Mérgező kertészeti termékek

12 mérgező termék, amiket soha ne vásárolj kertészeti üzletekben

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Kertészeti termékek, amik mérgezők

8. Kerti díszek

A kerti díszek csinosabbá tehetik a kertet, és némelyiknek még valamilyen haszna is van. Műanyag fák, bokrok és műfű betelepítésével azonban csak mérgező anyagokkal töltöd fel kertedet. Persze ezek nem igényelnek túlzott karbantartást, de milyen árat fizetsz ezért valójában? Egy műanyag madáritató vagy szökőkút talán képes szárnyas látogatókat vonzani kertedbe, de a mérgező endokrin rendszert gátló anyagok rendkívül károsak lehetnek számukra. Ezek az anyagok befolyásolhatják termékenységüket és ez kihathat a szaporulatukra a következő évek során. Tartózkodj a műanyagból készült apró figurák, szélcsengők, madáretetők, stb. vásárlásától. Válassz inkább fából, üvegből, kőből vagy égetett agyagból (terrakotta) készült díszeket.

9. Térdvédők

A térdvédők sokkal kényelmesebbé teszik a kertészek munkáját, ez nem vitás. A kérdés az, hogy tényleg muszáj-e ezeket PVC-ből vagy műanyag szivacsból készíteni őket, amelyek súlyosan károsítják a környezetet? Ha sehonnan sem tudsz minőségű bőrből készült térdvétőket szerezni, akkor inkább ne is vásárolj semmilyet. Erősíts egy pamutréteget térdeidre, vagy vigyél magaddal egy vastag párnát, de a PVC-től maradj távol minden áron.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-04-10

Ezeket a növényeket ültesd a hortenziád mellé, hogy még szebben virágozzon

Ezekkel a növényekkel társítva érhetjük el a legszebb hortenzia virágzást! Ismerjük meg a hortenzia igényeinek megfelelő társakat, mutatjuk melyek a legjobbak!

2024-03-19

5 tipp a kora tavaszi vetések sikeréhez

A kora tavaszi vetés tartogat veszélyeket, de vannak tippek, melyek segítségével legyőzhetjük ezeket: most 5 tippet mutatunk a sikeres, kora tavasziv etéshez!

2024-03-27

Így szaporíthatod a leandert akár egyetlen ágról is

Tudtad, hogy a csodaszép mediterrán eredetű leandert egyetlen kis ágacska segítségével is könnyedén szaporíthatod? Részletes útmutatóhoz kattints!

2024-03-15

Ritka kék virágot találtak a Bükkben, mindenki a csodájára jár

Hihetetlen felfedezés a Bükkben! Egy kiránduló ritka kék leánykökörcsinre bukkant az erdőben, ami eltér a megszokottól, szerencsére kép is készült a növényről!

2024-04-05

Vessünk borsót április közepén, úgy, mint a profik

Szeretnéd te is magadnak termeszteni a borsót? Akkor mutatjuk, hogyan vesd el és termeszd, mint a profik! Tippek, trükkök és tanácsok az Agrároldal segítségével.

2024-01-29

Így védd meg növényeidet a februári hőingadozással szemben

Ha eljön a február, akkor érdemes figyelnünk ilyenkor a kertben a hőingadozásokra, hiszen ezek károsíthatják növényeinket, kövesd ezeket a tippeket!

2024-01-18

Mikor kezdjük el a gyümölcsfák lemosó permetezését?

A gyümölcsfák lemosó permetezése a tél végén egy fontos feladat, ezért összegyűjtöttük nektek, mik a lépései ennek a tél végi tevékenységnek!

2024-04-09

Egy citrus hibrid, melyet már kaphatunk itthon, és akár kertben is jól érezheti magát

Fedezd fel a limequat egzotikus ízét és dekoratív külsejét! Ismerd meg a gondozás titkait, és élvezd a frissítő termést egy kertész tanácsaival és tippjeivel.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

homoki borsó (peluska, Pisum sativum ssp. arvense L.)

a mezei borsó tavaszi változata. Jobb homoktalajokon díszlik. Korán, néha már enyhe február... Tovább

Táncsics Mihály Mezõgazdasági Szakközépiskola

Szakközépiskola Képzések: Agrárközgazdasági és áruforgalmazó technikus; ... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Házi kert Növényvédelem