Mérgező kertészeti termékek

12 mérgező termék, amiket soha ne vásárolj kertészeti üzletekben

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Kertészeti termékek, amik mérgezők

5. PVC kerti csizmák

Egykor a gumicsizmák voltak az elterjedt kerti lábbelik, azonban ezeket mára leváltották a könnyebb, és mutatósabb és számos színben kapható PVC csizmák. Amikor ezek a csizmák közvetlenül érintkeznek a bőrrel, a szervezetbe ftalátok szívódnak fel. Akárcsak a PVC csövek esetén, a csizmák is komoly egészségügyi veszélyforrások lehetnek. Az ólom, a kadmium és egyéb, színes festékekben található nehéz fémek szintén fokozzák ezt a kockázatot. Az ólom súlyosan gátolhatja az agy fejlődését, és gyakran kötik születési rendellenességekhez és a tanulási képesség csökkenéséhez gyermekekben.

6. PVC kerti kesztyűk

A műanyagból készült kesztyűkkel egyszerűbb dolgozni, és a ftalátoknak illetve a BPA-nak köszönhetően épp olyan rugalmasak, mint a gumikesztyűk. A bőrkesztyűkhöz képest könnyebb karban tartani őket és olcsóbbak is. Azonban néhány órás viselésük a fent említett méreganyagok szervezetbe jutását eredményezhetik. Éppen ezért kesztyűvásárláskor kizárólag nem PVC-alapú változatokat érdemes választani.

7. Vinil kerítés

A vinil csupán a PVC egy alternatív megnevezése. A vinil kerítés a környezetszennyezés egy tartós forrása lehet kertedben, hiszen éjjel-nappal ki van téve a környezeti elemeknek. Sajnos rengeteg kertész használ ilyen kerítéseket birtoka körül, holott számos természetes opció is rendelkezésükre áll. Bambuszból, fadeszkákból, újrahasznosított fából, örökzöldekből vagy akár lombhullató bokrokból is kialakíthatók környezetkímélő kerítések.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-04-10

Ezeket a növényeket ültesd a hortenziád mellé, hogy még szebben virágozzon

Ezekkel a növényekkel társítva érhetjük el a legszebb hortenzia virágzást! Ismerjük meg a hortenzia igényeinek megfelelő társakat, mutatjuk melyek a legjobbak!

2024-03-19

5 tipp a kora tavaszi vetések sikeréhez

A kora tavaszi vetés tartogat veszélyeket, de vannak tippek, melyek segítségével legyőzhetjük ezeket: most 5 tippet mutatunk a sikeres, kora tavasziv etéshez!

2024-03-27

Így szaporíthatod a leandert akár egyetlen ágról is

Tudtad, hogy a csodaszép mediterrán eredetű leandert egyetlen kis ágacska segítségével is könnyedén szaporíthatod? Részletes útmutatóhoz kattints!

2024-03-15

Ritka kék virágot találtak a Bükkben, mindenki a csodájára jár

Hihetetlen felfedezés a Bükkben! Egy kiránduló ritka kék leánykökörcsinre bukkant az erdőben, ami eltér a megszokottól, szerencsére kép is készült a növényről!

2024-04-05

Vessünk borsót április közepén, úgy, mint a profik

Szeretnéd te is magadnak termeszteni a borsót? Akkor mutatjuk, hogyan vesd el és termeszd, mint a profik! Tippek, trükkök és tanácsok az Agrároldal segítségével.

2024-01-29

Így védd meg növényeidet a februári hőingadozással szemben

Ha eljön a február, akkor érdemes figyelnünk ilyenkor a kertben a hőingadozásokra, hiszen ezek károsíthatják növényeinket, kövesd ezeket a tippeket!

2024-01-18

Mikor kezdjük el a gyümölcsfák lemosó permetezését?

A gyümölcsfák lemosó permetezése a tél végén egy fontos feladat, ezért összegyűjtöttük nektek, mik a lépései ennek a tél végi tevékenységnek!

2024-04-09

Egy citrus hibrid, melyet már kaphatunk itthon, és akár kertben is jól érezheti magát

Fedezd fel a limequat egzotikus ízét és dekoratív külsejét! Ismerd meg a gondozás titkait, és élvezd a frissítő termést egy kertész tanácsaival és tippjeivel.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

lízis

ált. oldást, oldódást, lebontást jelent; a biol.-ban számos szóösszetételben használatos... Tovább

idegenelés

nemesítési eljárás; a —>fajra v. a—>fajtára jellemző típustól eltérő egyedek... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Házi kert Növényvédelem