Hogyan tartsuk távol a szomszéd macskákat a kerti tavunktól?

hirdetes

Hogyan tartsuk távol a szomszéd macskákat a kerti tavunktól?

ZH
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Ha van kerti tavunk, akkor tudjuk, milyen megnyugtató környezetet biztosít számunkra, ahogy csak üldögélünk mellette és nézzük, ahogy a halak úszkálnak benne. Ha a környéken több macska is él, vagy esetleg neked van cicád előfordulhat, hogy a tó az elsődleges célpontjukká válik. De hogyan szüntesd meg, hogy hozzád járjanak horgászni? Adunk néhány tippet most erre!

kerti védelme macskáktól

Ne legyen horgásztó a macskák számára a tavadból!

A macskák játékos bohóckodásaik célpontjává vált a kerti tavad és az összes halat kihorgásszák belőle? Hát ennek nem kell feltétlenül így lennie! A macskák károsíthatják a tavat, és károsíthatják a halakat, ezért fontos távol tartani őket! Ebben a cikkben bemutatunk néhány hatékony módszert, amellyel távol tarthatjuk a macskákat a kerti tavunktól, hogy halaink is békességben élhessenek!


Így tartsd távol a macskákat a kerti tavadból!

1.    Építs akadályokat a tó köré!


A macskák agilis hegymászók és ugrálók, ezért fontos, hogy megnehezítsük számukra a tóhoz való hozzáférést. A tó kerülete köré akadályokat, például sziklákat, cserepes növényeket vagy kerítéseket helyezhetünk el. Ez akadályt képez, amelyen a macskák nehezen tudnak átjutni. Azonban az ügyes kis lépteiknek ez nem biztos, hogy elegendő, próbáljunk ki olyan növényeket ültetni a tó köré aminek az illatát nem szeretik!

2.    Használhatsz riasztó eszközöket is


Számos természetes és kereskedelmi elrettentő eszközt használhatunk, hogy távol tartsuk a macskákat a kerti tavunktól. A citrusfélék héja, a kávézacc és az ecet mind természetes riasztószerek, amelyeknek illatát a macskák nem szeretik. Kereskedelmi macskariasztó szereket is vásárolhatunk, amelyek általában a macskák számára kellemetlen szagokat árasztanak. Ügyeljünk arra, hogy gondosan kövessük az utasításokat, és használjunk olyan elriasztó eszközöket, amelyek biztonságosak a tó, a halak, és a környezete számára is.

hirdetes

3.    Mozgásaktivált eszközök telepítése

hirdetes


A mozgással aktiválható eszközök megriaszthatják a macskákat, és elriaszthatják őket attól, hogy közeledjenek a tóhoz. Felszerelhetünk mozgásvezérelt sprinklereket vagy ultrahangos eszközöket, amelyek aktiváláskor magas zajt bocsátanak ki. Ezek az eszközök biztonságosak a tavak és a halak számára is, és hatékonyan távol tartják a macskákat.

4.    Biztosítsunk alternatív játszóteret számukra


Persze, ha nem a mi macskánkról van szó, akkor feltehetenénk a kérdést, hogy miért mi gondoskodjunk a macska figyelmét lekötő játékokról, de a macskák természetüknél fogva kíváncsi és játékos állatok, ezért fontos alternatív játszótereket biztosítani számukra. A saját területükről úgyis átkóborolnak majd a szomszédos kertekbe, hiszen igazi kis felfedezők. A kertben ezért kialakíthatunk egy kijelölt területet játékokkal és karcoló oszlopokkal, hogy eltereljük a figyelmüket a tóról. Ez nemcsak távol tartja őket a tavunktól, hanem biztonságos és ösztönző környezetet is biztosít számukra.

5.    Tanítás kérdése


Ha Te vagy a macskatulajdonos, megtaníthatod macskádnak, hogy távol maradjon a tótól. Használhatsz pozitív megerősítési technikákat, például jutalmazd meg finomságokkal, ha távol marad a tótól. Használhatsz verbális jelzéseket vagy fizikai akadályokat is, hogy segíts nekik megérteni, hol játszhatnak.

Ha pedig mindez nem jönne be, egy kerti kutya is megoldás lehet, bár az már nagyobb felelősséggel is jár! :D

Összefoglalva, ahhoz, hogy a macskákat távol tartsuk a kerti tavunktól, elrettentő és megelőző intézkedések kombinációjára van szükség. Az akadályok hozzáadása, az elrettentő eszközök használata, a mozgással aktiválható eszközök felszerelése, az alternatív játszóterek biztosítása és a macska képzése mind hatékony módja annak, hogy távol tartsuk a macskákat a tavacskától. Ezekkel a lépésekkel biztosíthatjuk tavunk biztonságát és halaink jólétét.

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-06-02

A zsálya pozitív hatásai, nem is hinnéd mennyi mindenre jó

A zsálya sokoldalú, egyedülálló tulajdonságokkal rendelkezik, amelyek számos egészségügyi előnnyel járnak. Mutatjuk is a zsálya pozitív hatásait az egészségre!

2023-05-31

Az 5 legszebb Dália fajta – Ha igazi különlegességet szeretnél a kertedbe

Ha érdekelnek a dáliák és szeretnéd megismerni az öt legszebb fajtájukat, akkor olvasd tovább ezt a cikket. Összegyűjtöttük az öt legszebb dáliafajtát!

2023-05-31

Levendulatermesztési hibák – a 6 legnagyobb elkerülendő hiba a kertészek szerint

Ebben a cikkben felsorolunk hat olyan gyakori hibát, amelyeket érdemes elkerülni a levendulatermesztés során, ahogy egy kertészeti szakértő javasolja.

2023-06-06

A Balaton-felvidék csodaszép eldugott levendulásai- mintha tündérországban járnánk

A balaton-felvidék legszebb levendulásai: a mostani cikkünkben összegyűjtött páratlanul szép, és különleges lila levendulamezők téged is el fognak varázsolni.

2023-05-31

A tereprendezési sziklák tisztítása – egyszerű módszerek, hogy újra jól nézzen ki a sziklakert

A sziklakert sziklái könnyen bevonódhatnak mohával vagy szennyeződésekkel, aminek következtében elveszítik eredeti megjelenésüket, viszont egyszerű tisztítani!

2023-06-02

Így termessz fügét cserépben egyszerűen a teraszodon

Ha szereted a fügét, akkor érdemes neked is otthon, a teraszodról termeszteni kényelmesen cserépben. Megmutatjuk ehhez a szükséges tippeket és trükköket!

2023-06-01

7 gyakori ok, amiért a muskátli levelei megsárgulnak

Miért sárgul a muskátli levele? Van, ami természetes folyamat és nem kell aggódnunk érte, de létezik olyan sárgulás is, amit orvosolni kell minél gyorsabban.

2023-05-31

Dobd fel a kertedet, készíts csodaszép kerti lámpásokat

Nyaranta elkel néhány olyan apróság, mint az alábbiakban bemutatott lámpások. Olyan kreatív ötleteket mutatunk neked, amik egy fillérbe sem kerülnek!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Árpád (Optima)

Kukorica Cél: szemes Leírás:A hímvirágzás ideje közepesen korai. A címer elsõrendû... Tovább

irodaépület

a mezőgazdasági üzemek központjai fokozatosan beköltöznek a centrális fekvésű közeli... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Házi kert kert Kertészet Növénytermesztés