Szürkemarha Vígadalom

Megnyitotta kapuit a Szürkemarha Vigadalom

Kiszner Klaudia
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

    A mai napon megkezdődött a Vajdahunyad várában rendeződő Szürkemarha Vigadalom.Az ingyenes rendezvény vasárnapig tartja nyitva kapuit, így hát nagyszerű hétvégi  program lehet ( még így a hűvösebb szeptemberi időjárás során is) . Elsődleges célja a fesztiválnak  bemutatni  és minnél szélesebb körrel megismertetni  az Európai Unióban elsőként elismert hungarikumot a „Magyar Szürkemarha húst „  az abból készült ételeket, tárgyakat, hagyományokat és mesterségeket

Húspiac

 

Főbb programok

Főszerepben a gasztronómia lesz, kiváló szakácsmesterek mutatják be a szürkemarha húsból  készített fogásokat, és a ma igen kedvelt hamburger és kenyérlángos alapjaként is asztalra kerül . Az ellátogató vendégeket igazi húspiac is várja, ahol sok-sok szürkemarha húsból készült finomság várja, mint például a kolbász, szalámi, sonka.

Egyéb programok a Vigadalom során

Ezen kívül lesz főzőverseny, 25 trófeát felvonultató trófea-szépségverseny  emellett  kiderül ki lesz az ország bikája a végeredményről szakmai zsűri dönt.

A jó kedvért felelős napközben fellépő együttesek, neves népzenészek, a Bürküs, valamint a Tönköly zenekarok lépnek fel. Este sem ér véget a mulatság, hiszen hajnalig tartó zenés táncos előadások  várják az oda látogatókat.

A művészet iránt érdeklődőknek

A Vajdahunyad sétányon eközben népművészeti és kézműves vásárt rendeznek . Bemutatásra kerül a szürkemarhából készíthető használati tárgyak többsége, mint például a tülökfaragás és a bőrmesterség. A Mezőgazdasági Múzeum kerengőjében időszakos kiállítást szerveznek a szürkemarha tartással kapcsolatos eszközökkel  és emelett fényképtárlatot is tartanak.

A gyerekekről sem feledkeztek meg lállatsimogató , kézműves foglalkozás és bábszínház várja őket.

 

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

elletőistálló

a tehenészeti telepek fontos épülete, ált. a tehénistállótól leválasztott helyiség v.... Tovább

vöröshagyma vegyszeres gyomirtása

a vöröshagymának gyak.-lag nincsen gyomelnyomó képessége, ezért az egész tenyészidőszak... Tovább

Tovább a lexikonra