Egyszerű, de nagyon finom mandarinlekvár- mandarinlekvár 2 hozzávalóból

Egyszerű, de nagyon finom mandarinlekvár- 2 hozzávalóból

VN, NA
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A lekvárok sosem mennek ki a divatból, mi pedig nem igazán tudjuk megunni őket. Legyen szó bármilyen gyümölcsről, imádjuk ebben a formában. Süteményekben, pirítósra kenve, vagy szomorúbb pillanatainkban csak úgy kiskanállal nekiesve magában, nagyon finomak tudnak lenni. Most a tél igazi sztárját hoztuk el nektek: mennyei mandarin lekvár receptet mutatunk, amit nagyon egyszerű lesz elkészíteni!

Egyszerű mandarinlekvár recept

Egyszerű mandarinlekvár recept

Két dolgot szeretünk igazán egy recepttel kapcsolatban: ha egyszerű elkészíteni, és ha finom a végeredmény! Ebben a mandarinlekvár receptben pedig nem kellett csalódnunk egyik szempontból sem, hiszen ízben felülmúlta minden számításunkat, elkészítése pedig tényleg nagyon egyszerű. Semmiféle különösebb lekvár főzési tapasztalat nem szükségeltetik hozzá. Mindösszesen egy óra alatt kényelmesen összedobható, nagyjából fél óra az előkészítési procedúra, és fél óra a lekvár kifőzése. De csapjunk is bele a lekvárba, lássuk hogyan készítheted el ezt a nagyon finom mandarinlekvárt!

Hozzávalók a mandarinlekvárhoz (ebből a mennyiségből egy közepes üvegnyi lekvár lesz)

  • 240 g mandarin (a megtisztított gyümölcs mennyisége kell, hogy ennyi legyen, tehát érdemes többet vásárolni)
  • 150 g cukor
  • 150 g mandarin (kezeletlen héja)

A mandarinlekvár elkészítése

A mandarinokat először is megmossuk, majd ezután félbevágjuk és alaposan kifacsarjuk a levüket. A mandarinok kezeletlen héjára is szükségünk lesz, az üres héjakat ugyanis egy nagy lábas vízben fel kell tenni főni. Arra oda kell figyelni, hogy a héjak mindvégig a víz alatt maradjanak, mi ezt egy kisebb méretű tányérral biztosítottuk, de egy fedő is jó alternatíva lehet, 20 percig kell főzni a héjakat, majd le kell szűrni, és öblíteni. Ezután a héjak belsejéből kikaparjuk egy kiskanállal a hártyákat, a megtisztított héjat pedig vékony csíkokra vágjuk. Majd következik a mandarin leve: a mandarinok kifacsart levét feltesszük főni a cukorral és az apróra vágott héjjal. 25 percig, alacsony lángon főzzük, majd sterilizált üvegbe tesszük, és hagyjuk a pulton kihűlni. 

A mandarinlekvár felhasználása

A mandarin egy igazi téli finomság, így a mandarinlekvárnak is biztos nagy sikere lesz ebben az évszakban. Megfelelően csomagolva akár ajándékba is ideális választás, de a karácsonyi süteményeket is nagyszerűen lehet ízesíteni ezzel a finomsággal. Egy egyszerű vajas pirítóst is nagyszerűen megfűszerezi, így bármelyik téli reggelit megkoronázhat, már csak egy forró tea kell mellé. Ez a mandarinlekvár tökéletesen bizonyítja, hogy nemcsak az olyan hagyományos receptúrák működnek, mint a szilva, vagy baracklekvár, hanem a kicsit újragondolt ízek is. 
 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-07-25

105 éve született Bálint gazda: emlékezzünk az ország kertészére örökzöld tanácsaival

Bálint gazda egy legendás kertész volt, akire néhány kedves szóval és kertészeti tanácsával is emlékezünk. Olvasd el a szőlő zöldmunkáiról szóló gondolatait.

2024-07-22

Kerti növények szaporítása egyszerűen! Nézd meg, hogyan!

A kerti növények szaporítása egy igazán örömteli feladat. Most mutatunk néhány hasznos információt, ami segít sikeresen szaporítani kedvenc növényeidet.

2024-07-23

A legszebb őshonos, magyar virágok, amiktől egy oázis lesz a kerted

A magyar virágok gyönyörűek, mutatunk néhány őshonos fajtát, amiktől burjánzó kerted lesz. Ezektől az őshonos, magyar virágoktól egy igazi oázis lesz a kerted.

2024-07-25

Az igazság a zöld paradicsomról! Ehető vagy mérgező?

A zöld paradicsom egy rejtélyes és megosztó növény a gasztronómia világában. A kertészek rendszeresen találkoznak vele. Tudd meg, hogy el lehet-e fogyasztani.

2024-07-22

Kiirthatatlan gyomnövények a kertben? Ezektől minél előbb szabadulj meg!

Vannak olyan gyomnövények, amelyek mindent megtesznek azért, hogy átvegyék az uralmat a kertben. Vedd fel velük a harcot, olvasd el cikkünket a gyomokról.

2024-07-18

Locsolás kánikulában: ezeket a hibákat ne kövesd el

A locsolás kánikulában szükséges és hasznos. A kert megfelelő öntözése elengedhetetlen a növények egészségének megőrzéséhez és a megfelelő fejlődéshez.

2024-07-18

5+1 érv a csepegtető öntözés mellett a kertekben

A csepegtető öntözés egyre népszerűbbé válik a kerttulajdonosok körében, és jó okkal. A csepegtető rendszer egy modern és gazdaságos megoldás a kertben.

2024-07-24

Fa ültetése nyáron? Felfedjük a titkokat, hogyan lehet a melegben is sikerrel járni!

A fa ültetés nyáron egy izgalmas dolog, extra gondoskodást kíván. Megfelelő odafigyeléssel nyáron is lehet fákat ültetni. Megmutatjuk mire érdemes odafigyelni.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Orosházi Állat-és Természetvédõ Közhasznú Egyesület

Állatvédõ szervezet Védeni a védtelent! - Elsõdleges feladatunk az orosházi állatotthon... Tovább

122/2008. (IX. 16.) FVM rendelet

Az anyajuhtartás "de minimis" támogatásáról. A mezõgazdasági, agrár-vidékfejlesztési,... Tovább

Tovább a lexikonra
gyümölcs Házi kert kert Kertészet