Magyar eredetű színezett sertéshúst találtak szlovákiában

hirdetes

Magyar eredetű színezett sertéshúst találtak szlovákiában

 Svédországban lefoglalt több ezer kilogramm színezett hús után, Szlovákiában is marhabélszínként eladott megszínezett húsokat akartak értékesíteni. A viszonteladó a svédországi eset után fogott gyanút és észlelte az átverést.

színezett sertéshús

 A magyar eredetű marhahúsként felcímkézett, mélyfagyasztott sertéshúst a Szlovák Állategészségügyi és Élelmiszer- felügyelet ellenőrei is megerősítették, miszerint az sertéshús megszínezve.

A cégvezetés gyanúja a magyarrszági marhahúsról

Tehát a szakértői vizsgálat bebizonyított, hogy a közel 420 kilógrammnyi mélyfagyasztott hús marhabélszínként megjelölve, igazából mesterségesen megszínezett sertéshús. Az ellenőrzés a viszonteladónál teljesen véletlenszerű volt, amikor hallottak a svédországi hírről, a vezetés úgy döntött átnézi a legutóbbi magyarországi szállítmányt, így a termék már forgalomba nem kerülhetett.
hirdetes

Szakértői vizsgálat a színezett sertéshúsról

A vezetőség vizsgálata során arra lettek figyelmesek, hogy a marhabélszín olvadásakor gyanús állagot vett fel, így a szakértői bevizsgálás mellett döntöttek. A hús protein vizsgálatakor kiderült, hogy a VKC HU 574 EK csomagolási megjelölésű szállítmány kizárólag sertéshúst, és festékanyagot tartalmaz amely nem élelmiszeripari festék, hanem más jellegű szintetikus festékanyag származék, amit a szállító cég felhasznált a hús színezésére.” A szállítmányt viszonteladás céljából egy kassai székhelyű cégtől vásárolták.” A Szlovák tulajdonos elmondta:” a cégre - amelytől a mostani szállítmányt vásárolta - eddig nem volt panasza.”
hirdetes
 
Az ügyről már értesült a szlovák rendőrség is , de nem indítottak hivatalos eljárást az üggyel kapcsolatban az eddigiekben.
 

Forrás: origo.hu

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


vérfoltos tojás

Ha a tojásképződéskor ( a petefészekben a tüszőhám felrdepedésekor) vérzés lép fel,akkor... Tovább

ketreces pecsenyecsirke-nevelés

a pecsenyecsirke-előállítás döntően nagyüzemi méretekben mélyalmos istállótípusokban... Tovább

Tovább a lexikonra