notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Elfogadták az unió árvízvédelmi irányelvét, árvízvédelmi irányelv, kompromisszum a LIFE Plusz programban, levegővédelmi keretszabályozás, gazdaság, bioüzemanyagok

Hirdetés

Elfogadták az unió árvízvédelmi irányelvét

Hirdetés

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Egyebek között az árvízvédelmi irányelvről is döntöttek az unió szakminiszterei; ez lehetővé teszi, hogy baj esetén több támogatáshoz juthassanak az érintett területek. A tanácskozáson szó esett az új levegővédelmi stratégiáról és a bioüzemanyagokról is.
Elfogadták az unió árvízvédelmi irányelvét, árvízvédelmi irányelv, kompromisszum a LIFE Plusz programban, levegővédelmi keretszabályozás, gazdaság, bioüzemanyagok

Kérdése van? Tegye fel, tanácsadóink válaszolnak! Állattenyésztés, növénytermesztés, kertészet, növényvédelem, talajmûvelés, jog, biotechnológia, környezetgazdálkodás, minden ami mezõgazdaság: Agrároldal.hu.

Elfogadták az Európai Unió tagországainak környezetvédelmi miniszterei az árvizekkel kapcsolatos irányelvet, amelynek megszületéséhez Magyarországnak különös érdekei fűződtek, közölte Persányi Miklós környezetvédelmi miniszter.  
Nagyon fontosnak nevezte, hogy az irányelvben előírt kötelezettségeket a tagállamok teljesítsék, köztük a kockázati és veszélytérkép készítését, az információcserét, a kockázatkezelési tervek létrehozását és azt, hogy valamely állam nem növelheti a szomszéd ország árvízi kockázatát saját intézkedéseivel.  
Megnyitja a jogszabály az utat arra is, hogy a szolidaritási elv alapján az unió támogatásokkal is még többet tudjon tenni ezen a területen, mutatott rá Persányi Miklós.  
Kompromisszum a LIFE Plusz programban  
Közös álláspontra jutottak a tagállamok a természetvédelmet szolgáló LIFE Plusz programot illetően is, amely alapján Magyarország lakosságánál és területénél arányosan nagyobb, 2007-ben 4,835 millió euró támogatásra számíthat e célra. Több tagállam, köztük Magyarország kifejezésre juttatta, hogy kevesli a természetvédelemre és a természeti sokféleségre fordítható összegeket, de végül e témában kompromisszumos megoldás született. Magyarországra a hét évre előirányzott 2,1 milliárd eurónak 2,56 százaléka jut.  
Hirdetés
A találkozó témája volt a módosított génszerkezetű növényekkel kapcsolatos uniós álláspont. Persányi Miklós elmondta: e kérdésben Magyarország "továbbra is az elővigyázatosság oldalán áll". Mint mondta, örömmel látja azt, hogy az Európai Bizottság is "rugalmasabb álláspontra kezd helyezkedni", és az Európai Élelmiszerbiztonsági Ügynökség "sem olyan mereven elutasító a tagállami javaslatokkal szemben", mint korábban volt (létrejön ugyanis egy bizottság, amely a javaslatok vizsgálatához szükséges módszereket fogja kidolgozni).  
Új levegővédelmi keretszabályozás  
Persányi Miklós közölte: jóváhagyta a tanács a korábbi négy levegővédelmi irányelvet felváltó új keretszabályozást (Tiszta levegőt Európának néven). Ez kiterjeszti az eddigi előírásokat a legnagyobb kockázatú, mikroméretű (2,5 mikrométernél kisebb szemcséjű), szálló porokra is, amelyek évente Európában mintegy 300 ezer "elvártnál korábbi" halálozást okoznak. E ponton a bevezetés ütemezéséről komoly vita volt. A stratégia révén mindenesetre az EU 2020-ra felére szeretné csökkenteni az életvesztést.  
Hirdetés
A hulladékok kezelésével és újrafeldolgozásával kapcsolatos stratégiára vonatkozóan Magyarországnak az az álláspontja, hogy az égetés ne legyen egyenrangú az újrahasznosítással. Fontos emellett, hogy nagy távolságokra ne szállítsanak hulladékokat, hanem a helyi kezelést vagy ésszerű távolságok tartását részesítsék előnyben. Ebben a témában a visegrádi országok közös nyilatkozatot tettek, mondta Persányi.  
Komoly lépések a bioüzemanyagok ügyében  
Megtárgyalták a miniszterek azt is, hogyan lehet növelni a bioüzemanyagok felhasználását az unión belül. E területen fontosnak nevezte Persányi Miklós a piaci korlátok leépítését és a piaci ösztönzők fokozását. Magyarország ebben komoly lépésekre készül a közeljövőben, tette hozzá.

Szeretné vállalkozását hatékonyan hirdetni? Szeretné, ha weblapja látogatottabb lenne? Online marketing tanácsadás, és hatékony online hirdetés az Agrároldal.hu szakértõitõl! Kérje ajánlatunkat itt!

Forrás: www.magyarorszag.hu

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
256 144
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2019. JANUÁR 1. ÓTA:
6 381 864
Közösség

kataszteri osztályozás

minőségi osztályozás, amely a termőföldet művelési ágak és minőségi osztályok alapján... Tovább

kultivátorozás

sekély, 5-10 cm-re ható gépi kapálás; forgatás nélküli lazító, porhanyító talajmunka.... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 149

Átlagos értékelés: 4.8