Miért érezzük finomabbnak az általunk termesztett zöldségeket? Most kiderül

Lehet szimbiózis növényeid és közted? Most kiderül!

TK, SFV
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Vajon lehetséges lenne összhangba kerülni növényeiddel, azokkal szimbiózisban lenni? Mostani cikkünkből kiderül!

Zöldségek

Gondoltad volna, hogy a saját, általad termesztett növények azért sokkal finomabbak, ízlenek jobban, hatnak rád kedvezőbben, mert kialakulhatott egy bizonyos szimbiózis közted és növényed között? Ezzel el is árultam, hogy mi a titka, miért szeretik jobban az emberek a saját kezük eredményeként fejlődött gyümölcsöket, zöldségeket.


Amennyiben még nem gondolkoztál ezen, valamint érzékelni sem szoktál túlzottan ilyesmit sem a Te hibád, hiszen a legtöbb embernek a rohanó hétköznapok alatt arra is ritkán van ideje, hogy nyugodtan megebédeljen egy megterített asztalnál, nem, hogy azon gondolkozzunk miért is érezzük sokkal finomabbnak és táplálóbbnak a kertünkből származó paradicsomot, mint annak bolti változatát.


Mégis, érdemes odafigyelned a rohanó mindennapokban arra is, hogy legyen időd megfelelően megebédelni, valamint minél tudatosabban összeállítani étrendedet. Amennyiben pedig az ilyesmikre odafigyelsz, akkor rájöhettél már, hogy a növényekkel kapcsolatban a tápanyagok bonyolult összetételén, valamint az élelmiszerek hatásán, melyet szervezetünkre gyakorolnak, vannak olyan dolgok is, melyek túlmutatnak a fizikai test határain.


Igazi élménynek fogható fel, amikor saját magadnak tudod megtermeszteni kedvenc zöldségeidet, majd megízlelheted munkádnak a gyümölcsét. Ekkor már a fejlődés során kialakulhat egy bizonyos kötődés közted és egy-egy növény között, de ez akkor is kialakítható, ha nem rendelkezel kerttel, így a kertészkedés sajnos nem kerülhet szóba.


A növénytermesztés szépségei


A növénytermelés, termesztés az egyik leghasznosabb tevékenység, nem csak fizikailag képes minket formában tartani, de könnyedén kikapcsolhatja agyunkat is akár napi szinten, feltölthet érzelmileg, illetve zaklatottság esetén is megnyugvást hozhat.
A növények gondozása egyfajta meditációnak is tekinthető, mely képes könnyedén megtisztítani elmédet.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-06-13

16 érdekesség a földigilisztákról - Te tudtad ezeket?

Ebben a cikkben olyan érdekességeket olvashatsz a talaj csendes hőseiről, a földigilisztákról, amiket lehet, hogy még sosem hallottál. Tarts hát velünk!

2024-06-13

Az öntözés 7 aranyszabálya - Öntözési stratégiák és szabályok

Ne küzdj tovább a kókadozó levelekkel! Tanulj meg helyesen öntözni. Itt megtalálod az öntözés 7 aranyszabályát, amiket ha ismersz, hálásak lesznek növényeid.

2024-06-12

Top 5 szívós növény kora nyárra, amivel feldobhatod a kertedet

Megtörnéd a zöld kerted látványát virágzó növényekkel kora nyáron? elhoztuk neked a top 5 strapabíró növényt, amik a kora nyári időszakban a legpompásabbak.

2024-06-12

Teljes útmutató a komposztáláshoz kezdőknek: Az alapok lépésről lépésre

Szívesen belevágnál az otthoni komposztálásba de nem tudod, hogyan? Itt a teljes lépésről lépésre követhető útmutató az otthoni komposztálás elkezdéséhez.

2024-06-14

Fűszernövény kisokos - Pezsdítsd fel a konyhád ízet!

Fűszernövényeket ültetni nemcsak egyszerű, de nagyon hasznos is. Élénk ízükkel felpezsdítheted a konyhád ízeit, miközben élvezheted, hogy saját termésedet eszed.

2024-06-12

5 egyedi és különleges csirkefajta, amiktől eldobod az agyad

Ha baromfikat tartanál és szeretnél egy kis izgalmat hozni a mindennapjaidba, vagy csak érdekelnek a különleges csirkefajták, akkor nézd meg ezt az 5 csirkét.

2024-06-14

Te tudtad miért használnak füstölőt a méhészek? - A méhek füstölése

A méhészek által gyakran használt eszköz a füstölő, hiszen a méhek füstölése nagyon fontos, hogy fenntartható legyen a méhészet, és a méhek jól érezzék magukat.

2024-06-13

4 ritka kutyafajta, te mennyit ismersz közülük?

A kutyák világa tele van különleges és ritka fajtákkal, melyek nemcsak egyedi megjelenésükkel, hanem történetükkel és jellemzőikkel is kitűnnek a tömegből.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

angolnacsapda

az ->angolnák összefogására szolgáló berendezés, amelyhez a zsilipnyílásokra szerelt... Tovább

általános forgalmi adó (ÁFA)

olyan -> hozzáadott érték típusú közvetett —>adó, amely az egyes termelési fázisokban... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek kert Kertészet