Mérgező kertészeti termékek

12 mérgező termék, amiket soha ne vásárolj kertészeti üzletekben

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Kertészeti termékek, amik mérgezők

10. Műanyag talajtakarók

A műanyagot gyakran használják talajtakaróként a gyomok elfojtása céljából. Bizonyos esetekben még a termő szezon is elnyújtható velük, ugyanis egy bizonyos pontig segítenek megőrizni a talaj melegét. Éppen ezért még az organikus módszerek mellett voksoló kertészek is gyakran ajánlják őket.

A műanyag talajtakaróval csupán egy probléma van: műanyagból készül. Ez a kőolaj-alapú termék a talajt és a levegőt is mérgező anyagokkal tölti meg. A műanyag alá szorult nedvesség rengeteg ftalátot és BPA-t gyűjthet magába.

Próbálj inkább talajtakarók helyett olyan melléknövényeket ültetni, amelyek képesek elnyomni a gyomokat, és a későbbi szántás vagy kapálás során további tápanyagforrásokként beforgathatók a talajba.

11. Gumi talajtakaró

Egy teljesen felesleges eleme a kerteknek. Habár mutatós árnyalatokban kapható, és a gumiabroncsok újrahasznosítása nemes szándék, a gumit egyáltalán nem ajánlatos kertekben ilyen módon alkalmazni jelentős vegyi anyag tartalmuk miatt.

A gumi eredetét tekintve organikus, de számos vegyi kezelésen megy keresztül, mielőtt abroncsokat formálnak belőle, az újrahasznosítás folyamata pedig nem távolítja el belőle a rengeteg mérgező anyagot. Policiklikus aromás hidrokarbonokat, ftalátokat, és egyéb rákkeltő vegyületeket enged ki magából a talajba és a levegőbe.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-04-10

Ezeket a növényeket ültesd a hortenziád mellé, hogy még szebben virágozzon

Ezekkel a növényekkel társítva érhetjük el a legszebb hortenzia virágzást! Ismerjük meg a hortenzia igényeinek megfelelő társakat, mutatjuk melyek a legjobbak!

2024-03-19

5 tipp a kora tavaszi vetések sikeréhez

A kora tavaszi vetés tartogat veszélyeket, de vannak tippek, melyek segítségével legyőzhetjük ezeket: most 5 tippet mutatunk a sikeres, kora tavasziv etéshez!

2024-03-27

Így szaporíthatod a leandert akár egyetlen ágról is

Tudtad, hogy a csodaszép mediterrán eredetű leandert egyetlen kis ágacska segítségével is könnyedén szaporíthatod? Részletes útmutatóhoz kattints!

2024-03-15

Ritka kék virágot találtak a Bükkben, mindenki a csodájára jár

Hihetetlen felfedezés a Bükkben! Egy kiránduló ritka kék leánykökörcsinre bukkant az erdőben, ami eltér a megszokottól, szerencsére kép is készült a növényről!

2024-04-05

Vessünk borsót április közepén, úgy, mint a profik

Szeretnéd te is magadnak termeszteni a borsót? Akkor mutatjuk, hogyan vesd el és termeszd, mint a profik! Tippek, trükkök és tanácsok az Agrároldal segítségével.

2024-01-29

Így védd meg növényeidet a februári hőingadozással szemben

Ha eljön a február, akkor érdemes figyelnünk ilyenkor a kertben a hőingadozásokra, hiszen ezek károsíthatják növényeinket, kövesd ezeket a tippeket!

2024-01-18

Mikor kezdjük el a gyümölcsfák lemosó permetezését?

A gyümölcsfák lemosó permetezése a tél végén egy fontos feladat, ezért összegyűjtöttük nektek, mik a lépései ennek a tél végi tevékenységnek!

2024-04-09

Egy citrus hibrid, melyet már kaphatunk itthon, és akár kertben is jól érezheti magát

Fedezd fel a limequat egzotikus ízét és dekoratív külsejét! Ismerd meg a gondozás titkait, és élvezd a frissítő termést egy kertész tanácsaival és tippjeivel.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

baktériumhordozás

az a jelenség, amikor valamely ->fertőző betegségen átesett szervezetben a kórokozók, a... Tovább

egyedi etetés

a takarmányozásnak az a formája, amikor az állatokat egyedileg adagolt takarmánnyal etetik. Pl.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Házi kert Növényvédelem