Mérgező kertészeti termékek

hirdetes

12 mérgező termék, amiket soha ne vásárolj kertészeti üzletekben

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Kertészeti termékek, amik mérgezők

12. Kakaó talajtakaró

Ez a talajtakaró több szempontból is előnyösnek tűnik: organikus, könnyű, mégis megmarad a helyén, könnyű bánni vele, számos természetes színben kapható és persze az illata is kellemes. Mivel a kakaó égetett kakaóbabokból készül, nem csak steril, de mentes mindenféle gyom magjától is. Kiváló talajtakarót képez, mert megvédi a talajt a kiszáradástól, és lebomlása során nitrogént, káliumot és foszfort juttat bele. Akkor mi is itt a probléma?

A kakaó talajtakaró nagy hibája, hogy teobromint tartalmaz – ez az a stimuláns, amely a csokoládét veszélyessé teszi a kutyák számára. A csokoládé fogyasztása rendkívül veszélyes a kutyák számára, ugyanis izomrángást, heves szívverést, rohamokat okozhat, és gyakran halálos kimenetelű.

hirdetes

A kakaó talajtakaróban valójában jóval több a teobromin, mint egy tábla tejcsokiban. Amennyiben kutyákat tartasz otthonodban, semmilyen esetre ne alkalmazz kakaó alapú talajtakarót kertedben!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-06-30

A 10 leggyakoribb paradicsombetegség

Semmi sem hasonlítható a frissen szedett paradicsom ízéhez. Akármilyen gyakran is ápoljuk azonban növényeinket, néha egy-egy betegség megtámadja a kertünket.

2022-07-04

Milyen gyakran és mennyit érdemes locsolnunk a veteményeskertben?

Mennyi vízre van szüksége a házikertünknek? Mennyi kell, amikor eső is van és mennyi, amikor az nincs? Mostani cikkünkben segítünk, hogy Te is ki tudd számolni!

2022-06-30

Ezek az állatok dézsmálgathatják a paprikáid

A paprikanövényekben a legtöbb kárt a rovarok és a kártevők okozzák, mint például a vágóférgek. De ha kizártad ezeket, mik esznek még paprikanövényeket?

2022-06-30

A tökfélék Monosporascus gyökérrothadása

A tökök monosporascus gyökérrothadása a sárgadinnye és más kisebb méretű tökfélék súlyos betegsége. A dinnyetermesztésben meglehetősen új, de nagy probléma.

2022-06-30

Epsom só a kertben: csodákra képes!

Az epsom-só kertészeti használata igazán nem újkeletű dolog. Ez a „jól őrzött titok” sok generáció óta létezik, de vajon tényleg működik-e, és ha igen, hogyan?

2022-06-30

Cseresznyelevél-tekeredés: egy vírus, amely nem csak a cseresznyefákat érinti

Csak azért, mert a cseresznyelevél-betegségben szerepel a „cseresznye” elnevezés, még nem jelenti azt, hogy ez az egyetlen érintett növény a betegségben.

2022-07-04

5 növény, amihez soha nem szabadna hozzáérned

Míg egyes növények ártalmasabbak, mint mások, vannak olyanok, amelyeket nem szabad egyáltalán megérinteni vagy lenyelni, bármi is legyen, hiszen halálosak.

2022-07-04

9 gyorsan növekvő kúszó növény, amikkel árnyékot varázsolhatsz a kertbe vagy a teraszra

A nyári melegben próbáljuk hűvösen tartani a lakást, azonban ahhoz elengedhetetlen, hogy a házkörnyékét is lehűtsük valamelyest. Árnyékot adó kúszónövények.

További cikkek ebben a témában


Abel

Tavaszi zab Cél: csupasz étkezési és takarmány zab Leírás:A fajta növekedési típusa... Tovább

szuperpresszió

Olyan gén. folyamat, amelyben egy mutáció hatását egy másik, tőle független mutáció... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Házi kert Növényvédelem