notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

A fokhagyma termesztése – Hasznos tudnivalók a fokhagyma termesztéséről

Hirdetés

Ősszel ültesd a fokhagymát, ha egészséges, szép, bő termést szeretnél!

Bohács Ádám - Kertépítő technikus

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Sajnos kevesen tudják, hogy mikor érdemes elkezdenünk a fokhagyma termesztését. Cikkem azoknak szól, akik egészséges, szép és bő termést szeretnének elérni, most mindent elmondok a fokhagyma termesztéséről! 

A fokhagyma sikeres termesztése

Mindenki arra hajt, hogy egészséges, szép zöldségeket és gyümölcsöket termesszen magának, mi pedig éppen ezért jöttünk létre, segíteni szeretnénk nektek! Az ismerőseim körében is kevés olyan embert találtam, aki tudja, hogy mikor érdemes nekiállni a fokhagyma termesztésének. A legtöbben azt mondták, hogy ők csak tavasszal duggatják el a gerezdeket, viszont ők azok is, akik a legtöbbet panaszkodtak a termés miatt. Ennek egyedül az az oka, hogy nem tavasszal kell elvégezni a szükséges műveleteket! 

 

A fokhagyma termesztése ősszel kezdődik! 

Bizony, nem tavasszal, hanem ősszel, egész pontosan szeptember végén, október elején kell elültetnünk a fokhagyma gerezdjeit! Ennek egyszerű oka van: az ősszel elültetett fokhagymák fejei sokkal nagyobbak, fejlettebbek lesznek azokénál, amiket csak tavasszal ültetünk el. Ezzel nem azt mondom, hogy ha ősszel nem ültetted el, akkor tavasszal meg se próbáld – akkor is eredményes lesz a termesztés, csak nem lesz annyira szép a végeredmény. 

Hirdetés

 

Miért ültess mindenképp fokhagymát? 

A fokhagyma rendkívül sokoldalú gyógy-, és fűszernövény, ami egyike a legrégebbi kultúrnövényünknek. Már az ókorban is használták, különleges ízjavító hatása miatt az egész világon elterjedt. Antibakteriális és gombaellenes hatása közismert, de tartalmaz szénhidrátot, fehérjét, ásványi anyagokat, illetve A-, B-, C-, és E-vitamint is, ennek köszönhetően erős antioxidáns hatást fejt ki.

Hirdetés

 

A komplex összetevőknek hála jelentős immunrendszererősító hatása van, de a modern orvostudomány már igazolta vérnyomáscsökkentő, baktérium-, és vírusellenes, emésztést segítő, bélfertőtlenítő, epe-, és májműködést segítő hatását is. A magyar konyha nélkülözhetetlen fűszere, megszámlálhatatlanul sokféleképp fel lehet használni. Érdemes mindenkinek termesztenie, mivel viszonylag igénytelen, de azért van néhány dolog, amire oda kell figyelni, ezeket fogom elmondani a következő oldalon! 

 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
349 245
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
7 592 366
Közösség

fajtabélyeg

a —>fajta valamennyi egyedén észlelhető jellegzetesség (alkat, szín stb.). Tovább

kálium (K)

az ->alkálifémekhez tartozó, puha, késsel jól vágható, az élő szervezetek számára... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 19

Átlagos értékelés: 4.7

Zöldség