Muslica elleni védekezés - így küzdj meg ellenük sikeresen

hirdetes

Így szabadulhatsz meg könnyedén a muslicáktól!

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.

Sajnos szinte mindenkinek meggyűlik a baja a muslicákkal, a legtöbben pedig azt sem tudják, hogy honnan kerülnek elő ezek a miniatűr rovar. Most mindent megtudhatsz a muslicákról, és az ellenük való védekezésről! 

Védekezzünk muslicák ellen

Néhány szóban a muslicákról

A muslica csupán néhány milliméter nagyságú rovar, ami a Drosophilidae családba tartozik. Összesen harminc napot kapott a sorstól, ezt az időt viszont kihasználja, életének szinte minden pillanatát párosodással tölti, majd elhalálozik. A muslica leginkább a nagy nyári melegeket szereti, amikor a napi átlaghőmérséklet 26-29 Celsius fok körül alakul. Ráadásul ez az az időszak, amikor mi is segítünk neki a dinnyék kidobott héjával, vagy a rothadó gyümölcsökkel a fa alatt. 

Hogy kerül elő a muslica?

A muslica a sérült gyümölcsöket szereti a legjobban, ugyanis ezek a legideálisabb fészekrakó helyek. Tehát még azelőtt a gyümölcsökhöz jutnak, hogy azokat bevinnénk a lakásba, a rovar a gyümölcsökbe rakja a petéit, melyek ideális körülmények között pár nap alatt kikelnek. Ezután kezdődik a buli, ugyanis a muslica szinte minden pillanatban a párzásra koncentrál.

hirdetes

A hím násztáncot jár, majd jön a lényeg. A megtermékenyített egyed további 50-80 petét rak le, rövid, mindössze harminc napos élete során ezt akár hatszor is megteszi. A peték 5-7 nap alatt fejlődnek ki, és kezdik el ugyanazt csinálni, mint szüleik. Éppen ezért van az, hogy egyetlen rothadó gyümölcs körül már egy egész muslica sereget látunk. 

Szabaduljunk meg a muslicáktól! 

A lakás adottságai tökéletesek a számukra, a hőmérséklet, a páratartalom, minden ideális, ezért is nehéz megszabadulni tőlük. Ebből adódóan a megelőzés a legjobb fegyver! A gyorsan romló, érett gyümölcsöket, zöldségeket fogyasszuk el minél hamarabb, vagy tároljuk mindet a hűtőben (a hideget már nem annyira szereti a muslica). Fontos, hogy a fedetlen kuka valódi aranybánya a számára, de a padlóra hullott ételmaradékokat is szereti, valamint a mosogató lefolyócsövében található csemegéket sem árt eltávolítani.

hirdetes

Ha már bent vannak a lakásban, akkor érdemes környezetbarát, vegyszermentes, ragacsos légypapírt vásárolni, ami hatékonyan képes összegyűjteni a rovarokat, köztük a muslicákat is. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Békéscsaba Városi Állatvédõk Közhasznú Egyesülete

Állatvédõ szervezet Az egyesület mûködése során törekszik az Állatvédelmi törvény... Tovább

önetetők

olyan berendezések, amelyek lehetővé teszik az állatok takarmányozásában a gépesítést,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek