Októberi teendők a kertben

A legfontosabb októberi teendők a kertben

Szélesi Ferenc, NA
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Itt az október, ilyenkor az emberek többsége már azt gondolja, hogy nincs is dolgunk a kertben…Akik így gondolják, hatalmasat tévednek, nézzük, mik a legfontosabb teendőink a kertben e szép hónapban!

Ezeket a dolgokat kell megtennünk a kertben októberben

Októberi teendők a kertben - A málna metszése 

Az október tökéletes időpont arra, hogy megmetsszük a málnabokrokat (erről bővebben itt olvashattok), ugyanakkor a piros-, és fekete ribizlit, illetve az egrest is ilyenkor kell megmetszenünk. Azonban nemcsak a metszésre jó ez az időpont, hanem a szeder-, és a málnabokrok új hajtásainak szétültetésére is! 

Októberi teendők a kertben - Őszi lemosó permetezés 

A vegetációs időszak végére, a lombhullás időszakára érdemes tenni az őszi lemosó permetezés időpontját, mivel ekkor tudjuk elpusztítani a leveleken éppen áttelelni készülő szaporító képleteket, spórákat, tojásokat. A permetezés módjáról másik cikkünkben írtunk nektek, ide kattintva érhetitek el ezt az írást! 

Októberi teendők a kertben - Hullnak a falevelek

Elkezdődött a levélhullás, aminek a gondos kertészek nagyon örülnek, mivel a ezeket a leveleket sokféleképpen fel lehet használni (erről bővebben a falevelek felhasználása című cikkünkben olvashattok ide kattintva). Kevesen tudják, de a falevelek komposztálása is nagyon jó ötlet, ezt a tette meg fogja hálálni kertünk, szinte minden növénynél felhasználhatjuk majd tavasszal! 

Októberi teendők a kertben – Növények teleltetése 

Egyre hidegebbek a nappalok és az éjszakák, így itt a vissza nem térő alkalom arra, hogy elvégezzük a növények teleltetését. Rengeteg cikket írtunk már kollégámmal a témával kapcsolatban, ha ide kattintotok, akkor elolvashatjátok írásainkat, melyben külön-külön foglalkozunk az egyes növények igényeivel! 

Októberi teendők a kertben – Fokhagyma ültetése 

Ősszel érdemes elültetnünk a fokhagymát (erről ide kattintva olvashatsz többet), de más zöldségekkel is foglalkozhatunk ilyenkor. Vethető a spenót és a sóska magja, most oszthatjuk szét a rebarbara töveket, ültethetjük a tormát, spárgát, és a fejes saláta áttelelő fajtáinak palántáit is. 

Októberi teendők a kertben – Ássunk! 

Ahogy kiürülnek az ágyások, elkezdhetjük felásásukat, majd meg is trágyázhatjuk a földet, így sokkal könnyebb dolgunk lesz tavasszal. Ha októberben végezzük el az ásást, akkor mélyebbre fog kerülni a trágya, és ezáltal a termő réteg is mélyebb lesz! Hirtelen ezek azok a feladatok, amik eszembe jutottak, remélem, hogy tudtam segíteni nektek egy kicsit! 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

markoló

anyagmozgatást végző szerkezet a rakodógépen, amely szétválasztja, megfogja és magával... Tovább

foszfon- és foszforsavészter-származék hatóanyagú rovarölő szerek

a foszfonsavészterekben a foszfor három oxigénatom mellett egy vegyértékével szénatomhoz... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert