Mohácsi Busójárás 2022: a busójárás hagyománya, ezt kell tudni a busójárásról

hirdetes

Hamarabb lett az világörökség, mint hungarikum- Ezt kell tudni a 2022 busójárásról

VN
Mohácsi Busójárás 2022

Hogyan zajlik a busójárás?

A mohácsi busójárás egy hat napon át tartó forgatag, egy a farsang végén rendezett maszkos, rituális, mai formájában karnevál jellegű rendezvény, amit kicsik és nagyok is élvezni szoktak. Először csak hazánkban volt nagyon népszerű maga a rendezvény, de mára világhírű látványossággá nőtte ki magát, ami minden évben sok-sok turistát vonz, kivétel ez alól a 2021-es év, amikor is a járványhelyzet miatt a busójárás elmaradt. A közönség maga is részévé válnak a város több pontján zajló eseményeknek, így saját bőrünkön érezhetjük a történelmet, a hagyományainkat. A busójáráskor lehet számítani előretervezett programokra, úgy, mint a gyülekező, a telet szimbolizáló koporsó elégetése, busóavatás, de spontán akciókra is egyaránt.

hirdetes

Mikor lesz a busójárás 2022-ben?

2022. február 24- március 1.-ig fog tartani a hagyományos busójárás, ami sajnálatosan az előző évben elmaradt a koronavírus járvány miatt. Ezeken a napokon rendkívül sokszínű és izgalmas programmal várják az érdeklődőket a Pécs közeli kisvárosban. Lesz mindenféle táncos mulatság, gyerekprogram, különböző hagyományos bemutatókkal is lehet találkozni a napok során, többek között bemutatásra kerülnek a hagyományos busójárás eszközei, de érdemes lesz a kézműves vásárra is tenni egy pillantást, de lesznek olyan különleges programok is, mint a tamburazenekarok fellépése, vagy a máglyarakás, na meg persze felvonulnak a busók is majd több ízben. A 2022-es Mohácsi busójárás részletes programtervezetét ITT találjátok.  

hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-03-31

Ilyet még nem hallottál! – Medvehagyma fesztivál Soponyban

Soponyban most egy teljes tavaszi nap erejéig mulathatunk a medvehagyma szezon nevében egy gasztro fesztivál keretein belül. Mutatom a részletes programot!

2022-03-24

Tavaszi kopogtató inspirációk

A virágok és a tavasz lelkünket is táplálják, így hoztam pár inspirációs ötletet ajtókopogtatókhoz, amivel tavaszi hangulatba öltöztetheted otthonodat.

2022-03-24

Nincs Húsvét barka nélkül – mi a barka, milyen fajtái vannak és mikor virágzik?

Ha Húsvétról beszélünk, mindenki asztalán ott díszeleg a barka. De mi is a barka és miért köthető a húsvéthoz? Tudj meg többet cikkünkből a barka eredetéről!

2022-02-28

Különleges dolgokat szimbolizálnak az esküvőn a virágok! - Ez a jelentésük az esküvői virágoknak

Mivel a legtöbb virág szimbolizál valamit, könnyű olyan esküvői csokrot alkotni, amely különleges jelentéssel bír, ha egy kicsit utánajárunk a dolgoknak.

2022-04-27

A legszebb anyák napi virágok, amik különleges jelentéssel bírnak

A különböző anyák napi virágok más és más jelentéssel bírnak, ami még különlegesebb anyák napi ajándékká teheti őket! Mutatjuk a legszebb anyák napi virágokat.

2022-04-11

Amerika legújabb dobása: Ezzel forradalmasíthatják a növénytermesztést!

Az Amerikában és Kanadában működő a Growmark és a Solinftec együttműködési megállapodást írtak alá. Ezzel a dobással forradalmasítják a növénytermesztést!

2022-05-19

Megható videó: az elefántoknak nagyon mély érzelmeik vannak

Kutatások során készült YouTube videótkat mutatunk nektek, ami bemutatja hogyan gyászolnak az elefántok. Nagyon megható ahogyan az elefántok gyászolnak!

2022-04-13

Ezeket kell tudnod a szélenergiáról!

Sokan vagyunk, akik próbálnának környezetkímélőbb lehetőséget találni az energia előállításával kapcsolatban. Ezeket tudnod kell a szélenergiáról, mielőtt beruházol rá!

További cikkek ebben a témában


Rovarölo Match 50 EC

Környezetkímélő kitinszintézis gátló szer.Hatóanyag: 50 g/l lufenuronFelhasználható: -... Tovább

anabolizmus (asszimiláció)

az élő szervezetek felépítő, átalakító folyamatainak az összessége. Szervetlen anyagból... Tovább

Tovább a lexikonra
Tudomány Ünnep