Új Tulajdonos, Új Kilátások: magyar kézre került az Auchan

hirdetes

Új Tulajdonos, Új Kilátások: magyar kézre került az Auchan

ZH
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Új fejezet kezdődik az Auchan történetében Magyarországon, ahogy az Indotek Csoport bevonul a képbe, ígérve a piaci részesedés növelését és ambiciózus fejlesztéseket a következő években. 

auchan magyar kézen

Auchan magyar kézben

Az Auchan friss fejleményekről számol be, miután a Jellinek Dániel által vezetett Indotek Csoport 47%-os tulajdonrészt szerzett a hipermarket-láncban. Az Indotek által irányított vállalat ígéretei szerint a következő öt-hat évben az Auchan a harmadik legnagyobb piaci részesedéssel rendelkező áruházlánccá növekedne Magyarországon.

Az Indotek által végrehajtott tranzakció nem fogja érinteni az Auchan mindennapi működését. A vállalat hangsúlyozza, hogy a vásárlók továbbra is a megszokott minőségi szolgáltatásokra és termékekre számíthatnak, mivel az operatív irányítás nem változik azonnal.


Szinergiák és stratégiai döntések

Az Indotek ambiciózus tervei között szerepel a szinergiák kihasználása az Auchannal, és a jövőbeni üzletek nyitásának előmozdítása. A vidéki nagyvárosok különös figyelmet kapnak a tervekben, miközben az Ingatlanpiaci tapasztalataikat és kiskereskedelmi hálózatukat ötvözik az Auchan piaci növekedésével.

hirdetes

Jellinek Dániel ambiciózus víziója

hirdetes

Jellinek Dániel, az Indotek vezetője, ambiciózus célkitűzéseiről beszél, amelyek középpontjában az Auchan pozíciójának növelése áll. A tervek szerint a hipermarket-lánc a következő öt-hat évben az ország harmadik legnagyobb piaci részesedésével büszkélkedhet, megelőzve ezzel a Reált, a Pennyt, az Aldit, a CBA-t, a Coopot és még a Tescót is.

Az Indotek szerint a tervezett bővülés az Auchan kínálatának szélesedését eredményezheti, amely a vásárlóknak szélesebb választékot biztosít. Emellett tervezik hazai élelmiszer- és agráripari vállalkozások támogatását, amelyek versenyképes áron, megbízhatóan és kiváló minőségben termelnek.

Versenyjogi Kihívások és Folyamat

Az ügyletet jelenleg az Európai Unió Versenyhivatala vizsgálja, és a versenyjogi akadályok még tisztázásra várnak. A Gazdasági Versenyhivatal (GVH) a tájékoztatást még nem kapta meg, és az eljárás lezárásának időpontja továbbra ismeretlen. A GVH-nak a versenyjogi akadályok elbírálásakor figyelembe kell vennie az összefonódás előnyeit és hátrányait, a piaci szerkezetet, a versenyt, valamint az összefonódás hatását a fogyasztókra és az érintett vállalkozásokra.

Az Indotek és az Auchan további tervei és stratégiái csak a versenyjogi folyamat lezárása után válnak ismertté. Egyelőre mindkét vállalat a jövő pozitív kilátásait és a hazai kiskereskedelmi piac növekedését várja a friss tulajdoni változásoktól.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-12-31

Látványos égi jelenséggel kezdődik az Új Év – Itt a Quadrantidák Meteorraj

Készüljünk fel a természet egyik leglenyűgözőbb show-jára, és merüljünk el az égi csillagok varázslatos világában! Látványosan indul az Új Év!

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

2023-12-31

Rothad a karácsonyi kaktusz gyökere - Mit kell tenni?

Ha a karácsonyi kaktusz gyökerei rothadnak, ne essen pánikba! Ez a cikk praktikus tippekkel és tanácsokkal szolgál, hogy visszaállítsa ezen ünnepi növények egészségét és szépségét.

2023-12-31

Wasabi: Tudtad, hogy a világ egyik legnehezebben termeszthető fűszernövénye?

A világ egyik legdrágább és legnehezebben termeszthető fűszernövénye, a wasabi, különleges ízével és egyedi jelenlétével hódítja meg a gasztronómia szerelmeseit.

2024-01-10

Hasznos ötletek, javaslatok gazdálkodóknak Dr. Máté Andrástól

Cikksorozatunkban a SZIE Növénytermesztési Tanüzemének volt igazgató, Dr. Máté András oszt meg tippeket gazdálkodóknak. Ez a cikk a vetésekkel kapcsolatos.

2024-01-16

Milyen növényfajt érdemes termeszteni Magyarországon?

Egyetlen növényünk termesztési lehetőségei sem függetlenek a termelés belső és külső feltételeinek meglététől, ezért ezeket kell megvizsgálni választás előtt.

2024-01-19

A fehér tündérrózsa lett az év vadvirága

Az Év Vadvirága szavazás győztese a fehér tündérrózsa lett. A kezdeményezés célja, hogy a nagyközönség jobban megismerje a hazánkban élő ritka növényfajokat.

2023-12-31

Mit kell tenni, ha a szelídgesztenyét megtámadja a gubacsdarázs?

A gubacsdarazsak könnyen kárt tehetnek a szelídgesztenye levelekben, de szerencsére van néhány bevált módszer, amelyekkel visszaállíthatod a szelídgesztenyéd egészségét.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

tojáslámpázás

A tojásoknak erős fénnyel való átvilágítása.Minthogy a tojáshéjon a fénysugarak... Tovább

Tappancs Állatvédõ Alapítvány

Állatvédõ szervezet Gyakorlati állatmentéssel, ismétlõdõ ivartalanítási programmal,... Tovább

Tovább a lexikonra
Agrárjog Mezőgazdaság NVT, mezõgazdasági támogatások oktatás Tudomány