Magyar eredetű színezett sertéshúst találtak szlovákiában

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Magyar eredetű színezett sertéshúst találtak szlovákiában

 Svédországban lefoglalt több ezer kilogramm színezett hús után, Szlovákiában is marhabélszínként eladott megszínezett húsokat akartak értékesíteni. A viszonteladó a svédországi eset után fogott gyanút és észlelte az átverést.

színezett sertéshús

 A magyar eredetű marhahúsként felcímkézett, mélyfagyasztott sertéshúst a Szlovák Állategészségügyi és Élelmiszer- felügyelet ellenőrei is megerősítették, miszerint az sertéshús megszínezve.

A cégvezetés gyanúja a magyarrszági marhahúsról

Tehát a szakértői vizsgálat bebizonyított, hogy a közel 420 kilógrammnyi mélyfagyasztott hús marhabélszínként megjelölve, igazából mesterségesen megszínezett sertéshús. Az ellenőrzés a viszonteladónál teljesen véletlenszerű volt, amikor hallottak a svédországi hírről, a vezetés úgy döntött átnézi a legutóbbi magyarországi szállítmányt, így a termék már forgalomba nem kerülhetett.
hirdetes

Szakértői vizsgálat a színezett sertéshúsról

A vezetőség vizsgálata során arra lettek figyelmesek, hogy a marhabélszín olvadásakor gyanús állagot vett fel, így a szakértői bevizsgálás mellett döntöttek. A hús protein vizsgálatakor kiderült, hogy a VKC HU 574 EK csomagolási megjelölésű szállítmány kizárólag sertéshúst, és festékanyagot tartalmaz amely nem élelmiszeripari festék, hanem más jellegű szintetikus festékanyag származék, amit a szállító cég felhasznált a hús színezésére.” A szállítmányt viszonteladás céljából egy kassai székhelyű cégtől vásárolták.” A Szlovák tulajdonos elmondta:” a cégre - amelytől a mostani szállítmányt vásárolta - eddig nem volt panasza.”
hirdetes
 
Az ügyről már értesült a szlovák rendőrség is , de nem indítottak hivatalos eljárást az üggyel kapcsolatban az eddigiekben.
 

Forrás: origo.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
hirdetes


Bobino (PR 005 1—13)

Õszi búza Cél: malmi búza Leírás:A fajta növekedési típusa korai fejlôdési stádiumban... Tovább

felhalmozódás (akkumuláció)

különböző anyagok felhalmozódása a talajszelvényekben; pl. az erdőtalajok B-szintjében... Tovább

Tovább a lexikonra