Molylepke elűzése örökre - bevált trükkök, amik segíthetnek Neked is

Házi praktikák a molylepkék kiűzésére otthonodból

Szélesi Ferenc - Főkertész, SFV
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Molylepkék távoltartása

Kovaföld

A kovaföld a rovaroktól kezdve a rágcsálókig rengeteg káros betolakodó ellen kiváló védekezés, ezért érdemes mindig egy adag étkezési kovaföldet tartani otthon. Ez a fehéres színű por szagtalan, nem mérgező az emberekre és a háziállatokra nézve. Ahogy azt már megszokhattad, ott használd, ahol molyinváziótól tartasz, vagy ahonnan szeretnéd kiűzni őket.

A kovaföld kifejezetten veszélyes a molyokra nézve – mivel a porszemcsék szélei nagyon élesek, így ezek könnyedén tönkretehetik a molyok belső szerveit, miután elfogyasztják őket. Még a külső érintkezés is halálos lehet számukra, mert testükre jutva lényegében kiszárítják külső védőrétegüket.

Bórax

A bórax szintén egy olyan természetes méreg a kártevők ellen, ami az emberekre nem jelent veszélyt. Ha molycsalit szeretnél készíteni, akkor keverj össze némi bóraxot egy kis kukoricaliszttel, és helyezd ezt egy tárolóba, amibe a molyok bejuthatnak. Helyezd a tárolót a gyanús helyekre és néhány naponta takarítsd ki belőle az elpusztult rovarokat. A bórax persze magában is felhasználható, elszórva a kényes helyeken, hasonlóképpen az eddig említett porokhoz.

Levendula

Habár többféle gyógy- és fűszernövény alkalmazható a rovarok, köztük a molyok távol tartására, a levendula bizonyult a leghatékonyabbnak ezek közül. A levendula több formában is alkalmazható az otthon „védelmére”: felhasználhatsz nyers, szárított növénydarabokat, vagy készíthetsz akár apró levendulazsákokat is, amelyek kellemes illatot árasztanak magukból, elkergetve ezzel a molyokat. Ezek a zsákok készen is kaphatók.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-04-22

Ezzel az egyszerű trükkel megduplázhatod a bazsalikom termésedet

Duplázd meg te is a bazsalikom termésedet, ráadásul egy nagyon egyszerű trükkel, ami valóban segít, hogy még több, ízletes bazsalikom termésed legyen neked is!

2024-04-22

Itt az idő: Így alakítsd ki a tökéletes veteményeskertet!

Már egy ideje tervezgeted a veteményeskertet? Itt a tökéletes idő, alakítsunk ki együtt egy a tökéletes veteményeskertet! Hoztunk ehhez szakértői tippeket.

2024-04-22

Sárgul a leander levele? Egyszerűen kezelheted, ha időben elkezded

Mit csinálj, ha sárgul a leander levele? Ezek a szekértői tanácsok segítenek pikk-pakk rendbe szedni ezt a csodaszép virágot. Mutatjuk mit alkalmazz azonnal!

2024-04-21

Meg kell metszeni elvirágzás után az orgonát, hogyan?

Általában a legtöbb orgona májusban vagy június elején virágzik, így a metszést közvetlenül a virágzás befejeződése után, idén azonban korábban virágzott!

2024-04-22

Magvetés gond nélkül: fedezd fel a titkos trükköt a tökéletes magvetéshez

Vessünk magot egyszerűbben, mint valaha! Mutatom a magvetés egyik könnyítését, a földkocka készítő csodás lehetőségét, használd te is bátran, segítek tippekkel!

2024-03-25

Ezért nem érdemes nyuszit venni húsvétra a gyerekeknek

Bár egy húsvéti nyuszi aranyos és vonzó ajándék lehet gyerekeknek, fontos megfontolni néhány szempontot, mielőtt döntést hoznál, méghozzá ezeket!

2024-04-04

Kertünk csodás madarai: ezek a madarak jelennek meg áprilisban

Áprilisban egyre több madár lepi el a kerteket és dalolnak csodás dallamokat, fedezd fel te is a cikkünkben, hogy melyek a leggyakoribb madárkák a kertben!

2024-04-04

Első tojásukon ülnek a dömösi gólyák: nézd meg a gólyakamerát!

Gólyák boldogsága Dömösön: Macus és Szofi, a dömösi gólyapár már az első tojásukon ülnek! Figyeld meg a gólyakamerán, hogyan kotlanak a tojásokon a hűséges madarak.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

olajipari takarmány

az olajpogácsa az —>olajnövények magvainak sajtolása után marad vissza; ált. 5—6%... Tovább

LG3330 (LZM 352/61)

Kukorica Cél: szemes Leírás:A hímvirágzás ideje közepesen korai, a kalászkapelyva nem,... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok Érdekességek