Nekem a legszebb évszakom az ősz, most el is mondom nektek, hogy miért!

hirdetes

A legcsodálatosabb évszak - Ezért szeretem az őszt!

Szélesi Ferenc, ZH
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Idén is véget ért a nyár, szépen lassan beköszönt az ősz! Nekem az egyik legkedvesebb évszakom, természetesen a tavasz után. El is mondom nektek, hogy miért tetszik ennyire.

Kedvencem az ősz

"Itt van az ősz, itt van újra,
S szép, mint mindig énnekem.
Tudja Isten, hogy mi okból,
Szeretem? de szeretem."

Mindenki ismeri, remélem Petőfi Sándor versét az őszről. Én hasonlóképpen gondolkodok, mint ahogyan ő, egyszerűen magával ragad ez az évszak. Szeretem a tavaszt is, hiszen a megújulásról, újjászületésről, a természet ébredéséről szól, csodálatos, ahogyan a fák virágba borulnak, hallhatjuk a madárcsicsergést és még folytathatnám. A következő képek is megmutatjuk, miért annyira csodálatos az ősz:

A nyár annyira nem tartozik a kedvenc évszakjaim közé. Persze, tök jó nyaralni, fürödni meg minden, de annyira nem érzem magam elevennek abban a nagy kánikulában-már ha van. Ugyanis idén még csak hőség sem volt, nem volt igazi a nyár, remélem, hogy az ősz olyan lesz, mint mindig is, nem pedig csak az esőt látjuk.

hirdetes

Mindig is magával ragadott a természet, csodáltam a színek változásait, imádok nagy kirándulásokat tenni a természetben. És erre a legmegfelelőbb évszak a tavasz és az ősz. Mindkét évszaknak meg van a maga szépsége, ősszel a színek szépsége játssza a főszerepet. Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én imádok ilyenkor az erdőkben, botanikus kertekben sétálgatni, akár egész héten, ha megtehetem.

Hatalmas kirándulásokat tenni bárhol, hiszen ilyenkor már nincsen az a nagy meleg, és jobban bírjuk a menetelést is, ráadásul sokkal több szépet láthatunk, mint nyáron. A legjobb az egészben, hogy ilyenkor a várostól sem kell menekülni annyira, mivel itt is rengeteg széppel találkozhatunk. Milyen élvezetes végig sétálni kora reggel a kihalt utcákon abban a friss, üde levegőben, ami máskor nem biztos, hogy megvalósul.

hirdetes

Milyen jó látni a gyerekek önfeledt arcát, ahogy a levélkupacokba vágják magukat-már ha nem a Facebookon lógnak…Ezzel még nem ért véget írásom, a következő oldalon folytatom, érdemes lapoznia egyet mindenkinek!

Forrás: Fotók: Pixabay

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

malacnevelés

szűkebb értelemben a megszületett malacok választásig történő nevelése; tágabb... Tovább

libalegelő

silány gyep; ha a libák járják és piszkítják tollukkal, ürülékükkel, más állat nem legel rajta. Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek