Gazdaságos Talajművelés OMIKRON gépekkel

Megbízható Gazdaságos Talajművelés OMIKRON gépekkel

Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Egy gyártó számára mi sem nagyobb elismerés, mint a több ezer legyártott és eladott gép, amely dolgozik a Magyar illetve szomszédos országok mezőgazdasági termelőinél, mi több nagyon sokan rendelkeznek az OMIKRON által gyártott teljes gépsorral.
Gazdaságos Talajművelés OMIKRON gépekkel

Egy gyártó számára mi sem nagyobb elismerés, mint a több ezer legyártott és eladott gép, amely dolgozik a Magyar illetve szomszédos országok mezőgazdasági termelőinél, mi több nagyon sokan rendelkeznek az OMIKRON által gyártott teljes gépsorral.

Ř

A termékkínálat vezető helyén mellyel a cég piacvezető is, a sorközművelő kultivátor áll. Felépítése lehetővé teszi a különböző kapatestekkel történő felszerelését. Igény szerint szerelhető töltögető merevszárú kapákkal

150mm széles lúdtalpkapával szerelt rugóskapákkal. A gépre felépíthető a műtrágyaszóró adapter illetve a micro-granulátum szóró adapter is. Egy menetbe képes a gép a sorközművelést, tápanyag-utánpótlást illetve vegyszer kijuttatást elvégezni. A legszélesebb igények kielégítésére 3 soros 4 soros 6 soros 8 soros és 12 soros kivitelben készül.

Ř

Magágykészítő kombinátorok 1,1 m elemekből épülnek fel, talajkövető rendszerük által egyenletes vetőágyat készítenek. Kombinátor üzemeltetése alacsony üzemanyag felhasználás mellett nagy területteljesítménnyel párosul. Készülnek függesztett illetve félig függesztett kivitelben.

Ř

Tárcsa család „V” kivitelben függesztett és vontatott szállítási helyzettel készül.

Függesztettek 1,4m-től 3,0m-ig. Vontatott 2,6m-től 6m-ig automata szintezővel és mélység határolóval készülnek. 3,8m-től hidraulikusan összecsukhatóak. Vontatott tárcsák szerelhetőek rugóterheléssel ellátott elmunkálóval, melynek használatával lezáródik a talaj, megakadályozva a nedvesség kipárolgását, a későbbi talajmunkák ( pl. szántás, újbóli tárcsázás ) optimálisabb talajállapotban történnek, ezzel komoly mennyiségű energiát takarít meg a felhasználó.

Ř

Nyírócsapos középmélylazítók 2, 3, 5 késes kivitelben készülnek. Lehetőség van mélyműtrágyázóval felszerelni, ezáltal a gép használható szőlő, gyümölcsös egyéb ültetvények tápanyag-utánpótlására is.

 Ř

Mélylazítók: 1, 3, 5 késes kivitelben. 3 és 5 késes után készül csöves elmunkáló henger, amely visszazárja a talajfelszínt megakadályozva a talaj kiszáradását.

Rugóztatott mélylazítók: 3, 5 késes változatban készülnek. Talajellenállás hatására a rugó a késszárra rezgő hatást fejt ki, ezáltal a munkagép energiaigénye csökken.

Ř

Gyűrűshenger: Egyedi összecsukási módban épül fel. 1 db munkahenger segítségével és az erőgép előre ( összecsukáskor ) hátra ( szétnyitáskor ) történő mozgásával 5 perc alatt elvégezhető a művelet. A sorok billegős felépítésűek, ezáltal megakadályozza a betorkollást.

Ř

Ásóboronák:Függesztett: 2,8 m munkaszélességben

Vontatott: 3,2m-től 5,6m munkaszélességig

Jellemzőjük:

Robosztus talajkövető vázszerkezet.

Rábewerk csapágyazás, rugóztatott pálcás hengersor, mely lehet egy illetve kettő soros. Szántáselmunkálásra, vegyszer-műtrágya bedolgozásra, magágykészítésre egyaránt kiválóan alkalmasak.

 Új Fejlesztés! 

Ř

Kompaktorok:

Felépítése: Robosztus talajkövető vázszerkezet.

Traktor nyomlazító és nyombehúzó.

Nagy átmérőjű első illetve hátsó törőhenger.

Állítható munkamélységű művelőelem.

Rugóztatott simítólemez sor.

A gép pontos mélységtartása, törőhengerek aprító és keverőhatása az 1m-re eső 4 sorban elhelyezett rugóskapák száma ( 14 db ) lehetővé teszi a finommagágy készítést, illetve őszi szántás egy menetben történő elmunkálását.

 

Forrás: Agrárárgazat

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

talajporhanyítás

a ->talajművelés egyik eleme; az összeállt feltalaj (rögök, hantok, felszíni kéreg, cserepek... Tovább

denitrifikáció

a talaj hasznosuló N-vegyületeinek a redukciója; az oxigénben szegény talajokban a... Tovább

Tovább a lexikonra