Miért érezzük finomabbnak az általunk termesztett zöldségeket? Most kiderül

hirdetes

Lehet szimbiózis növényeid és közted? Most kiderül!

TK, SFV
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Vajon lehetséges lenne összhangba kerülni növényeiddel, azokkal szimbiózisban lenni? Mostani cikkünkből kiderül!

Zöldségek

Gondoltad volna, hogy a saját, általad termesztett növények azért sokkal finomabbak, ízlenek jobban, hatnak rád kedvezőbben, mert kialakulhatott egy bizonyos szimbiózis közted és növényed között? Ezzel el is árultam, hogy mi a titka, miért szeretik jobban az emberek a saját kezük eredményeként fejlődött gyümölcsöket, zöldségeket.


Amennyiben még nem gondolkoztál ezen, valamint érzékelni sem szoktál túlzottan ilyesmit sem a Te hibád, hiszen a legtöbb embernek a rohanó hétköznapok alatt arra is ritkán van ideje, hogy nyugodtan megebédeljen egy megterített asztalnál, nem, hogy azon gondolkozzunk miért is érezzük sokkal finomabbnak és táplálóbbnak a kertünkből származó paradicsomot, mint annak bolti változatát.

hirdetes


Mégis, érdemes odafigyelned a rohanó mindennapokban arra is, hogy legyen időd megfelelően megebédelni, valamint minél tudatosabban összeállítani étrendedet. Amennyiben pedig az ilyesmikre odafigyelsz, akkor rájöhettél már, hogy a növényekkel kapcsolatban a tápanyagok bonyolult összetételén, valamint az élelmiszerek hatásán, melyet szervezetünkre gyakorolnak, vannak olyan dolgok is, melyek túlmutatnak a fizikai test határain.


Igazi élménynek fogható fel, amikor saját magadnak tudod megtermeszteni kedvenc zöldségeidet, majd megízlelheted munkádnak a gyümölcsét. Ekkor már a fejlődés során kialakulhat egy bizonyos kötődés közted és egy-egy növény között, de ez akkor is kialakítható, ha nem rendelkezel kerttel, így a kertészkedés sajnos nem kerülhet szóba.

hirdetes


A növénytermesztés szépségei


A növénytermelés, termesztés az egyik leghasznosabb tevékenység, nem csak fizikailag képes minket formában tartani, de könnyedén kikapcsolhatja agyunkat is akár napi szinten, feltölthet érzelmileg, illetve zaklatottság esetén is megnyugvást hozhat.
A növények gondozása egyfajta meditációnak is tekinthető, mely képes könnyedén megtisztítani elmédet.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-05-31

Az 5 legszebb Dália fajta – Ha igazi különlegességet szeretnél a kertedbe

Ha érdekelnek a dáliák és szeretnéd megismerni az öt legszebb fajtájukat, akkor olvasd tovább ezt a cikket. Összegyűjtöttük az öt legszebb dáliafajtát!

2023-06-02

A zsálya pozitív hatásai, nem is hinnéd mennyi mindenre jó

A zsálya sokoldalú, egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek számos egészségügyi előnnyel járnak. Mutatjuk is a zsálya pozitív hatásait az egészségre!

2023-05-31

Levendulatermesztési hibák – a 6 legnagyobb elkerülendő hiba a kertészek szerint

Ebben a cikkben felsorolunk hat olyan gyakori hibát, amelyeket érdemes elkerülni a levendulatermesztés során, ahogy egy kertészeti szakértő javasolja.

2023-05-31

Dobd fel a kertedet, készíts csodaszép kerti lámpásokat

Nyaranta elkel néhány olyan apróság, mint az alábbiakban bemutatott lámpások. Olyan kreatív ötleteket mutatunk neked, amik egy fillérbe sem kerülnek!

2023-05-30

5 kerti tevékenység, amit a gyerekre bízhatsz, és mindketten jól jártok vele

Tanítsd meg a gyerekednek a kertészkedés egy-két trükkjét, ő is élvezni fogja, hogy csinálhat valamit a nyári szünetben, és neked is több időd jut pihenni!

2023-06-01

7 gyakori ok, amiért a muskátli levelei megsárgulnak

Miért sárgul a muskátli levele? Van, ami természetes folyamat és nem kell aggódnunk érte, de létezik olyan sárgulás is, amit orvosolni kell minél gyorsabban.

2023-05-31

Vidéki stílusú kert alacsony gondozással: legyen neked is cottage gardened!

A cottage garden azaz vidéki stílusú kert létrehozása könnyű és nem igényel sok befektetetett munkát, feltéve, ha követed a segítő tippjeinket a cikkben te is!

2023-05-31

4 termőtalajjal kapcsolatos mítosz, aminek jobb, ha nem dőlsz be

A termőtalaj az emberiség legfontosabb erőforrásai közé tartozik, amely lehetővé a fenntartható földhasználatot többek között – de ne dőlj be ezeknek a mítoszoknak!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

10/2006. (XI. 3.) MeHVM-SZMM-FVM-GKM-KvVM-PM együttes rendelet

az Európai Unió strukturális alapjaiból, valamint Kohéziós Alapjából származó... Tovább

Agrárgazdasági Kutató Intézet

Kutatóintézet Az Agrárgazdasági Kutató Intézet jelenleg hazánk legjelentõsebb... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek kert Kertészet