Az orchideák téli igényei: orchidea gondozása a hideg évszakban

hirdetes

Az orchideák téli igényei: orchidea gondozása a hideg évszakban

SFV, NA
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Az orchideákra érdemes télen is megfelelően odafigyelni, ezzel is biztosítva mesés virágzásukat és fejlődésüket. Alábbi cikkünkből tudj meg Te is mindent az orchideák téli gondozásáról, és készüljünk mrá fel együtt előre a télre és vele járó dolgokra!

Így gondozd télen az orchideákat

Az orchidea téli gondozása eltér a nyári szezonban megszokott módszerektől. Ezek a trópusi virágok szeretik a meleget és a magas páratartalmat, ezért, ha nincs üvegház a hidegebb hónapokra, bizonyos lépéseket meg kell tennünk annak érdekében, hogy az orchideánk boldog és egészséges legyen.


Meleg környezet biztosítása


Az egyik legfontosabb szempont az őket körülvevő hőmérséklet. Az orchideák elviselik a hidegebb időt, mint azt a legtöbb ember gondolná, de ez egyáltalán nem az ideális számukra. A hőmérséklet rövid távú csökkenése, akár éppen a fagypont fölé, nem probléma, amíg nem fagy meg a növény.

hirdetes
Azonban az ideális hőmérsékleti tartomány a 10-27°C. Az ablakok, ahonnan az orchideánk megkapja a kellő mennyiségű fényt, hidegebb lehetnek számukra, különösen a téli éjszakákon. Megvédhetjük őket mozgatással, vagy szigeteléssel, például egy réteg buborékfóliával az ablak és a növény közé helyezve. Ne helyezd a virágot radiátor vagy bármilyen fűtőnyílás közelébe, mivel a száraz levegő ugyanolyan rossz hatást ér el, mint a hideg levegő. Ügyelni kell arra is, hogy ne érje huzat.


A fény iránti igények


A rövidebb téli napok kevesebb fényt is jelentenek. Az orchideák erős, közvetett fényben fejlődnek egészségesen, ezért helyezd őket a ház legnaposabb szobájába, ahol a legtöbb ablak van. Az északi vagy keleti ablakok a legjobbak. A déli fekvésű ablakoktól tartsd távol őket, mivel a fény túlságosan közvetlen lehet.

hirdetes
Ha szükséges, kiegészítheted a természetes fényt mesterségessel is. A nem megfelelő fénymennyiség megakadályozhatja az orchidea virágzását, valamint a bimbóhullás egyik oka is lehet a fényhiány.
 

Olvass tovább és tudj meg mégtöbbet az orchideák téli gondozásáról!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-11-30

Így segít az ecet a növényeiden

Az ecet, amit általában tisztítószerként ismerünk, kiváló segítség lehet a növények egészséges növekedésének elősegítésében és más hasznos célokra is a növényeinkkel kapcsolatban.

2023-11-30

4 Gyönyörű téli bogyós cserje – Beszínezik a szürke téli kertet

Ezek a mesés téli bogyókkal rendelkező cserjék nemcsak a hideg hónapokban hoznak színt és életet a kertedbe, hanem praktikus választások is kertedbe!

2023-11-30

A nagymamámtól tanultam ezt a leander teleltetési technikát – Mióta így csinálom minden nyáron ontja a virágot

A nagymama leander teleltetési technikája kiváló eredményekkel szolgál, és nemcsak a növények életében, hanem a családunk kertjének szépségében is látható.

2023-11-30

Ezt a fűszert teszem télen az orchideára, hogy rengeteg virágja maradjon

Ebben a cikkben megismerhetjük, hogyan segíthet a fokhagymás oldat az orchideák virágzásának serkentésében, és hogyan válik ez a növény egyedülálló hasznosságú kertészeti eszközzé.

2023-11-30

Az évelők szaporítását most is elvégezhetjük!

Az évelő növények gondozása és szaporítása fontos lépése a kertfenntartásnak. A tőosztás, pedig épp olyan téli feladatok közé tartozik, mint a metszés, vagy a gyümölcsfa ültetés.

2023-11-28

5 hiba, amit a karácsonyi kaktusz gondozása során vétünk

A karácsonyi kaktusz a téli ünnepek elengedhetetlen dekoráció, de annak érdekében, hogy hosszú ideig élvezhessük, fontos elkerülni néhány gyakori gondozási hibát

2023-12-04

Rengetegen rohamozzák meg az IKEA-t, ilyen olcsón fenyőhöz máshol nem lehet jutni

IKEA fenyővásár árak 2023-ban kicsit ugyan emelkedtek, de még mindig megéri az IKEA-ban fenyőt vásárolni. Az árak alacsonyak, és még kedvezmények is várnak.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

cukorrépaszeletet

a cukorgyártás egyik mellékterméke, amely fejőstehenek, hízó marhák és sertések... Tovább

gayal (Bos [Bibos] gaurus frontalis)

a ->szarvasmarha-félék családjába tartozó, sötétbarna-feketevörös színű hátsó-indiai... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Házi kert Kertészet Növénytermesztés