Mókus bébit találtak a kertben és fel is nevelték

hirdetes

Mókus bébi a kertben

Petra
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Ezt a családot egy hihetetlen meglepetés várta a kertben, ugyanis egy bébi mókust találtak. Először nem tudták, mit csináljanak vele, de a végén döntésre jutottak.

Mókus bébi

Képzeld el, ahogy dolgozol a kertben és egyszer csak rábukkansz egy újszülött mókusra. Ezzel a családdal pont ez történt. Hirtelen fogalmuk se volt, hogy mit tegyenek ezzel a kis mókus bébivel, de végül amellett döntöttek, hogy felnevelik. Ami ezek után történt, az egyszerűen csodálatos. A kis mókus szerencsére túlélte a kezdeti viszontagságokat, bár nem tudni, mennyi időt töltött leesve a földre. A család nagy odafigyeléssel gondoskodott a kiesett mókus bébiről, sőt, még meg is örökítették az állat kölyökkorát.

 

Ezen a képen a mókust egy hetesen láthatjuk:


 

Itt két hetes:

Mókus bébi

A mókus hihetetlenül gyorsan fejlődött és három hét múlva már a szőre is elkezdett nőni. Minél kisebb az élettartama egy állatnak, annál gyorsabban zajlanak le a növekedéssel való külső változások. Ez történt ennél a kis mókusnál is. Az állat nagyon jól érzi magát a családban, sőt, már ő is a családhoz tartozik. A mókusoknak egyébként nagyon nagy mozgástérre van szüksége és nem lehet őket egész nap egy kis kalitkában tartani. Viszont nem is ez történt, mert a ház egyben az ő otthona is volt.

 

Ezen a képen három hetes:

Mókus bébi

Ha egy állat elég szabat teret kap, akkor jobb lesz a közérzete is. Ezért nem célszerű őket túl sokat bezárva tartani, akár papagájról, akár rágcsálóról van szó. Persze azért érdemes a kis kedvencünket szemmel tartani, mert ha túl sokáig ólálkodik felügyelet nélkül a lakásban, olyan dolgokat is megkóstolhat, ami nem tesz neki jót. Viszont ha mást nem, napi pár órára mindenféleképp érdemes őket kicsit szabadon engedni, vagy ha lehetséges, nagyobb teret biztosítani nekik. Sajnos a rágcsálókban ilyen téren nem lehet úgy megbízni, mint a kutyában, vagy a macskában – sokszor még bennük se – hogy mindig hazatalálnak, pedig úgy sokkal könnyebb lenne a róluk való gondoskodás.

 

Itt négy hetes:

Mókus bébi

Úgy látszik, ennek a kis mókusnak biztosították a kellő szabadságot is a sok szeretet mellett, mert a mókus szépen felcseperedett, és ahogy látszik a képeken is, nagyon életvidám. Mókás látvány lehet, ahogy próbálja magát feltatálni az emberek világában. Mindenesetre nem lehet rossz dolga.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

heg

a szövetsérüléseknek nem újraképződéssel való gyógyulásakor a szövethiányok helyét... Tovább

fogkő

a szájban pangó nyálból kicsapódó kalciumkarbonát (CaC03), amely a —>fogak oldalsó... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok