Miért érezzük finomabbnak az általunk termesztett zöldségeket? Most kiderül

hirdetes

Lehet szimbiózis növényeid és közted? Most kiderül!

TK

Vajon lehetséges lenne összhangba kerülni növényeiddel, azokkal szimbiózisban lenni? Mostani cikkünkből kiderül!

Zöldségek

Gondoltad volna, hogy a saját, általad termesztett növények azért sokkal finomabbak, ízlenek jobban, hatnak rád kedvezőbben, mert kialakulhatott egy bizonyos szimbiózis közted és növényed között? Ezzel el is árultam, hogy mi a titka, miért szeretik jobban az emberek a saját kezük eredményeként fejlődött gyümölcsöket, zöldségeket.


Amennyiben még nem gondolkoztál ezen, valamint érzékelni sem szoktál túlzottan ilyesmit sem a Te hibád, hiszen a legtöbb embernek a rohanó hétköznapok alatt arra is ritkán van ideje, hogy nyugodtan megebédeljen egy megterített asztalnál, nem, hogy azon gondolkozzunk miért is érezzük sokkal finomabbnak és táplálóbbnak a kertünkből származó paradicsomot, mint annak bolti változatát.

hirdetes


Mégis, érdemes odafigyelned a rohanó mindennapokban arra is, hogy legyen időd megfelelően megebédelni, valamint minél tudatosabban összeállítani étrendedet. Amennyiben pedig az ilyesmikre odafigyelsz, akkor rájöhettél már, hogy a növényekkel kapcsolatban a tápanyagok bonyolult összetételén, valamint az élelmiszerek hatásán, melyet szervezetünkre gyakorolnak, vannak olyan dolgok is, melyek túlmutatnak a fizikai test határain.


Igazi élménynek fogható fel, amikor saját magadnak tudod megtermeszteni kedvenc zöldségeidet, majd megízlelheted munkádnak a gyümölcsét. Ekkor már a fejlődés során kialakulhat egy bizonyos kötődés közted és egy-egy növény között, de ez akkor is kialakítható, ha nem rendelkezel kerttel, így a kertészkedés sajnos nem kerülhet szóba.

hirdetes


A növénytermesztés szépségei


A növénytermelés, termesztés az egyik leghasznosabb tevékenység, nem csak fizikailag képes minket formában tartani, de könnyedén kikapcsolhatja agyunkat is akár napi szinten, feltölthet érzelmileg, illetve zaklatottság esetén is megnyugvást hozhat.
A növények gondozása egyfajta meditációnak is tekinthető, mely képes könnyedén megtisztítani elmédet.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2021-09-26

Vegyszermentes kert – most szuper ötleteket mutatok kivitelezéséhez

Amennyiben Te is szeretnél odafigyelni jobban környezetedre, akkor érdemes mindig vegyszermentes alternatívák között kutatnod - mostani cikkünkben segítünk.

2021-09-23

Hasznos tippek - így tartsd karban kertedet ősszel

Ősszel sem áll meg az élet a kertekben – rengeteg kertimunkáról beszélhetünk, melyeket érdemes még és már ilyenkor elvégeznünk. Most hasznos tippeket mutatunk.

2021-09-26

Kihagyhatatlan kerti teendők - ezekről nem szabad megfeledkezned szeptemberben!

Egy jó kertész ősszel készíti elő a tavaszt – mutatom, mikről nem szabad elfeledkezned az ősz első hónapjában! Lássuk, miket végezz el mindenképpen a hónapban!

2021-09-27

Őszi kerti nagytakarítás – íme, a legfontosabb lépések!

Az őszi időszakban egyáltalán nem szabad megfeledkezni az őszi nagytakarításról – mostani cikkünkben eláruljuk ennek legfontosabb lépéseit, ezeket tartsd be!

2021-09-22

Itt az ideje madárbarát bogyós gyümölcsöket ültetni!

Itt az ideje szárnyas barátainkra is gondolni! Mutatjuk, milyen bogyós gyümölcsöket érdemes még elültetned kertedben, hogy kedvezz a madaraknak is a jövőben.

2021-09-26

Gyakori gyümölcsfa betegségek – ezekre érdemes odafigyelned

Az év minden időszakában fontos, hogy megfelelően odafigyeljünk gyümölcsfaink egészségére – mostani cikkünkből ismerj meg három gyakori gyümölcsfa betegséget.

2021-09-26

Nem kell búcsút mondanod a színes erkélyednek - ezek a növények segíteni fognak!

A színes virágládáknak nem kell az ősz megérkeztével búcsút intened, csupán olyan növényeket kell választanod, melyek kéepsek megtölteni azokat élettel.

További cikkek ebben a témában


mangán (Mn)

a periódusos rendszer d-mező elemeinek egyike; átmeneti fém, vegyületeiben kettő, három,... Tovább

fejlesztési terv

a mg. vállalatok gazd. fejl.-ének, a fejlesztés irányának, a beruházások megvalósításának... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek kert Kertészet