Fehér környezetszennyezés, amit a máanyag zacskóknak köszönhetünk

Ezért lenne jobb műanyag zacskók nélkül

Petra
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Műanyag zacskókkal úton-útfélen találkozunk, viszont azt már nem látjuk, hova kerülnek és hogy mennyire képesek elcsúfítani egy tájat. Éppen ezért nem tűnik ez olyan égető problémának, pedig az.

Zacskó

Amekkora előnyei vannak a műanyag zacskónak, legalább akkora károkat is tud okozni. Csak mi ezt nem vesszük észre, mert csak a bevásárlásainkhoz, vagy tároláshoz használjuk ezeket a zacskókat, viszont a szeméttel és műanyag zacskókkal borított vizekkel és városokkal már nem szembesülünk. Néhány országban már a teljes betiltásukon gondolkoznak, mint San Francisco, Kína, Ausztrália, vagy Hawaii. Az ottaniak életét már annyira megkeserítették ezek a műanyag zacskók, hogy elegük lett belőle. Több kínai nagyváros is szenved attól, hogy tele vannak az utcáik ezekkel az eldobált nejlonzacskókkal, ami nem nyújt valami szép látványt.

Zacskó

Bár ezeknek a műanyag zacskóknak nagy hasznát vesszük, pedig apróságok. Olcsón előállítható, olcsón beszerezhető és nem szakad el két másodperc után, mint ahogy azt egy ilyen olcsó terméktől várnánk. Viszont mivel már sok országban kezd elegük lenni belőlük, ezért nem kizárt, hogy hamarosan le fog járni a műanyag zacskók ideje és ki fognak helyette találni valami más alternatívát, ami legalább olyan kényelmes, mint ez, és legalább olyan olcsó is. Viszont hasonló a helyzet a hagyományos izzókkal is, amiket például Ausztráliában már be is szüntettek.

Zacskó

Viszont az, hogy beszüntették a hagyományos izzókat, egyáltalán nem járt semmi kellemetlenséggel, sőt! A háztartási energiaszámlák drasztikusan csökkentek és ezzel visszafogták az üvegházhatású gázok kibocsátását is, ami nagy eredmény. Szó sincs arról, hogy a hagyományos izzók helyett gyertyával világítanak, hanem kompakt fénycsövekkel, vagy LED-égőkkel. Ausztráliában ezen már túl voltak az ezredfordulón, viszont itthon se világítanak ilyen izzóval minden háztartásbanm, sőt, kifejezetten nehéz beszerezni.

Zacskó

A műanyag zacskó bár kényelmes megoldás, de ha sikerül találni egy legalább ugyanilyen kényelmes alternatívát, talán egy kicsit meghosszabbíthatjuk a Föld élettartamát. De az igazi probléma mindig is az volt, ha ezt a problémát nézzük, hogy az emberiség mindig túl későn kapott észbe.

Forrás: Hír24

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

vérvizelés (hematuria,haematuria)

Vér megjelenése a vizeletben,amely a vizeletet barnavörösre festi.Súlyos... Tovább

koca elletése

a kocákat célszerű a várható ellás előtt 6-10 nappal az előzőleg alaposan kitisztított és... Tovább

Tovább a lexikonra
Környezetvédelem