Árvízvédelmi projekt a Duna mentén

hirdetes

Árvízvédelmi projekt a Duna mentén

Kiszner Klaudia
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Megkezdődött a Duna árvízvédelmi projektje az eddigi legjelentősebb beruházással. A projekt közel 30 milliárd forintos uniós támogatással valósul meg. A lakosság, a kulturális és természeti védelem területek megvédésére, megőrzésére irányul majd.

Dunai árvíz projekt

 Dunai árrvízvédelmi program érintettjei

A munkálatok során több mint 150 munkanélkülit foglalkoztatnak ,  amely 510 ezer lakost érint majd Győr-Moson-Sopron, Pest, Fejér, Bács-Kiskun, Tolna és Baranya megye 152 településén. A projektnek igencsak ideje volt már, hiszen hazánk az egyik legnagyobb árvíz sújtotta területével rendelkezik Európában. A veszélyeztetett területeken pedig 1, 8 millió hektárnyi mezőgazdasági terület található, ezen kívül a vasutak 32, a közutak 15 százaléka itt fekszik. Közel 2000 ipari telep is található itt.

 A Duna árvízvédelmi projekt területe

hirdetes

Több mint 200 kilométernyi töltés szakaszon végeznek munkát majd a projekt során, 25 árvízvédelmi műtárgy felújítását vagy megépítését tervezik. Ezen kívül 100 kilométernyi szakaszon végeznek töltéskorona-burkolási és felújítási munkákat.

Az árvízvédelmi projekt várható tartalma

A munkálatok a tervek szerint 2014 nyárig befejeződnek. A 30 milliárd forintos befektetés kicsit soknak tűnhet, de hosszútávon mindenképp kifizetődő a szakemberek szerint. Hiszen csak a 2006-os árvíz védekezésének munkálataira 38 milliárd forintra volt szükség.

Forrás: agrarszektor.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

gyapjúfélék

aszerint, hogy a juhok bundájamilyen szálakból tevődik össze, kereskedelmi és textilip.... Tovább

szukcesszó

A természetes társulásokban végbemenő olyan változások sorozata, amely végső fokon... Tovább

Tovább a lexikonra