Kerti kártevők megismerése

hirdetes

A legveszélyesebb kerti kártevő rovarok

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Ismerjétek meg a legveszélyesebb kerti kártevőket

Gyilkos méh

A gyilkos méhek cseppet sem kedves állatok. Ezek a méhek szép lassan kiszorították Amerikából az Európából importált, méhészetekben tenyésztett fajtákat (vagy szaporodtak azokkal). Nevük ellenére azonban nem szárnyas gyilkológépekről van szó – szúrásuk nem veszélyesebb egy egyszerű mézelő méhnél (természetesen az allergiások számára ugyan olyan komoly veszélyt jelentenek). Az igazi különbség a közönséges mézelő méhek és a gyilkos méhek között, hogy az utóbbiak sokkal agresszívabbak és mindent megtámadnak, amit fenyegetésnek tekintenek.

Darázs

A darazsakat gyakran tévesztik össze a mézelő méhekkel, azonban azokkal ellentétben rendkívül agresszív, és más mintázatú rovarokról van szó. A darazsak továbbá képesek egymás után többször is megszúrni áldozatukat, míg a méhek egyetlen szúrás után elpusztulnak. Ami igazán lenyűgöző (és rémisztő) a darazsakkal kapcsolatba, az nem mérhetetlen agressziójuk, hanem fészkeik. Ezeket pépesített fából készítik el a föld alatt, faágak között vagy akár épületekben. Szerencsére hazánkban a szabadban épített darázsfészkek nem túl nagyok, mert a darazsaknak csak korlátozott idejük van azok elkészítésére a tél beállta előtt.

hirdetes

Smaragd kőris kéregrontó

hirdetes

Habár Ázsiában őshonos, a smaragd kőris kéregrontónak Észak-Amerikába is sikerült eljutnia. A rovar lárvái a kéreg alá bejutva pusztítják a fa élő szöveteit, ellehetetlenítve ezzel a növény számára, hogy tápanyag- és vízutánpótlást biztosítson a felsőbb ágak számára.

                                                                                               

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


hidroglóbusz

gömb alakú, 50-500 m3 űrtartalmú, 15-40 m névleges magasságú víztartály, amelynek hengeres... Tovább

versengés

->Populációknak egymásra hatása, amellyel akadályozzák egymást a növekedésben,... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert