Miért érezzük finomabbnak az általunk termesztett zöldségeket? Most kiderül

hirdetes

Lehet szimbiózis növényeid és közted? Most kiderül!

TK, SFV

Vajon lehetséges lenne összhangba kerülni növényeiddel, azokkal szimbiózisban lenni? Mostani cikkünkből kiderül!

Zöldségek

Gondoltad volna, hogy a saját, általad termesztett növények azért sokkal finomabbak, ízlenek jobban, hatnak rád kedvezőbben, mert kialakulhatott egy bizonyos szimbiózis közted és növényed között? Ezzel el is árultam, hogy mi a titka, miért szeretik jobban az emberek a saját kezük eredményeként fejlődött gyümölcsöket, zöldségeket.


Amennyiben még nem gondolkoztál ezen, valamint érzékelni sem szoktál túlzottan ilyesmit sem a Te hibád, hiszen a legtöbb embernek a rohanó hétköznapok alatt arra is ritkán van ideje, hogy nyugodtan megebédeljen egy megterített asztalnál, nem, hogy azon gondolkozzunk miért is érezzük sokkal finomabbnak és táplálóbbnak a kertünkből származó paradicsomot, mint annak bolti változatát.

hirdetes


Mégis, érdemes odafigyelned a rohanó mindennapokban arra is, hogy legyen időd megfelelően megebédelni, valamint minél tudatosabban összeállítani étrendedet. Amennyiben pedig az ilyesmikre odafigyelsz, akkor rájöhettél már, hogy a növényekkel kapcsolatban a tápanyagok bonyolult összetételén, valamint az élelmiszerek hatásán, melyet szervezetünkre gyakorolnak, vannak olyan dolgok is, melyek túlmutatnak a fizikai test határain.


Igazi élménynek fogható fel, amikor saját magadnak tudod megtermeszteni kedvenc zöldségeidet, majd megízlelheted munkádnak a gyümölcsét. Ekkor már a fejlődés során kialakulhat egy bizonyos kötődés közted és egy-egy növény között, de ez akkor is kialakítható, ha nem rendelkezel kerttel, így a kertészkedés sajnos nem kerülhet szóba.

hirdetes


A növénytermesztés szépségei


A növénytermelés, termesztés az egyik leghasznosabb tevékenység, nem csak fizikailag képes minket formában tartani, de könnyedén kikapcsolhatja agyunkat is akár napi szinten, feltölthet érzelmileg, illetve zaklatottság esetén is megnyugvást hozhat.
A növények gondozása egyfajta meditációnak is tekinthető, mely képes könnyedén megtisztítani elmédet.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-11-23

Ezeket a kerti teendőket végezd el decemberben

Még mindig vannak kerti feladatok decemberben is, hiszen, nem ez a leghidegebb téli hónapunk, a cikkünkből kiderül, miket lehet még elvégezni idén!

2022-11-25

Így illatosíthatod otthonodat egyszerűen a fenyő tűleveleinek kifőzésével

Ha meg akarod tölteni otthonodat a fenyő gazdag illatával, egyszerűen forralj fenyőtűt vízben a tűzhely tetején. Mutatjuk hogyan! nemcsak ünnepi illat!

2022-11-02

Hogyan tárold az almát, hogy egész télen elálljon?

Szeretnéd, hogy egész télen át friss maradjon az almád? Mutatjuk hogyan kell tárolni az almát a télen, hogy friss legyen az alma, és elkerüld a rohadást!

2022-11-22

NE DOBD KI! A lehullott falevelek 5 felhasználási módja a kertben

Ne dobd ki a faleveleket! A kerti munkálatok során számtalan féleképpen felhasználhatóak a lehullott falevelek, cikkünkben be is mutatunk ezek közül 5-öt.

2022-11-18

Így végezz talajtesztet befőttesüveggel- a hatékony, gyors, és olcsó megoldás

Ehhez a módszerhez semmi másra nem lesz szükséged, mint egy befőttesüvegre. Mr mutatjuk is hogyan végezd el a talajtesztet, és elemezd az eredményeket!

2022-11-16

Nem gondolnád mennyi mindenre jó: 5 módszer a tobozok kerti felhasználására

A fenyőtobozok igazi kincset jelentenek a kertészek számára, ráadásul ingyen vannak. Mutatunk 5 nagyon jó módszert a fenyőtobozok hasznosítására a kertben.

2022-11-07

A fagyöngy gondozása: hogyan neveljünk fagyöngyöt?

A téli ünnepek nem lennének ugyanolyanok a fagyöngy nélkül, maga a növény örökzöld, számos áttetsző fehér bogyóval, amit te is tudsz otthonodban nevelni!

2022-11-07

Hogyan termesszünk mogyorót? – A mogyorófa ültetése és gondozása

A mogyorófák (Corylus avellana) mindössze 3-6 méterre nőnek, és 4,5 méteres kiterjedésűek, így a legapróbb kertek kivételével az összes kertben használhatók.

További cikkek ebben a témában


afrikai tarka méh

az Afrikában legelterjedtebb méh-fajta. Sokféle színváltozata ismert. Viasztermelése... Tovább

panarícium (büdös sántaság)

kérődzők, főként juhok végtagbetegsége, amikor a csülkök közötti bőrből a csülökirha... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek kert Kertészet