Mérgező kertészeti termékek

hirdetes

12 mérgező termék, amiket soha ne vásárolj kertészeti üzletekben

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Kertészeti termékek, amik mérgezők

10. Műanyag talajtakarók

A műanyagot gyakran használják talajtakaróként a gyomok elfojtása céljából. Bizonyos esetekben még a termő szezon is elnyújtható velük, ugyanis egy bizonyos pontig segítenek megőrizni a talaj melegét. Éppen ezért még az organikus módszerek mellett voksoló kertészek is gyakran ajánlják őket.

A műanyag talajtakaróval csupán egy probléma van: műanyagból készül. Ez a kőolaj-alapú termék a talajt és a levegőt is mérgező anyagokkal tölti meg. A műanyag alá szorult nedvesség rengeteg ftalátot és BPA-t gyűjthet magába.

hirdetes

Próbálj inkább talajtakarók helyett olyan melléknövényeket ültetni, amelyek képesek elnyomni a gyomokat, és a későbbi szántás vagy kapálás során további tápanyagforrásokként beforgathatók a talajba.

11. Gumi talajtakaró

Egy teljesen felesleges eleme a kerteknek. Habár mutatós árnyalatokban kapható, és a gumiabroncsok újrahasznosítása nemes szándék, a gumit egyáltalán nem ajánlatos kertekben ilyen módon alkalmazni jelentős vegyi anyag tartalmuk miatt.

hirdetes

A gumi eredetét tekintve organikus, de számos vegyi kezelésen megy keresztül, mielőtt abroncsokat formálnak belőle, az újrahasznosítás folyamata pedig nem távolítja el belőle a rengeteg mérgező anyagot. Policiklikus aromás hidrokarbonokat, ftalátokat, és egyéb rákkeltő vegyületeket enged ki magából a talajba és a levegőbe.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-06-30

A 10 leggyakoribb paradicsombetegség

Semmi sem hasonlítható a frissen szedett paradicsom ízéhez. Akármilyen gyakran is ápoljuk azonban növényeinket, néha egy-egy betegség megtámadja a kertünket.

2022-07-04

Milyen gyakran és mennyit érdemes locsolnunk a veteményeskertben?

Mennyi vízre van szüksége a házikertünknek? Mennyi kell, amikor eső is van és mennyi, amikor az nincs? Mostani cikkünkben segítünk, hogy Te is ki tudd számolni!

2022-06-30

Ezek az állatok dézsmálgathatják a paprikáid

A paprikanövényekben a legtöbb kárt a rovarok és a kártevők okozzák, mint például a vágóférgek. De ha kizártad ezeket, mik esznek még paprikanövényeket?

2022-06-30

A tökfélék Monosporascus gyökérrothadása

A tökök monosporascus gyökérrothadása a sárgadinnye és más kisebb méretű tökfélék súlyos betegsége. A dinnyetermesztésben meglehetősen új, de nagy probléma.

2022-06-30

Epsom só a kertben: csodákra képes!

Az epsom-só kertészeti használata igazán nem újkeletű dolog. Ez a „jól őrzött titok” sok generáció óta létezik, de vajon tényleg működik-e, és ha igen, hogyan?

2022-06-30

Cseresznyelevél-tekeredés: egy vírus, amely nem csak a cseresznyefákat érinti

Csak azért, mert a cseresznyelevél-betegségben szerepel a „cseresznye” elnevezés, még nem jelenti azt, hogy ez az egyetlen érintett növény a betegségben.

2022-07-04

5 növény, amihez soha nem szabadna hozzáérned

Míg egyes növények ártalmasabbak, mint mások, vannak olyanok, amelyeket nem szabad egyáltalán megérinteni vagy lenyelni, bármi is legyen, hiszen halálosak.

2022-07-04

9 gyorsan növekvő kúszó növény, amikkel árnyékot varázsolhatsz a kertbe vagy a teraszra

A nyári melegben próbáljuk hűvösen tartani a lakást, azonban ahhoz elengedhetetlen, hogy a házkörnyékét is lehűtsük valamelyest. Árnyékot adó kúszónövények.

További cikkek ebben a témában


állatok tömege

a mérlegeléssel v. egyéb úton meghatározott, kg-ban (angolszász államokban fontban) megadott tömeg. Tovább

sárgaság (ikterusz, icterus)

az —>epefesték-forgalom zavara; az epefesték (bilirubin, biliverdin) fölhalmozódik a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Házi kert Növényvédelem