Növény dekorációnak

hirdetes

Beltéri dekorációs ötletek növényekkel

Gángó Anna
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Hamarosan itt a meleg évszak, így összegyűjtöttünk nektek néhány beltéri dekorációs ötletet. Hívd be házadba a természetet, ezzel a néhány érdekes növénykével.

Dekorációs ötletek növényekkel

Egyes virágokat, gyümölcsöket, zöldségeket rendkívül egyszerű házon belül nevelgetni, ráadásul kifejezetten jól tudnak mutatni a burjánzó levelek a nappaliban. Dobd fel az unalmas szobákat ezzel a néhány, minden háztartásban fellelhető tárggyal, és vegyítsd őket a természettel.

1.  Ültesd a tulipánt vázába!

Adj egy nőnek virágot a hét bármely napján, és megmosolyogtatod. Adj neki tulipánt, és igazán boldoggá teszed. Véleményem szerint ez az egyik legszebb virág, és ezzel az egyszerű módszerrel akár házon belül is nevelgetheted.

Először válassz ki néhány nagyobb hagymát. Ne feledd, hogy a tulipánhagymáknak időre van szüksége, le kell őket hűteni, az ültetés előtt. Amennyiben ez még nem történt meg, a hűtő, garázs, vagy pince ideális hely lehet erre, ahol kb. 12 hétig kell álljon.

dekoráció növényekkel

Keress egy magasabb vázát, töltsd meg 1-2 marok üveggyönggyel, és helyezd el benne a hagymákat úgy, hogy a tetejük kilógjön a gyöngyök közűl. Végül töltsd meg a vázát vízzel, ügyelve arra, hogy a szintje ne érjen a gyöngyök fölé. Helyezd a vázát egy napfényes részére szobádnak. Ezután nincs más dolgod, mint várni, és gyönyörködni.

hirdetes

2. Nevelj avokádó fát a magjából!

Első lépésként el kell távolítsd a magot. A mag külső barna részét ne szedd le! Az avokádó magok rengeteg formájúak lehetnek, de mindnek van egy alsó, és egy felső része. A gyökerek sarjadnak az alsó részéből, ez a laposabb fele, a felső hegyesebb részéből pedig a hajtás. Ahhoz, hogy a növény megfelelően nőjön, az alsó (gyökér) felét vízbe kell helyezni.

Ezután fogj három darab fogpiszkálót, és szúrd őket enyhén lefelé mutató szögben a magba úgy, hogy egymáshoz képest arányosan helyezkedjenek el a mag kerületén.

dekoráció növényekkeldekoráció növényekkel

hirdetes

Tedd egy vízzel teli pohárba úgy, hogy a magnak csak az alsó fele érjen a vízbe, majd a poharat helyezd napfényre. 2-3 naponta érdemes cserélni a vizet a pohárban.

Mikor a növény szára nagyjából 15 cm magasságú lesz, ültesd át egy humuszban gaszdag cserépbe úgy, hogy a mag teteje kilógjon a föld alól. Az avokádó imádja a napot, így próbáld minél fényesebb helyre, lehetőleg az ablak mellé tenni. Rendszeresen öntözd.

Dekorációs ötletek növényekkel

3. Függő kokedama

A kokedama egy japán eredetű növény-művészeti ág: a növényeket egy mohával borított földlabdába ültetve értelmezi át a növény és a föld viszonyát. Ez a természetes "cserép" különös perspektívába helyezi a belé ültetett növényt, miközben tökéletes életfeltételeket teremt számára. A kokedamát elhelyezhetjük egy tálon, vagy a mellé kapott damillal (vagy akármilyen tetszés szeirnti madzaggal) fel is lógathatjuk.

dekoráció növényekkel

4. Készíts örökké tartó terráriumot, egy villanykörte segítségével

Fogj egy egyszerű villanykörtét, és egy hegyes fogó, illetve egy csavarhúzó segítségével távolítsd el a nem szükséges részeit, ahogy a képen látható. Az üres üveget töltsd meg alul apró kövekkel, egy vékony réteg homokkal, majd jöhet a föld. A terrárium talán egyik legfontosabb eleme, a földigiliszta, ami forgatja és tisztítja a földet. Mindenképp kerüljön egy az üvegbe. Erre rakhatod a mohát, esetleg díszítésképp egy-két makkor, vagy más termést. Önts néhány csepp vízet az üvegbe, és végül zárd le az egészet hermetikusan.

dekoráció növényekkeldekoráció növényekkel

dekoráció növényekkeldekoráció növényekkel

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

21/2006. (V. 15.) EüM-FVM együttes rendelet

a növényekben, a növényi termékekben és a felületükön megengedhetõ... Tovább

zöldnövényliszt

nagy tápértékű, karotinban (->karotinoidok) gazdag takarmány, a zöldtakarmány... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény