Mérgező kertészeti termékek

hirdetes

12 mérgező termék, amiket soha ne vásárolj kertészeti üzletekben

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Kertészeti termékek, amik mérgezők

8. Kerti díszek

A kerti díszek csinosabbá tehetik a kertet, és némelyiknek még valamilyen haszna is van. Műanyag fák, bokrok és műfű betelepítésével azonban csak mérgező anyagokkal töltöd fel kertedet. Persze ezek nem igényelnek túlzott karbantartást, de milyen árat fizetsz ezért valójában? Egy műanyag madáritató vagy szökőkút talán képes szárnyas látogatókat vonzani kertedbe, de a mérgező endokrin rendszert gátló anyagok rendkívül károsak lehetnek számukra. Ezek az anyagok befolyásolhatják termékenységüket és ez kihathat a szaporulatukra a következő évek során. Tartózkodj a műanyagból készült apró figurák, szélcsengők, madáretetők, stb. vásárlásától. Válassz inkább fából, üvegből, kőből vagy égetett agyagból (terrakotta) készült díszeket.

hirdetes

9. Térdvédők

A térdvédők sokkal kényelmesebbé teszik a kertészek munkáját, ez nem vitás. A kérdés az, hogy tényleg muszáj-e ezeket PVC-ből vagy műanyag szivacsból készíteni őket, amelyek súlyosan károsítják a környezetet? Ha sehonnan sem tudsz minőségű bőrből készült térdvétőket szerezni, akkor inkább ne is vásárolj semmilyet. Erősíts egy pamutréteget térdeidre, vagy vigyél magaddal egy vastag párnát, de a PVC-től maradj távol minden áron.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-06-30

A 10 leggyakoribb paradicsombetegség

Semmi sem hasonlítható a frissen szedett paradicsom ízéhez. Akármilyen gyakran is ápoljuk azonban növényeinket, néha egy-egy betegség megtámadja a kertünket.

2022-07-04

Milyen gyakran és mennyit érdemes locsolnunk a veteményeskertben?

Mennyi vízre van szüksége a házikertünknek? Mennyi kell, amikor eső is van és mennyi, amikor az nincs? Mostani cikkünkben segítünk, hogy Te is ki tudd számolni!

2022-06-30

Ezek az állatok dézsmálgathatják a paprikáid

A paprikanövényekben a legtöbb kárt a rovarok és a kártevők okozzák, mint például a vágóférgek. De ha kizártad ezeket, mik esznek még paprikanövényeket?

2022-06-30

A tökfélék Monosporascus gyökérrothadása

A tökök monosporascus gyökérrothadása a sárgadinnye és más kisebb méretű tökfélék súlyos betegsége. A dinnyetermesztésben meglehetősen új, de nagy probléma.

2022-06-30

Epsom só a kertben: csodákra képes!

Az epsom-só kertészeti használata igazán nem újkeletű dolog. Ez a „jól őrzött titok” sok generáció óta létezik, de vajon tényleg működik-e, és ha igen, hogyan?

2022-06-30

Cseresznyelevél-tekeredés: egy vírus, amely nem csak a cseresznyefákat érinti

Csak azért, mert a cseresznyelevél-betegségben szerepel a „cseresznye” elnevezés, még nem jelenti azt, hogy ez az egyetlen érintett növény a betegségben.

2022-07-04

5 növény, amihez soha nem szabadna hozzáérned

Míg egyes növények ártalmasabbak, mint mások, vannak olyanok, amelyeket nem szabad egyáltalán megérinteni vagy lenyelni, bármi is legyen, hiszen halálosak.

2022-07-04

9 gyorsan növekvő kúszó növény, amikkel árnyékot varázsolhatsz a kertbe vagy a teraszra

A nyári melegben próbáljuk hűvösen tartani a lakást, azonban ahhoz elengedhetetlen, hogy a házkörnyékét is lehűtsük valamelyest. Árnyékot adó kúszónövények.

További cikkek ebben a témában


ültetvény

állandó helyen létesített, hosszabb élettartamú növényállomány (gyümölcsös, szőlő,... Tovább

bankkivonat

a vállalatok részére küldött értesítés, amelyben a számlakezelő bank az általa vezetett... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Házi kert Növényvédelem