Drónokkal a terméshozam növeléséért: A mezőgazdaság új titka

A mezőgazdaság jövője itt van: Drónokkal a sikeres termesztésért

SzT
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

A maximális ellenállóképesség és termelékenység érdekében a kutatóknak, gazdáknak és a természeti erőforrások menedzsereinek tudniuk kell, hogy a növényeket, állatokat, valamint a tájakat hogyan befolyásolják a változó környezeti feltételek és egyéb stressztényezők. A drónokkal végzett távérzékelés ígéretes módszert kínál a tájak, egyedi növények és állatok, valamint ezek különböző stressztényezőinek jellemzésére. Azonban számos akadály akadályozta meg a drónok széles körű alkalmazását a mezőgazdaságban és a természeti erőforrások terén.

A drónok használata a növénytermesztésben: Forradalmi technológiák a földeken

Amerikai egyetemek kísérleteznek a drónok használatával a növénytermesztésben

2016 óta a földtulajdonos egyetemek kutatói és oktatói 20 amerikai államban dolgoznak azon, hogy növeljék a drónok alkalmazását a távérzékelésben és a precíziós mezőgazdaság és természeti erőforrások menedzselésében. A különböző szakterületekkel foglalkozó, több amerikai államot átfogó csapat valós mezőgazdasági helyzetek széles körében tudja tesztelni a drónokat. Ezzel ellentétben a korábbi kutatások többsége egyetlen területre vagy egy adott növényre vagy stressztényezőre összpontosított. Az együttműködés megosztja a munkaterhelést, csökkenti az ismétlődéseket és mérsékli a költségeket. Az információk, felszerelések és egyéb erőforrások megosztása segít leküzdeni az egyes intézmények korlátozott kapacitását.

Miket fejlesztettek eddig? - drónok használata a növénytermesztésben

E projekt részeként a tudósok értékelték és azonosították a legmegbízhatóbb, költséghatékony és felhasználóbarát drónplatformokat és szenzorokat a mezőgazdaság és a természeti erőforrások stressztényezőinek megfigyelésére és kezelésére. A gyűjtött adatok pontosságának maximalizálása érdekében a projekt tagjai hardvert, szoftvert és részletes protokollokat fejlesztettek ki a drónok kalibrálására és használatára. Emellett létrehoztak új eszközöket a drónhasználók számára az összegyűjtött adatok kezeléséhez, mint például egy digitális naplót.

A drónhasználati lehetőségek bővítése - drónok használata a növénytermesztésben

Ez a projekt új drónrendszerek létrehozásával bővítette a drónhasználati lehetőségeket:

  • Kártevők és betegségek felderítése gyümölcs-, dió- és soros növényekben, valamint célzott kezelés alkalmazása. Ezek az iparágak jelentős kártevőproblémákkal szembesülnek, amelyeket fokoz a munkaerőhiány és a fogyasztók növekvő igénye a kevesebb vegyi anyagot tartalmazó termékek iránt (Clemson Egyetem, Georgia Egyetem, Purdue Egyetem, Washington Állami Egyetem).

Lapozz, ha szeretnél többet megtudni a drónok használatáról a növénytermesztésben!

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-06-13

Környezetbarát megoldások nyomában: a növénytermesztés és az állattenyésztés összevonása

Környezetbarát megoldások nyomában: a növénytermesztés és az állattenyésztés összevonása. A régebben élt gazdálkodók még így csinálták, nekünk is így kellene.

2024-07-17

Horgászat a Balatonnál: Hol és Hogyan Érdemes Horgászni?

A Balaton számos halfaj otthona, így a horgászok számára ideális helyszín. Ebben a cikkben áttekintjük, hol és hogyan érdemes horgászni a Balatonnál 2024-ben!

2024-07-12

Egyre forróbb nyarak és a klímaváltozás hatása a magyar mezőgazdaságra

A klímaváltozás Magyarországon egyre érezhetőbb hatásokkal jár. Az elmúlt években az extrém hőség és hőhullámok kihívás elé állítják a mezőgazdaságot is.

2024-01-10

Hasznos ötletek, javaslatok gazdálkodóknak Dr. Máté Andrástól

Cikksorozatunkban a SZIE Növénytermesztési Tanüzemének volt igazgató, Dr. Máté András oszt meg tippeket gazdálkodóknak. Ez a cikk a vetésekkel kapcsolatos.

2024-07-22

Aszály Magyarországon: a csapadékhiány és forróság kihívásai

Az utóbbi években Magyarországot sújtó forró időjárás, aszály egyre súlyosabb problémákat okoz mind a mezőgazdaságban, mind a lakosság hétköznapjaiban.

2024-07-04

Egy nyaralás Balatonfüreden és az agrármunkák összehangolása

Egy nyaralás Balatonfüreden az agráriumban dolgozók számára is különleges élmény. A város lehetővé teszi programjaival és környezetével, hogy fantasztikus napokat töltsenek el itt.

2024-07-05

Ezekkel a természetes ellenszerekkel tudsz védekezni a földibolhák ellen

Apró lyukak jelentek meg a növényeiden? Látod az apró, ugráló, fekete bogarakat is? Valószínűleg földibolhával van dolgod. Ezek a természetes ellenszerei.

2024-06-11

Hogyan védekezz a kukorica baktériumos megbetegedései ellen

Amikor a kukoricatermést jégverés, erős szél vagy heves esők károsítják, a kukorica baktériumos megbetegedései könnyen kialakulhatnak. Íme mit tehetsz ez ellen.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

evaporáció

a víz párolgása a talajról, a növényzet felületéről. Része az evapotranszspirációnak. Tovább

77/2006. (XI. 3.) FVM rendelet

a vágóállatok levágásának és leölésének állatvédelmi szabályairól szóló 9/1999. (I.... Tovább

Tovább a lexikonra
Agrárgépészet Érdekességek Gazdaság Mezőgazdaság Növénytermesztés Tudomány