Miért érezzük finomabbnak az általunk termesztett zöldségeket? Most kiderül

hirdetes

Lehet szimbiózis növényeid és közted? Most kiderül!

TK

Vajon lehetséges lenne összhangba kerülni növényeiddel, azokkal szimbiózisban lenni? Mostani cikkünkből kiderül!

Zöldségek

Gondoltad volna, hogy a saját, általad termesztett növények azért sokkal finomabbak, ízlenek jobban, hatnak rád kedvezőbben, mert kialakulhatott egy bizonyos szimbiózis közted és növényed között? Ezzel el is árultam, hogy mi a titka, miért szeretik jobban az emberek a saját kezük eredményeként fejlődött gyümölcsöket, zöldségeket.


Amennyiben még nem gondolkoztál ezen, valamint érzékelni sem szoktál túlzottan ilyesmit sem a Te hibád, hiszen a legtöbb embernek a rohanó hétköznapok alatt arra is ritkán van ideje, hogy nyugodtan megebédeljen egy megterített asztalnál, nem, hogy azon gondolkozzunk miért is érezzük sokkal finomabbnak és táplálóbbnak a kertünkből származó paradicsomot, mint annak bolti változatát.

hirdetes


Mégis, érdemes odafigyelned a rohanó mindennapokban arra is, hogy legyen időd megfelelően megebédelni, valamint minél tudatosabban összeállítani étrendedet. Amennyiben pedig az ilyesmikre odafigyelsz, akkor rájöhettél már, hogy a növényekkel kapcsolatban a tápanyagok bonyolult összetételén, valamint az élelmiszerek hatásán, melyet szervezetünkre gyakorolnak, vannak olyan dolgok is, melyek túlmutatnak a fizikai test határain.


Igazi élménynek fogható fel, amikor saját magadnak tudod megtermeszteni kedvenc zöldségeidet, majd megízlelheted munkádnak a gyümölcsét. Ekkor már a fejlődés során kialakulhat egy bizonyos kötődés közted és egy-egy növény között, de ez akkor is kialakítható, ha nem rendelkezel kerttel, így a kertészkedés sajnos nem kerülhet szóba.

hirdetes


A növénytermesztés szépségei


A növénytermelés, termesztés az egyik leghasznosabb tevékenység, nem csak fizikailag képes minket formában tartani, de könnyedén kikapcsolhatja agyunkat is akár napi szinten, feltölthet érzelmileg, illetve zaklatottság esetén is megnyugvást hozhat.
A növények gondozása egyfajta meditációnak is tekinthető, mely képes könnyedén megtisztítani elmédet.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-06-29

Növények, amelyek szépen növekednek az árnyékban

Árnyékos a kerted? Nem csak erdőt, de gyönyörű virágoskertet is nevelhetsz ám belőle! Mutatjuk, hogy milyen árnyéktűrő növényekre lesz hozzá szükséged!

2022-06-24

Mentsd meg az idei diótermést! Terjed a gyilkos kór!

Mi a felelős a tömeges diótermés pusztulásért? Hogyan menthetjük meg a diótermést, hogy ősszel legyen mit betakarítani? Dióburok-fúrólégy elleni védekezés

2022-06-29

Ezért kell visszametszeni a paradicsomot! – Trükkök a tökéletes terméshez

Miért hasznos rendszeresen visszametszeni a paradicsomot? A paradicsomok visszametszése igazán fontos, a növény fejlődésének érdekében, tudd meg miért!

2022-06-27

„A szomszéd kertje mindig zöldebb” – De miért lesz gyomos a fű a kertedben?

A gyönyörű tiszta szép fű nem kell, hogy csak álom maradjon, ha neked is megkeserítik a mindennapjaidat a fűben kinövő gyomnövények,tudd meg, hogy mi okozza!

2022-06-23

Kezdő kertész vagy? – Mutatjuk a 10 legkönnyebben termeszthető zöldségféléket!

Nem árt tudnod kezdő kertészként, hogy a zöldségféléket a legegyszerűbb magról vetni, ami ráadásul olcsóbb is, változatosabb és még nagyobb sikerélményt is ad

2022-06-29

Így mentheted meg kiszáradt növényeidet

A szárazság még a gyökereket is megtámadhatja, amitől a növény végül teljesen kipusztul majd. De van megoldás a kiszáradt növények megmentésére, mutatjuk!

2022-06-28

Ismerd meg a Megyer-hegyi Tengerszemet!

Ha szereted a természetet, szeretsz kirándulni, akkor a most következő hely biztosan tetszeni fog neked! Ez pedig nem más, mint a Megyer-hegyi Tengerszem.

2022-06-29

Milyen gyakran öntözzem a gyepet nyáron?

Szóval milyen gyakran és hogyan kell öntözni a gyepet a nyári hónapokban? Ez egy igen kényes téma, mert ha valami nem jó, akkor nem lesz zöld a fű. Lássuk!

További cikkek ebben a témában


68/2006. (IX. 25.) FVM rendelet

a szárított takarmány kvótával szabályozott támogatása 2004/2005. gazdasági évtõl... Tovább

gén

az élőlények kialakulását meghatározó, a genetikai információt hordozó öröklődési... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek kert Kertészet