Tudtad, hogy ennyi mindenre jó egy mosogatógép kapszula? - Takarítás mosogatógép kapszulával

Tudtad, hogy ennyi mindenre jó egy mosogatógép kapszula?

ZH
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Ezek a kis mosogató kapszulák nem csak edényekhez valók; rengeteg minden tisztításához felhasználhatjuk őket, és az eredmény még csillogóbb lesz, mint valaha!

takarítás mosogatógép tablettával

Takarítás mosogatógép kapszulával


A mosogatógép-tabletták úgy lettek megtervezve, hogy segítsenek a legmakacsabb étel- és zsírfoltok leküzdésében, és kiderült, hogy nagyon kevés erőfeszítéssel megtisztíthatják a ház körül is a különféle dolgokat.

A mosogatógép-tablettákat számos tisztítási tipphez használják, és ennek jó oka van. Ezek a kis, koncentrált tömbök tökéletesek a makacs szennyeződések lebontására, a foltok eltávolítására és a lefolyók szagtalanítására anélkül, hogy kiterjedt tisztítószer-gyűjteményre lenne szükség.

Íme, a professzionális takarítók szerint a 13 meglepő dolog, amit mosogatógép-tablettával tisztíthatsz.

Mit tisztíthatunk mosogatógép-tablettával?


A mosogatógép-tabletták a kereskedelemben kapható legjobb koncentrált tisztítószerek közé tartoznak, azonban mindig óvatosan kell őket használni otthonunkban!

Bár a mosogatógépben használt fülek általában biztonságosak a bőrrel való érintkezéskor, ha az utasításoknak megfelelően használják őket, edények és egyéb konyhai eszközök tisztítására szolgálnak, és különféle vegyi anyagokat tartalmazhatnak, amelyek nem megfelelő használat esetén károsíthatják a bőrt, ezért érdemes kesztyűt használni!

Ez különösen problémás lehet a gyakran használt vagy a bőrrel érintkező tárgyak, például kárpitozott székek vagy kanapék esetében.

1.    OLAJFOLTOK A BURKOLATOKON


Az olajfoltok tönkretehetik a feljárók és a burkolt teraszok megjelenését, de a mosogatógép-tabletták tökéletesek az olajmolekulák lebontására és a nyomok eltávolítására – különösen, ha az olaj még friss. A járda, felhajtó vagy terasz tisztításához keverj össze egy összetört tablettát forró vízzel, és kefével dörzsöld le az érintett területet. Hagyd állni 10 percig, mielőtt slaggal vagy nagynyomású mosóval leöblítenéd a csillogóan tiszta felületekért.

2.    ÉKSZER

Bár a drága ékszereket speciális fémtisztító szerekkel érdemes megtisztítani, a mosogatógép tablettákkal az ékszerek rendszerezése előtt extra lépésként kifényesíthetjük a mindennapi kiegészítőket. Egyszerűen keverj össze egy tablettát forró vízzel, merítsd alá az ékszereit, és hagyd ázni néhány percig. Öblítsd le és szárítsd meg a csillogó végeredményért.

3.    TERASZBÚTOROK


A teraszbútorokat különösen nehéz tisztán és érintetlen állapotban tartani, mivel ki vannak téve az időjárás viszontagságainak, de a mosogatógép tabletták segítségével fényesebbé tehetjük a fémet és eltávolíthatjuk a szennyeződéseket.

A hosszú téli hónapok során a műanyagból és fémből készült teraszbútorok még akkor is összegyűjtik a port, pollent és egyéb természetes szennyeződéseket, ha letakarják. Ha alaposan megtisztítjuk egy mosogatógép kapszulával, kültéri bútorainkat csillogóvá varázsolhatjuk, és vadonatúj megjelenésűvé válnak tavasszal és nyár elején.

Két mód van ennek megvalósítására. Használhatsz nedves tablettát a bútorok közvetlen mosásához, hogy eltávolítsd a makacs foltokat, vagy hígíthatod a tablettát meleg vízben, majd szivacsot meríthetsz bele, hogy óvatosan leöblítsd a bútorokat.

A mosogatógép tabletta azonban nem minden kerti bútorhoz ideális. A fonott és fából készült kerti bútorokhoz tápláló, olaj alapú szappannal történő tisztítása javasolt.


4.    ZUHANYFEJEK


A zuhanyfejek különösen hajlamosak a vízkő lerakódására – még lágy vizű területeken is. A fürdőszoba tisztításának megkönnyítése érdekében mosogatógép-tablettával megtisztíthatjuk a zuhanyfejet, és súrolás nélkül felitathatja a vízkövet.

Oldjunk fel egy mosogatógép tablettát egy tál forró vízben, és áztassuk bele a zuhanyfejünket fél órára, majd öblítsük le és töröljük le egy tisztítókendővel.

5.    SZÖVETFOLTOK


Akár kávéfoltokat, akár vörösborfoltokat szeretnénk eltávolítani, egy mosogatógép-tabletta segíthet a kárpit és a ruházat tisztításában anélkül, hogy vagyonokat költenénk speciális tisztítószerekre.

Először próbáld ki ezt egy nem feltűnő szövetrészen, de a foltos ruhákat beáztathatjuk meleg víz és egy mosogatógép-tabletta oldatába. Ezután mossuk ki a ruhadarabot a szokásos módon. Az oldatot a bútorokon és a kárpitokon lévő foltokra is felkenhetjük.

6.    CSEMPEFUGA


A csempefuga tisztítása az egyik legkínosabb hely, amelyet szinte minden olyan módszerrel lehet újjá állítani, amely durva súrolást és vegyi tisztítószereket igényel. Használhatsz mosogatógép tablettát a makacs szappanlerakódások lebontására, és visszaállíthatja az eredeti szín egy részét.

