Az önellátó életmód rögös útja – Így vághatsz bele könnyedén az önellátásba!

hirdetes

Vágjunk bele az önellátó életmódba – Előnyök/hátrányok szakértőktől!

Szélesi Ferenc - Főkertész
Az önellátó életmód kialakítása

A vidéki önellátó életmód hátrányai - Kevesebb kényelmi szolgáltatás

A vidéki helyeken gyakran nincs internet, és még a telefonhálózati lefedettség is instabil lehet. Továbbá a szeméttel is neked kell elbánnod. E mellett a te feladatod lesz az utak karban tartása is birtokod körül, ha azt szeretnéd, hogy meg lehessen közelíteni azt, például a téli havazások idején. Továbbá – és ez rendkívül fontos szempont – a mentők, tűzoltók és rendőrök is később érnek majd csak ki a birtokra vészhelyzet esetén.

A vidéki önellátó életmód hátrányai - Nehezebb eladni

Ha a vidéki önellátó életmód mégsem válik be neked, akkor ugyan azokból az okokból tudod majd csak olcsón eladni birtokodat, amelyek miatt olcsón is juthattál hozzá.

hirdetes

A vidéki önellátó életmód hátrányai - Elszigeteltség

A vidéki önellátó életmód néha nagyon magányos lehet, és a távollét miatt a legközelebbi település felkeresése is gyakran fárasztó feladat. A legközelebbi szomszéd talán csak kilométerekre található meg, ezért kénytelen vagy autóba ülni, ha egy ismerős arcot szeretnél látni. Még a házhoz szállítás sem mindig valósul meg tökéletesen, mert a csomagokért egészen a birtok széléig kell kimenned, nem csak az ajtódig.

Önellátó életmód a külvárosban

A vidéki és a városi alternatívák között valahol „félúton” helyezkedik el a külvárosi önellátó életmód opciója. Külvárosi körülmények között nagyon nehéz ugyan teljesen önellátóvá válni, de ha tisztában vagy a szabályozásokkal, akkor sokat kihozhatsz birtokodból.

hirdetes

A külvárosi önellátó életmód előnyei - Közeli vásárlási opciók

Valahányszor valamire szükséged van vidéken, valószínűleg sok idődet elveszi majd az, hogy elutazz a legközelebbi településre, ahol bevásárolhatsz magadnak. A külvárosokban ezzel szemben megannyi üzlet található (akár gyalogtávolságra is), és a belváros sincs messze, ahol még több vásárlási lehetőség közül válogathatsz.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2020-10-14

Használd a természet erejét - Az esővízgyűjtés művészete

Víz hiányában a növényeink illetve gyepünk hamar száradásnak indul, és lehet, hogy mikor eljutnánk oda, hogy orvosoljuk azt már késő. Így folyamatosan kell biztosítanunk a megfelelő mennyiségű vizet növényünk és gyepünk számára.

2020-12-07

Mégsem változik semmi – Továbbra is lehet égetni a kerti hulladékot…

A nyáron arról írtunk, hogy döntött a parlament, végre betiltják az avarégetést az egész ország területén. A rendkívül káros égetés januártól szűnt volna meg, most viszont úgy néz ki, mégsem lesz vége a környezetszennyezések…

2020-06-05

Tudtad, hogy a parlament betiltotta az égetést egész Magyarországon?

Avarégetés betiltása, végre valahára betiltották az avarégetést Magyarország egész területén. Cikkünkben elmondjuk, mikortól lesz tilos Magyarországon az avarégetés.

2020-05-26

Amire senki sem gondol – Sokat ártunk a környezetnek a ház körüli gyeppel!

A gyep káros hatásaira szinte senki sem gondol, pedig ha hiszitek, ha nem, rendkívül káros lehet környezetünkre a szépen művelt gyep, tudjátok meg Ti is, miért.

2021-01-18

Friss zöldség és gyümölcs: vitaminok és ásványi anyagok elszegényedése a növényekben

A frissnek tartott gyümölcsök és zöldségek manapság egyre szegényebbek tápanyagokban, vitaminokban, ásványi anyagokban. Ennek több kiváltó oka is van.

2021-01-15

Hogyan gondoskodj a konyhakertedről télen

A következő cikkben bemutatunk egy listát, hogyan foglalkozhatsz a konyhakerteddel és lakóival a téli időszakban. Így viseld gondját a konyhakertednek télen.

2020-11-05

Használjuk a talajtakarókat zöldtrágyaként - Szakértői tanácsok!

Használjuk az őszi és téli talajtakarókat zöldtrágyaként, mostani cikkemben mindent elmondok nektek az őszi és téli talajtakarók felhasználásáról!

2020-11-18

Otthoni gazdálkodás várandósan

A várandós gazdálkodásnak tehát bőven vannak nehézségei, de éppen annyi örömet is szerezhet, ha odafigyelsz magadra és biztonságosan végzed. Íme néhány hasznos tipp ehhez!

További cikkek ebben a témában


agyrázkódás

a koponyát ért erőművi behatás (ütés) nyomán az —>agyvelőnek — tehetetlensége... Tovább

bogyózó sertés

az enyhébb-súlyosabb székrekedés következtében apró és kemény (bogyószerű)... Tovább

Tovább a lexikonra
Gazdaság Környezetgazdálkodás Környezetvédelem Mezőgazdaság