notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Így válasszunk mikrohullámú sütőt!

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Így válasszunk mikrohullámú sütőt!

Bohács Ádám - Kertépítő technikus

Mára a mikrohullámú sütő a konyhák alapfelszereltségé vált. Szívesen használjuk ételek melegítésére, olvasztásra, olykor sütésre és párolásra is. A megfelelő készülék kiválasztása fejtörést okozhat, ezért utánajártunk, melyek azok a szempontok, amelyeket mindenképpen érdemes szem előtt tartani.

Így válasszunk mikrohullámú sütőt!

Az egyik fővárosi szaküzlet munkatársa szerint különbséget kell tenni a beépíthető és a szabadon álló mikrohullámú sütők között; természetesen utóbbit keresik többen az egyszerű elhelyezésének és a kedvezőbb árának köszönhetően. 

A szabadon álló mikrohullámú sütők kiválasztása során is számos kérdés merülhet fel. A szakeladók általában két fontos tulajdonságra hívják fel a figyelmet: a méretre és a teljesítményre. A kínálat elég széles; a legkisebbek nagyjából 17 literes űrtartalommal rendelkeznek, a legnagyobbak 35-nél is nagyobbak lehetnek. Az átlagos igényeket a 24-25 literes mikrohullámú sütők képesek leginkább szolgálni. A teljesítmény tekintetében is széles a választék, de azt mindenképpen érdemes elmondani, hogy a legkisebb teljesítménnyel rendelkező készülékek is alkalmasak az ételek felmelegítésére, viszont a szerényebb képességű gépek esetében ez jóval több időt vehet igénybe. 

hirdetes

Ha figyelembe vesszük, hogy a mikrohullámú sütőktől általában gyors melegítést várunk, akkor érdemes előnyben részesíteni a 750 watt feletti teljesítménnyel rendelkező készülékeket. A fizetendő összeget árat elsősorban a készülékek felszereltsége határozza meg. Hiába választunk olyan készüléket, ami grillezni és párolni is tud, sőt, crisp sütést is végez, ha ezeket a funkciókat nem használjuk ki. Amennyiben csupán az alapfunkciókat szeretnénk alkalmazni, akkor nyugodtan beérhetjük olcsóbb készülékkel is.

hirdetes

A mikrohullámú sütők esetében létezik néhány olyan funkció, amit érdemes használnunk, illetve jó szolgálatot tehet. Ilyen az ECO üzemmód; ahogyan a háztartási gépek esetében, itt is az energiamegtakarítás eszköze ez a funkció. A funkció a nem használt eszközök lekapcsolása által képes villamos energiát megtakarítani. Emellett az úgynevezett hatodik érzék funkció is gazdaságosabbá teszi a készülék működését, hiszen a hőmérsékletnek és a páratartalomnak megfelelően képes szabályozni a sütési folyamatokat.

Érdemes előnyben részesíteni azokat a mikrohullámú sütőket, amelyek kiterjedt szervizhálózattal, garanciális ügyintézéssel, esetleg alkatrészellátottsággal rendelkeznek. Előfordulhat, hogy a tartozékként kapott tányért törjük el; ennek pótlása egyes gyártmányok esetében nem jelent gondot, másoknál viszont aligha járunk sikerrel.

PublicDomainPictures képe a Pixabay -en.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
766 419
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
4 514 393

ditiofoszforsav-származék hatóanyagú rovarölő szerek

a szerves foszforvegyületek széles köre tartozik ebbe a csoportba (szerves foszforsavészter... Tovább

alomtömeg

az egy fialásból származó malacok össztömege; a születéskor mért a. a kocák vehem-nevelő... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek