notification icon
Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel értesítéseinkre!

Legyek távol tartása

Hirdetés

Űzzük el a legyeket filléres megoldásokkal!

Szélesi Ferenc - Főkertész

Iratkozz fel Te is Youtube csatornánkra, kattints az alábbi YOUTUBE ikonra! 

 

 

Mindannyian szeretjük a tavaszt és a nyarat, de a velük együtt járó legyeket már kevésbé. A legyek kifejezetten zavaró jelenségek és minél többet csapkodunk a kezeinkkel, úgy tűnik, annál több jelenik meg körülöttünk. 

Legyek elleni trükkök

A légy élettartama körülbelül harminc nap, ami azért valljuk be őszintén, nem túl hosszú idő. A probléma viszont az, hogy ebben az időszakban is folyamatosan szaporodnak, mire elpusztul az előző nemzedék, a következő már pótolja is. És az alatt a harminc nap alatt is meg tudják keseríteni az életünket, ráadásul még meg is betegíthetnek minket!

 

Ha eddig nem tudtad volna, miért fontos a védekezés, akkor elmondom, hogy a legyek nem szúrnak, hanem csak nyalogatnak, éppen ezért terjesztenek számtalan betegséget. Táplálkozás és peterakás közben sok-sok kórokozó tapad hozzájuk, és ezeket fel is szívják. Táplálékuk pedig élelmiszerek, dögök, de emberi-, illetve állati ürüléket is fogyasztanak. Ezeknek a többsége pedig olyan baktériumokat és vírusokat terjesztenek, melyek emberre és állatra egyaránt veszélyesek. Vérhast, szalmonellózist, a hastífusz baktériumát és a fertőző májgyulladás, a hepatitis A-vírust terjesztik embereknél.

Hirdetés

 

A leginkább a trópusokon megtalálható cecelegyek terjesztik az úgynevezett álomkórt. Viszont nem csak a közönséges házi legyekkel kell vigyázni, hazánkban jól ismert légyfaj a jól megtermett dongó is, ami szintén emberi-, és állati ürüléket, dögöt és gyümölcsöket fogyaszt. A fémes döglégy is veszélyes, mivel leginkább a piszkos vágóhidakat, hentesüzleteket kedveli, de még a háztartási húsételmaradékokat sem veti meg. Fontos odafigyelni a szuronyos istállólégyre is, mivel elsősorban a hasított körmű állatok száj-, és körömfájását terjeszti…

Hirdetés

 

Ha eddig úgy gondoltad, hogy lehetetlen tőlük megszabadulni, akkor tévedsz. Egyszerű, hatékony, mindamellett természetes módszerek léteznek arra, hogy távol tartsuk és irtsuk őket. Most ezeket a szuper megoldásokat mutatom meg nektek, a legjobb az bennük, hogy még nagyszüleink is használták mindet, szóval biztos, hogy tökéletesek! 

 

Hirdetés

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

Hirdetés
További cikkek ebben a témában
Ennyien olvasták az oldalt ebben a hónapban:
416 609
ENNYIEN OLVASTÁK AZ OLDALT
2020. JANUÁR 1. ÓTA:
416 609
Közösség

274/2006. (XII. 23.) Korm. rendelet

a Mezõgazdasági Szakigazgatási Hivatal létrehozásáról és mûködésérõl A Kormány az... Tovább

generátor

olyan villamos gép, amely mechanikai munka segítségével villamos áramot fejleszt. Működése... Tovább

Tovább a lexikonra

Hasznos volt számodra ez a cikk?

Mondd el mennyire!

Szavazatok száma: 156

Átlagos értékelés: 4.7

Állatok