agrártörvény, jóváhagyott állami program, vidékfejlszetés, mezőgazdaság, kormányhatározat, agrárium, ivóvíz bevezetés, gáz bevezetés,agrárminiszter, bizottság,

A programban rögzített alapvető feladatok: a vidékfejlesztés előfeltételeinek megteremtése, a mezőgazdaság általános működési feltételeinek javítása, a prioritásos alágazatok fejlesztésének gyorsítása, a pénzügyi háttér javítása, a szabályozási környezet rugalmasabbá tétele.
 

A program finanszírozására a kormányhatározat végül is a következő központi költségvetési összegeket hagyta jóvá: 2008-ban 76,3 milliárd, 2009-ben 100 milliárd, 2010-ben 120 milliárd, 2011-ben 125 milliárd, 2012-ben pedig 130 milliárd Rbl (vagyis öt év alatt összesen 551,3 milliárd Rbl) állami pénz fordítható az agrárium támogatására. Ezek a jóváhagyott számok kismértékben elmaradnak még azoktól a mértékektől is, amelyeket a Bizottság korábbi ülésén kormányzati javaslatként jeleztek, és amelyeket az agárlobby képviselői eleve elfogadhatatlannak értékeltek (az agrártárca szerint a jelezett időszakban minimálisan 750 milliárd Rbl központi költségvetési támogatásra volna szükség ahhoz, hogy teljesüljenek a program kiemelt céljai).

hirdetes

 Az egyes köztársasági, megyei önkormányzati költségvetési forrásokból a jelzett időszakban mindösszesen 544 milliárd Rbl-t különítenek el, ezzel kiegészítve a központi forrásokat.
 

Az agrárium általános teljesítményével kapcsolatos célkitűzések a program szerint a következők: a 2006. évi termelési érték öt év alatti 24,1%-os növelése, összesen 947 milliárd Rbl értékű beruházás beindítása, a belföldi piacokon legalább 70%-os hazai termékarány elérése.
 

hirdetes

A program realizálásának elvárt eredményei között a falusi lakosság életfeltételei javításával kapcsolatban is szerepel néhány fontos tétel:

  • a vezetékes ivóvízzel való ellátottság 66%-ra emelése,
  • a gáz bevezetése a falusi háztartások legalább 60%-ában.

A kormány határozatával kapcsolatban Gorgyejev orosz agrárminiszter ismételten azt hangoztatta, hogy a folyósítandó összegeket alaposan megtervezve, az alapvető célokra összpontosítva kell elkölteni. A főbb célok között érintette a vidék szociális helyzetének javítását, valamint a technológiai korszerűsítéseket.

Forrás: www.fvm.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

cymoxanil hatóanyagú gombaölő szerek

kombinált készítmények: a cymoxanil szisztemikus hatású növényvédő szer, —> kontakt... Tovább

konzumensek (fogyasztók)

az élelmi láncban a producernek fölött levő, kész szerves anyagot átalakító,... Tovább

Tovább a lexikonra