Hogyan tartsam távol a legyeket, szúnyogokat? Most tudj meg mindent a repülő bogarak sikeres távoltartásáról

hirdetes

Űzzük el a legyeket filléres megoldásokkal!

Szélesi Ferenc - Főkertész, SFV
Facebook logo

KÖVESS MINKET

FACEBOOKON

Mindannyian szeretjük a tavaszt és a nyarat, de a velük együtt járó legyeket már kevésbé. A legyek kifejezetten zavaró jelenségek és minél többet csapkodunk a kezeinkkel, úgy tűnik, annál több jelenik meg körülöttünk. 

Legyek elleni trükkök

A légy élettartama körülbelül harminc nap, ami azért valljuk be őszintén, nem túl hosszú idő. A probléma viszont az, hogy ebben az időszakban is folyamatosan szaporodnak, mire elpusztul az előző nemzedék, a következő már pótolja is. És az alatt a harminc nap alatt is meg tudják keseríteni az életünket, ráadásul még meg is betegíthetnek minket!

Miért fontos a legyek elleni védekezés?

Ha eddig nem tudtad volna, miért fontos a védekezés, akkor elmondom, hogy a legyek nem szúrnak, hanem csak nyalogatnak, éppen ezért terjesztenek számtalan betegséget. Táplálkozás és peterakás közben sok-sok kórokozó tapad hozzájuk, és ezeket fel is szívják. Táplálékuk pedig élelmiszerek, dögök, de emberi-, illetve állati ürüléket is fogyasztanak. Ezeknek a többsége pedig olyan baktériumokat és vírusokat terjesztenek, melyek emberre és állatra egyaránt veszélyesek. Vérhast, szalmonellózist, a hastífusz baktériumát és a fertőző májgyulladás, a hepatitis A-vírust terjesztik embereknél.

hirdetes

A leginkább a trópusokon megtalálható cecelegyek terjesztik az úgynevezett álomkórt. Viszont nem csak a közönséges házi legyekkel kell vigyázni, hazánkban jól ismert légyfaj a jól megtermett dongó is, ami szintén emberi-, és állati ürüléket, dögöt és gyümölcsöket fogyaszt. A fémes döglégy is veszélyes, mivel leginkább a piszkos vágóhidakat, hentesüzleteket kedveli, de még a háztartási húsételmaradékokat sem veti meg. Fontos odafigyelni a szuronyos istállólégyre is, mivel elsősorban a hasított körmű állatok száj-, és körömfájását terjeszti…

hirdetes

Hogyan lehet megszabadulni a legyektől?

Ha eddig úgy gondoltad, hogy lehetetlen tőlük megszabadulni, akkor tévedsz. Egyszerű, hatékony, mindamellett természetes módszerek léteznek arra, hogy távol tartsuk és irtsuk őket. Most ezeket a szuper megoldásokat mutatom meg nektek, a legjobb az bennük, hogy még nagyszüleink is használták mindet, szóval biztos, hogy tökéletesek! 

A megoldásokért olvass tovább!

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

malacelhullási veszteség

egy-egy sertéstenyészetben a malacok elhullásából adódó veszteség mértékének... Tovább

Rovarölo Basudin 600 EW

A szelíd foszforsavészter.Hatóanyag: 600g/l diazinonFelhasználható: - Almatermésűekben... Tovább

Tovább a lexikonra
Állatok