Egyszerű, de nagyon finom mandarinlekvár- mandarinlekvár 2 hozzávalóból

Egyszerű, de nagyon finom mandarinlekvár- 2 hozzávalóból

VN, NA
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

A lekvárok sosem mennek ki a divatból, mi pedig nem igazán tudjuk megunni őket. Legyen szó bármilyen gyümölcsről, imádjuk ebben a formában. Süteményekben, pirítósra kenve, vagy szomorúbb pillanatainkban csak úgy kiskanállal nekiesve magában, nagyon finomak tudnak lenni. Most a tél igazi sztárját hoztuk el nektek: mennyei mandarin lekvár receptet mutatunk, amit nagyon egyszerű lesz elkészíteni!

Egyszerű mandarinlekvár recept

Egyszerű mandarinlekvár recept

Két dolgot szeretünk igazán egy recepttel kapcsolatban: ha egyszerű elkészíteni, és ha finom a végeredmény! Ebben a mandarinlekvár receptben pedig nem kellett csalódnunk egyik szempontból sem, hiszen ízben felülmúlta minden számításunkat, elkészítése pedig tényleg nagyon egyszerű. Semmiféle különösebb lekvár főzési tapasztalat nem szükségeltetik hozzá. Mindösszesen egy óra alatt kényelmesen összedobható, nagyjából fél óra az előkészítési procedúra, és fél óra a lekvár kifőzése. De csapjunk is bele a lekvárba, lássuk hogyan készítheted el ezt a nagyon finom mandarinlekvárt!

Hozzávalók a mandarinlekvárhoz (ebből a mennyiségből egy közepes üvegnyi lekvár lesz)

  • 240 g mandarin (a megtisztított gyümölcs mennyisége kell, hogy ennyi legyen, tehát érdemes többet vásárolni)
  • 150 g cukor
  • 150 g mandarin (kezeletlen héja)

A mandarinlekvár elkészítése

A mandarinokat először is megmossuk, majd ezután félbevágjuk és alaposan kifacsarjuk a levüket. A mandarinok kezeletlen héjára is szükségünk lesz, az üres héjakat ugyanis egy nagy lábas vízben fel kell tenni főni. Arra oda kell figyelni, hogy a héjak mindvégig a víz alatt maradjanak, mi ezt egy kisebb méretű tányérral biztosítottuk, de egy fedő is jó alternatíva lehet, 20 percig kell főzni a héjakat, majd le kell szűrni, és öblíteni. Ezután a héjak belsejéből kikaparjuk egy kiskanállal a hártyákat, a megtisztított héjat pedig vékony csíkokra vágjuk. Majd következik a mandarin leve: a mandarinok kifacsart levét feltesszük főni a cukorral és az apróra vágott héjjal. 25 percig, alacsony lángon főzzük, majd sterilizált üvegbe tesszük, és hagyjuk a pulton kihűlni. 

A mandarinlekvár felhasználása

A mandarin egy igazi téli finomság, így a mandarinlekvárnak is biztos nagy sikere lesz ebben az évszakban. Megfelelően csomagolva akár ajándékba is ideális választás, de a karácsonyi süteményeket is nagyszerűen lehet ízesíteni ezzel a finomsággal. Egy egyszerű vajas pirítóst is nagyszerűen megfűszerezi, így bármelyik téli reggelit megkoronázhat, már csak egy forró tea kell mellé. Ez a mandarinlekvár tökéletesen bizonyítja, hogy nemcsak az olyan hagyományos receptúrák működnek, mint a szilva, vagy baracklekvár, hanem a kicsit újragondolt ízek is. 
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-05-07

Miért használok faforgácsot a kertben kertészként?

Mire jó a faforgács a kertben? Számos remek dologban tud hatékonyan segíteni és kijelenthetjük, hogy egy kertbaraát legnagyobb segítsége, mutatom miért!

2024-05-07

Ásás mentes ágyások készítése egy kertész tanácsaival

Tanuld meg te is, hogyan kell ásás mentes ágyásokat készítened a kertben, minimális erőfeszítéssel, ráadásul még a bolygónak is jót teszel ezzel a munkával.

2024-05-07

Ezeket a hibákat követik el a legtöbben az uborka termesztésénél

Ezeket az uborkatermesztési hibákat a legtöbben elkövetik, ezért összegyűjtöttük nektek, hogy ti már ne kövessétek el, nézzük, miket rontanak el nagyon sokan!

2024-05-07

Sárgarépa termesztés lépésről lépésre - a tökéletes csírázástól a bőséges betakarításig

Elhoztam nektek egy átfogó sárgarépa termesztés útmutatót, ami nagy segítség lehet lépésről-lépésre elmagyarázva ennek az isteni zöldségnek a termesztéséhez!

2024-05-04

Borsó a kertben: tippek a sikeres borsó termesztéshez

Borsó termesztési tippek egy kertésztől: így nevelj borsót a kertedben, hogy az asztalodon mindig friss és zsenge zöldség legyen, kövesd tippjeinket te is!

2024-04-29

Így duplázd meg a kajszi termésedet egy kertész tippjeivel

A kajszibarack szinte egyet jelent a nyárral, mégis sokan félnek termeszteni ezt a gyümölcsöt, pedig nem kell, Kósa Dániel kertész tippjeivel bevezetünk téged is!

2024-05-07

Bodzaszörp akáccal és citromfűvel: mostantól mindig így fogod csinálni!

A bodzaszörpről sokunknak jut eszünkbe a gyerekkorunk, és most májusban ezt újra átélhetjük, ha szörpöt főzünk. Tuningoljuk meg citromfűvel és akácvirággal!

2024-04-29

Sokunk kedvence az áfonya: ültessük el május elején egy kertész tanácsaival

Ismerd meg az áfonya titkait és ültess magad is májusban! Ezek egy gyümölcs szakirányú kertész tanácsai a tökéletes áfonya bőséges terméséhez - kövesd a tippeket.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

beszerzési ár

a vállalatok, gazd.-ok termelőeszközeinek ára, amely a beszerzési forrástól függően lehet... Tovább

ivari szag

egyes állatfajok egyedeinek jellegzetes tulajdonsága, amelynek a nemi ösztön felkeltésében van... Tovább

Tovább a lexikonra
gyümölcs Házi kert kert Kertészet