Hova helyezzük a madáretetőnket a kertben? - hol van a legjobb helye?

hirdetes

Hol helyezzünk el a madáretetőt a kertben – 5 tipp a madárkák könnyebb becsalogatásához

ZH
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

A madártetetők kihelyezése nagyszerű módja annak, hogy segítő kezet nyújtsunk ezeknek a csodálatos kis lényeknek, miközben közelebb érezzük magunkat a természethez, és több színt és életet viszünk kültéri életünkbe.

madáretető elhelyezése

Hol van a legjobb helye a madáretetőnek?


Annak érdekében, hogy az adagoló a lehető legcsábítóbb legyen a kis madarak számára, akár tavasszal, akár télen, fontos a pozicionálás. Akár házi készítésű madáreledelt, akár boltban vásárolt magvakkal vagy madáreleséggel töltjük meg a madáretetőt, ezek a legfontosabb dolgok, amelyeket szem előtt kell tartani, amikor azon gondolkodunk, hogy hol lenne a legjobb helye a madáretetőnknek.


5 gyors tipp, amelyet meg kell jegyezned madáretető elhelyezése előtt


Ezekkel az egyszerű tippekkel vonzod a madarakat az udvarodba.

1.    Legyen kézhez közel, a könnyebb karbantartás végett


A kis madaraink egészségének megőrzése, vagy legalábbis a rossz egészségi állapot elkerülése érdekében az etetőnek és a nektárnak frissnek és penészmentesnek kell lennie.

A madáreleséget és a vizet is érdemes néhány naponta frissíteni, extrém melegben, a vizet gyakrabban. Magukat a madáretetőket pedig gyakran kell tisztítani. Még ha vizuálisan nem is látjuk a penészt, gyakran még mindig jelen van.

Tehát az etető és a nektár rendszeres karbantartásához az ideális helynek könnyen elérhetőnek kell lennie.

hirdetes


 

2.    Legyen árnyékban


A közvetlen napfény elősegíti a madártáplálék gyorsabb erjedését és a penészgombák növekedését. Ezért az Agrároldal azt javasolja, hogy az etetőt olyan helyre helyezzük, ahol a nap feléig vagy tovább árnyékos, hogy lelassítsuk a hatást.

Ezáltal a víz is hosszabb ideig frissebb marad, és összességében több madarat vonzhatunk magunkhoz. Próbáljuk ki a napellenző alatt a veranda szélén vagy egy kerti fa lombkorona alatt.

3.    Legyen biztonságban


Ha az etetőket 10-15 láb távolságra helyezi el a cserjéktől és fáktól, akkor a madaraknak biztonságos menedékhelyük lesz, ha ragadozók jönnek. Árnyékos teret ad nekik, ahol ülhetnek és pihentethetik szárnyaikat.

Csak ügyeljünk arra, hogy közvetlenül az etető körül legyen elegendő hely a manőverezéshez.

4.    Tartsuk távol más állat etetőjétől


Engedjük meg ezeknek a kis lényeknek saját területét a kertben, hogy békében lakmározhassanak, biztonságosan távol a magvakkal táplálkozó vadon élő madarak veszélyétől.

Ha van hely, akkor érdemes több madáretetőt is viszonylag szorosan egymás mellé akasztani. Ez csökkenti annak kockázatát, hogy a madarak területileg és agresszívan lépnek fel egymással szemben.

hirdetes

5.    Legyen megfelelő a kilátásuk


E tollas barátaink etetésének öröméhez hozzátartozik, hogy figyeljük, ahogy ide-oda repkednek. Tehát, amikor kihelyezzük a madáretetőt, fel akarjuk akasztani valahova, ahol láthatjuk – akár a teraszáról, akár a konyhaablakáról.

Ne helyezzük túl közel az ablakhoz, mivel ez sérülésekhez vezethet.

Tartsuk szem előtt ezeket az egyszerű tippeket, és etetőnk vonzóbb lesz a madarak számára, és könnyebben karbantartható lesz – nem is beszélve arról, hogy élvezetesebb lesz nézni, a kis madarakat ahogy vendégeskednek nálunk. És ha még tovább szeretnénk növelni ezeknek az imádnivaló lényeknek a számát az udvaron, miért ne fontoljuk meg az olyan növények termesztését is, amelyek vonzzák a kis madarakat?

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2024-02-15

Még most is ültethetsz tulipánt, jácintot, és nárciszt tavaszra balkonládába

Bár az olyan hagymás virágokat, mint a jácint, nárcisz, vagy a népszerű tulipán, még ősszel kell elültetni, nekünk van egy trükkünk a tavaszi ültetéshez!

2024-02-13

Csirkék, tyúkok nagy kedvence ez a csodálatos virág – Ültess kerti sarkantyúkát!

A kerti sarkantyúka egy csodaszép növény, ami feldobaja a kerteket, na meg a csirkeólakat. Mutatjuk hogyan ültesd el, és etesd vele a csirkéket, tyúkokat.

2024-02-13

Ez az 5 legjobb növény a csirkéknek – ültesd el ezeket te is tavasszal!

A tavasz tökéletes időszaka arra, hogy finom ételeket ültessünk csirkéknek. Mutatunk is egy listát azokról a növényekről, amikért valósággal rajonganak a csirkék.

2024-02-06

Ez a 4 legjobb illatú egynyári virág – lassan itt az ideje elkezdened az ültetést

Mutatjuk a legjobb illatú egynyári virágokat, amiket érdemes lesz neked is elültetned idén, ha szeretnél jó illatot kertedben, otthonodban - szakértői cikk.

2024-02-15

Ezeket a virágokat ültesd tavaszi balkonládádba

A balkonládák tavasszal sem maradhatnak üresen! Milyen virágokat érdemes ültetni a tavaszi balkonládákba? Már mutatjuk is a mi kedvenceinket, amiket idén sem...

2024-02-21

Mit tegyek, ha zsonganak a méhek a kertemben? – a méhész válaszol

A méhek megjelentek a kertedben? Ez azt jelenti tavaszodik, cseppet se félj, Boros Tibor méhész szakértőnk elhozta a legfontosabb tippeket, tudd meg te is ezeket!

2024-02-20

Így metszd meg a szőlődet február végén egy kertész szerint

Szőlő metszése: mikor és hogyan kell elvégeznünk? Kertészünk cikkében felvilágosít minket ezekről a kérdésekről és elmagyarázza, hogyan érdemes elvégezni!

2024-02-20

Elképesztően egészséges: ezért érdemes neked is virágport fogyasztanod

Virágpor fogyasztása: ezért érdemes neked is elkezdened a virágport fogyasztását, mutatjuk a legjobb tippeket, hogyan érdemes fogyasztani és miért pontosan!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

nyersfehérje

a takarmányok N-tartalmú anyagainak összefoglaló elnevezése. A ny.-tartalmat úgy határozzák... Tovább

visszacsatolás

(feed back): az életjelenségekkel kapcsolatos aktiválásban v. gátlásbanmegnyilvánuló... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Házi kert