Nekem a legszebb évszakom az ősz, most el is mondom nektek, hogy miért!

A legcsodálatosabb évszak - Ezért szeretem az őszt!

Szélesi Ferenc, ZH, NA
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Idén is véget ért a nyár, szépen lassan beköszönt az ősz! Nekem az egyik legkedvesebb évszakom, természetesen a tavasz után. El is mondom nektek, hogy miért tetszik ennyire.

Kedvencem az ősz

Ezért szeretem az őszt: mert magával ragadó

"Itt van az ősz, itt van újra,
S szép, mint mindig énnekem.
Tudja Isten, hogy mi okból,
Szeretem? de szeretem."

Mindenki ismeri, remélem Petőfi Sándor versét az őszről. Én hasonlóképpen gondolkodok, mint ahogyan ő, egyszerűen magával ragad ez az évszak. Szeretem a tavaszt is, hiszen a megújulásról, újjászületésről, a természet ébredéséről szól, csodálatos, ahogyan a fák virágba borulnak, hallhatjuk a madárcsicsergést és még folytathatnám. A következő képek is megmutatjuk, miért annyira csodálatos az ősz:

Ezért szeretem az őszt: a nyár nekem túl sok

A nyár annyira nem tartozik a kedvenc évszakjaim közé. Persze, tök jó nyaralni, fürödni meg minden, de annyira nem érzem magam elevennek abban a nagy kánikulában-már ha van. Ugyanis idén még csak hőség sem volt, nem volt igazi a nyár, remélem, hogy az ősz olyan lesz, mint mindig is, nem pedig csak az esőt látjuk.

Mindig is magával ragadott a természet, csodáltam a színek változásait, imádok nagy kirándulásokat tenni a természetben. És erre a legmegfelelőbb évszak a tavasz és az ősz. Mindkét évszaknak meg van a maga szépsége, ősszel a színek szépsége játssza a főszerepet. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én imádok ilyenkor az erdőkben, botanikus kertekben sétálgatni, akár egész héten, ha megtehetem.

Ezért szeretem az őszt: a kirándulások miatt

Hatalmas kirándulásokat tenni bárhol, hiszen ilyenkor már nincsen az a nagy meleg, és jobban bírjuk a menetelést is, ráadásul sokkal több szépet láthatunk, mint nyáron. A legjobb az egészben, hogy ilyenkor a várostól sem kell menekülni annyira, mivel itt is rengeteg széppel találkozhatunk. Milyen élvezetes végig sétálni kora reggel a kihalt utcákon abban a friss, üde levegőben, ami máskor nem biztos, hogy megvalósul.

Milyen jó látni a gyerekek önfeledt arcát, ahogy a levélkupacokba vágják magukat-már ha nem a Facebookon lógnak…Ezzel még nem ért véget írásom, a következő oldalon folytatom, érdemes lapoznia egyet mindenkinek!

Forrás: Fotók: Pixabay

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

méhek betelelése

a méhész tél beállta előtti feladata a téli fészek végleges berendezése és a méhek... Tovább

orrfék és orrfogó

kisebb beavatkozásokhoz a sertés rögzítésére szolgáló eszközök. Az orrfék kender- v.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek