notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

orosz agrárszektorfejlesztés, elfogadott agrártörvény, jóváhagyott állami program, vidékfejlszetés, mezőgazdaság, kormányhatározat, agrárium, ivóvíz bevezetés, gáz bevezetés,agrárminiszter, bizottság,

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Elfogadták az orosz agrárium 5 éves fejlesztési programját

dr. Kemény Ádám
Az orosz agrárszektor fejlesztésének 2008-2012. évi feltételeit és céljait a tavaly decemberben elfogadott agrártörvény alapján készített, most jóváhagyott állami program tartalmazza.
orosz agrárszektorfejlesztés, elfogadott agrártörvény, jóváhagyott állami program, vidékfejlszetés, mezőgazdaság, kormányhatározat, agrárium, ivóvíz bevezetés, gáz bevezetés,agrárminiszter, bizottság,

A programban rögzített alapvető feladatok: a vidékfejlesztés előfeltételeinek megteremtése, a mezőgazdaság általános működési feltételeinek javítása, a prioritásos alágazatok fejlesztésének gyorsítása, a pénzügyi háttér javítása, a szabályozási környezet rugalmasabbá tétele.
 

A program finanszírozására a kormányhatározat végül is a következő központi költségvetési összegeket hagyta jóvá: 2008-ban 76,3 milliárd, 2009-ben 100 milliárd, 2010-ben 120 milliárd, 2011-ben 125 milliárd, 2012-ben pedig 130 milliárd Rbl (vagyis öt év alatt összesen 551,3 milliárd Rbl) állami pénz fordítható az agrárium támogatására. Ezek a jóváhagyott számok kismértékben elmaradnak még azoktól a mértékektől is, amelyeket a Bizottság korábbi ülésén kormányzati javaslatként jeleztek, és amelyeket az agárlobby képviselői eleve elfogadhatatlannak értékeltek (az agrártárca szerint a jelezett időszakban minimálisan 750 milliárd Rbl központi költségvetési támogatásra volna szükség ahhoz, hogy teljesüljenek a program kiemelt céljai).

hirdetes

 Az egyes köztársasági, megyei önkormányzati költségvetési forrásokból a jelzett időszakban mindösszesen 544 milliárd Rbl-t különítenek el, ezzel kiegészítve a központi forrásokat.
 

Az agrárium általános teljesítményével kapcsolatos célkitűzések a program szerint a következők: a 2006. évi termelési érték öt év alatti 24,1%-os növelése, összesen 947 milliárd Rbl értékű beruházás beindítása, a belföldi piacokon legalább 70%-os hazai termékarány elérése.
 

hirdetes

A program realizálásának elvárt eredményei között a falusi lakosság életfeltételei javításával kapcsolatban is szerepel néhány fontos tétel:

  • a vezetékes ivóvízzel való ellátottság 66%-ra emelése,
  • a gáz bevezetése a falusi háztartások legalább 60%-ában.

A kormány határozatával kapcsolatban Gorgyejev orosz agrárminiszter ismételten azt hangoztatta, hogy a folyósítandó összegeket alaposan megtervezve, az alapvető célokra összpontosítva kell elkölteni. A főbb célok között érintette a vidék szociális helyzetének javítását, valamint a technológiai korszerűsítéseket.

Forrás: www.fvm.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
87 264
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
5 404 723

szuperinfekció

A már valamely kórokozóval fertőzött szervezet újrafertőződése ugyanavval a kórokozóval. Tovább

magágy (vetőágy)

a mag befogadására előkészített talajréteg. Akkor jó, ha a —>vetőmag körül... Tovább

Tovább a lexikonra