Praktikus iroda: helytakarékos megoldások irodák számára

Praktikus iroda megoldások kis terekhez

Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Szeretnéd az irodád minden szegletét maximálisan kihasználni? Mutatjuk a legjobb praktikus megoldásokat kis irodák számára, amellyel elérheted ezt! 

Praktikus iroda

Egy iroda életciklusa során számos változáson esik keresztül. A létszám bővülésével vagy épp csökkenésével, új munkafolyamatok születésével változnak az elvárások, de egy dologban minden cégvezető egyetért: a legjobb, ha az iroda minden szegletét maximálisan kihasználjuk, és praktikus megoldásokkal tömjük tele a költséghatékonyság érdekében. Amennyiben Ti is kezditek kinőni az irodát, és szeretnéd kicsit átalakítani, mutatunk ehhez néhány egyszerű, de praktikus megoldást! 

Minimalizáld a sok helyet foglaló dolgokat

Az egyik legegyszerűbb és kézzel fogható megoldási javaslatunk, hogy a nagy és sok helyet foglaló gépeket ideje lecserélni kisebb, praktikusabb megoldásra. A céges laptopok vásárlása az asztali gépek helyett nem csupán rengeteg helyet szabadít fel, de sokkal rugalmasabb munkavégzésre is ad lehetőséget: segítségükkel akár a különböző munkafolyamatokhoz a munkatársak el is költözhetnek (például egy tárgyalóba, ha csapatmunkára van szükség)! 


Nem csak a számítógépekkel nyerhetsz sok helyet, de az óriási nyomtatók és scannerek praktikusabb darabra történő cseréjével is elérheted ezt a hatást: ma már, ha mindent jól csináltok, csak kevés papírmunka történik a cégen belül.  

Álmodd újra az elválasztó falakat

Egy iroda munkaállomásainak rossz elhelyezkedése, a sok pici irodahelyiség rengeteg helyet foglal, és a legtöbb esetben nem is célravezető. Az openoffice irodáknak ellenben számos hátrányát ismerjük, ezért a kettő közti megoldást javasoljuk: karcsúbb, akár üvegből készülő elválasztó falakkal rengeteg helyet takaríthattok meg, és az iroda világosabb, élhetőbb is lesz a segítségükkel! 

Hozz létre több funkciós tereket

Ideális esetben természetesen mindennek megvan a saját helye egy irodán belül, azonban csak kevés cég olyan szerencsés hogy az épület erre lehetőséget is ad. Nem kell azonban lemondanod semmiről: a tárgyaló használaton kívül lehet közösségi tér, éppúgy, ahogy akár az ebédlő is! 


Fontos, hogy a gyakran végzett munkafolyamatoknak megfelelő helyet alakítsatok ki: a csapatmunkát igénylő feladatokhoz például konferenciaszobákat, míg a nagyobb koncentrációt igénylő folyamatokhoz szeparáltabb helyeket. Ezek között a kollégák igény szerint váltogathatnak. 

Digitalizálj, amit csak lehet! 

Ha még 2022/23-ban is egy nagy halom papíron ültök, akkor valamit nagyon rosszul csináltok. A legtöbb vállalat ma már megteheti, hogy a papírmunka nagy részét digitálisan végezze, és a régebbi dokumentumok és tárolhatóak ilyen módon. 


Egy kis energiabefektetéssel rengeteg helyet megspórolhattok, ha digitalizáljátok ezeket a nyomtatványokat, és egy kisebb tárolólemezen tartjátok őket. 

Térelválasztó tárolóelemek a praktikus és helytakarékos rendszerezésért 

Persze azért mindent biztosan nem tudtok gépen menteni, ezért a maradék papíroknak kell találni helyet. Ha nincs lehetőségetek nagy beépített szekrényekre, az ezt a célt szolgáló polcokat akár térelválasztó elemként is használhatjátok – így két problémát egy csapásra oldotok meg. 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

vetőmag-minősítés

Az ->értékmérő tulajdonságok (tisztaság, csírázóképesség, csíraalvás,... Tovább

aktívák

a könyvviteli mérleg bal oldalán részletezett tételek elnevezése. Ilyenek... Tovább

Tovább a lexikonra