Hogyan és miért érdemes madársóskát nevelni? Ismerd meg most Te is ezt a növényt

hirdetes

Így nevelj Te is madársóskát – tudj meg róla mindent

TK, SFV

A madársóskát gyakran összetévesztik a lóherével, ugyanis vékony, háromszög alakú levelei nagyon hasonlítanak az imént említett, szerencsehozó, apró növény leveleire. Mégis, amennyiben közelebbről megismerjük a madársóskát, nem sok hasonlóságot fedezhetünk fel a két növény között. Mostani cikkünkből ismerd meg Te is ezt a növényt, tudj meg mindent gondozásáról, szaporításáról, neveléséről.

Madársóska

A madársóskánál már csak neve kapcsán is több történettel találkozhatunk – mivel megközelítőleg Szent Patrik napja környékén jelenik meg, így sokan úgy tartják, hogy Szent Patrik, a kereszténységet az írekhez vivő szent, lóherét vagy éppen a hasonlóság végett madársóskát feltartva mutatta meg az embereknek, a Szentháromságot – ezzel jelképezve azt.


Vannak olyanok is, akik ennek a növénynek a megjelenésével asszociálják a tavasz beköszöntét, úgy tartják, hogy ez az „újjászületés szimbóluma”.


Röviden a madársóskáról


A madársóskának, mint minden növénynek több fajtáját tartjuk számon – megtalálható közöttük az úgynevezett háromszögletű madársóska, valamint a négylevelű madársóska. Előbbinek levelei sötétlilásak, kicsi, zsenge, fehér virágokkal rendelkezik még utóbbi levelei tarka színekben pompáznak, valamint rózsaszín virágzatúak.

hirdetes


Mindkét esetben gumós növényekről beszélünk, amennyiben elvirágoznak, levelei elszáradnak, így nem szabad őket kidobni – ekkor csupán csak egy kisebb pihenésre van növényünknek szüksége.


hirdetes
Hogyan nevelj madársóskát?


A madársóska fényigénye nagy – erős, de közvetett fényre van szüksége ahhoz, hogy megfelelően fejlődjön, valamint virágokat teremjen. Amennyiben számára megfelelő elhelyezést biztosítunk, akár egész télen képes virágozni. Fényigényével szemben ugyanakkor vízigénye már nem túl nagy. Nevelésével kapcsolatban ugyanakkor arra érdemes odafigyelni, hogy talaját mindig enyhén nedvesen tartsuk, valamint öntözés előtt annak felső rétegét mindenképpen hagyjuk, hogy megfelelően kiszáradjon.

 

Amennyiben érdekel cikkünk folytatása, lapozz!
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-07-04

9 gyorsan növekvő kúszó növény, amikkel árnyékot varázsolhatsz a kertbe vagy a teraszra

A nyári melegben próbáljuk hűvösen tartani a lakást, azonban ahhoz elengedhetetlen, hogy a házkörnyékét is lehűtsük valamelyest. Árnyékot adó kúszónövények.

2022-07-04

Júliusi trükkök a mennyei paradicsom termésért

Kíváncsi vagy hogyan tehetsz hozzá a paradicsomod fejlődéséhez júliusban, hogy igazán mennyei legyen a termés? Mutatjuk júliusi paradicsom termelés tippjeinket

2022-06-30

Legyen Neked is gyönyörű beporzó-kerted!

Szeretnél gyönyörű lepkéket és egyéb hasznos rovarokat csalogatni a kertedbe? Hozz létre beporzókertet őshonos növényekből és teremts otthont a beporzóknak!

2022-07-04

5 növény, amihez soha nem szabadna hozzáérned

Míg egyes növények ártalmasabbak, mint mások, vannak olyanok, amelyeket nem szabad egyáltalán megérinteni vagy lenyelni, bármi is legyen, hiszen halálosak.

2022-07-04

Milyen gyakran és mennyit érdemes locsolnunk a veteményeskertben?

Mennyi vízre van szüksége a házikertünknek? Mennyi kell, amikor eső is van és mennyi, amikor az nincs? Mostani cikkünkben segítünk, hogy Te is ki tudd számolni!

2022-07-04

Az egész országban elkezdett terjedni ez a mérgező növény! Jobb az elővigyázatosság!

A nyarat legszívesebben végig a Balaton partján töltenénk, azonban egyre gyakrabban találkozhatunk a Balaton-felvidéken a most virágzó mérgező növénnyel

2022-06-29

Növények, amelyek szépen növekednek az árnyékban

Árnyékos a kerted? Nem csak erdőt, de gyönyörű virágoskertet is nevelhetsz ám belőle! Mutatjuk, hogy milyen árnyéktűrő növényekre lesz hozzá szükséged!

2022-06-30

Royal Raindrops – a legszebb díszalmafa

Szeretnél egy igazán különleges, színes, élénk és gyönyörű fát a kertedbe? Válaszd a ragyogó Royal Raindrops díszalmafát! Mutatjuk, hogyan érdemes gondoznod!

További cikkek ebben a témában


hús

szűkebb értelemben a vágóállatok harántcsíkolt izomzata (izomszövet) a vele szoros... Tovább

korcs here (Trifolium hybridum L.)

a pillangósok családjába tartozó faj, a tömött fejben a belső virágok piros, a külsők... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény kert Kertészet