Készíts tisztítópasztát otthon úgy, hogy kis mennyiségű meleg vizet keversz egy mosogatógép tablettával, és ezzel tisztítasz meg kefével. Hagyd hatni 20 percig, majd öblítsd le.

7.    KÁVÉFŐZŐK


Számtalan módszer létezik a kávéfőző tisztítására, ha kifogy a vízkőoldó oldatból, például ecetet használva a vízkőmentesítésére – vagy mosogatógép-tablettával. Tölts vizet a kávéfőzőbe a szokásos módon, és adj hozzá egy tablettát, mielőtt lefuttatsz egy ciklust, és öblítsd le vízzel. Futtass néhány sima víz ciklust, mielőtt a kávéfőzőt használnád, hogy biztosítsd, hogy az esetleges maradékok kimosódjanak a csövekből.

8.    ELDUGULT LEFOLYÓ


Ha kellemetlen szagok áradnak a mosogató lefolyójából, vagy ha lassan ürül a mosogató, akkor egy mosogatógép tabletta tökéletes lehet a zsír feloldására, valamint a csövek felszabadítására.

Csepegtess otthonod minden lefolyójába egy mosogatószer-tablettát, hogy semlegesítsd a szagokat és kellemes illatot hagyjon maga után. Ezt követően forrásban lévő vízzel feloldhatod az eltömődéseket vagy a zsírlerakódásokat, így a víz ismét szabadon tud folyni.

A mosogatógép tabletta azonban nem ideális a zuhany lefolyó dugulásának feloldására, mivel nem arra tervezték, hogy segítsen feloldani a hajtömböket, és a forrásban lévő víz meghajthatja a műanyag csöveket.

9.    A MOSÓGÉPED


Ha a mosogatógép tabletták segíthetnek a mosogatógép tisztításában, akkor logikus, hogy mosógép tisztítására is használhatók.

Tegyünk két mosogatótablettát közvetlenül a dobba, és állítsuk meleg ciklusra a mosógépet. Ez segít eltávolítani a szappanhab vagy mosószer-maradványok felhalmozódását a gép belsejéből, elősegítve a zökkenőmentes működést és megakadályozva a dohos szagok kialakulását.

10.    ALOMDOBOZOK


A beltéri házi kedvencek a mi büszkeségünk és örömünk, azonban az ő vécékészletüket a legkevésbé elbűvölő tisztán tartani. Ha van házi macskánk, akkor egy mosogatógép tabletta segíthet egy kicsit egyszerűbbé tenni az almosdobozok tisztítását és fertőtlenítését.

Töltsük meg az alomdobozt meleg vízzel, és adjunk hozzá két-három mosogatószer-tablettát a méretétől függően. Hagyjuk ázni az alomdobozt legalább egy órán keresztül, és használjunk súrolókefét a tisztításához. Az alomdobozt alaposan öblítsük le meleg vízzel, és hagyjuk levegőn megszáradni, mielőtt újratöltjük.

11.    EZÜST


Az ezüst csíkok és vízcseppek nélküli tisztítása időigényes lehet, és bár alufóliával a mosogatógépbe pattintva segíthet eltávolítani a foltokat, a kézi polírozás a legjobb módja a tökéletes csillogás elérésének. Oldj fel egy mosogatógépet forró vízben, és áztasd be az evőeszközöket legalább egy órára. Dörzsöld át puha sörtéjű kefével, és alaposan öblítsd le forró vízzel. Az evőeszközöket tiszta törülközővel szárítsd meg, vagy hagyd a levegőn megszáradni.

Ez a módszer csak rozsdamentes acél vagy ezüst evőeszközök tisztítására és polírozására a legjobb. Elképzelhető, hogy nem olyan hatékony más típusú fémekhez vagy olyan evőeszközökhöz, amelyeknél erősebb a foltosodás vagy elszíneződés.

12.    ELTÁVOLÍTJA A SÜTŐBŐL A MEGÉGETT ÉTELT


Tekintettel arra, hogy a mosogatógép-tabletták az ételek edényektõl való tisztítására szolgálnak, ésszerû, hogy a sütõ tisztítására is használható. Mosogatógép-tablettával elkészítheted saját többcélú sütőtisztítód. Egyszerűen keverj össze egy összetört mosogatószer-tablettát egy csésze meleg vízzel péppé. Vidd fel a sütő belsejében, és hagyd állni fél órát, mielőtt kidörzsölnéd. Kerüld azonban a paszta használatát a sütő üvegajtaján, mert a dörzsölő anyagok elhasználhatják a hővédő bevonatot, amitől az összetörhet.

13.    KÜLTÉRI BÚTOROK


A mosogatógép tabletta segítségével felfrissíthetjük a kerti bútorokat a hosszú téli hónapok után.

Különösen azért, mert letakarva is összegyűjtik a port és a szennyeződést. Ezt kétféleképpen lehet elérni. Használhatunk nedves tablettát a bútorok közvetlen mosásához, vagy hígíthatjuk a tablettát meleg vízben, majd szivacsot merítve bele lemoshatjuk, hogy megkapjuk a csodálatos végeredményt. Mindig ügyelj arra, hogy kesztyűt viselj!
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

heterotróf szervezetek

azok az élőlények, amelyek szervetlen anyagoknak szerves anyaggá való átalakítására nem... Tovább

rajzás (eresztés) (méh)

a r.-i hajlam a méhek ösztönös, öröklődő tulajdonsága; felébredése kaptáron belüli és... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek