Kerti kártevők megismerése

hirdetes

A legveszélyesebb kerti kártevő rovarok

Szélesi Ferenc - Főkertész, GE.
Ismerjétek meg a legveszélyesebb kerti kártevőket

Termesz

A termeszek rajokba rendeződnek, hogy szaporodhassanak és új kolóniákat alakítsanak ki. Habár több ezer repülő termesz látványa cseppet sem kellemes, valójában ezek a példányok sokkal inkább a túléléssel és a szaporodással vannak elfoglalva, mint az otthonok elpusztításával. Aggodalomra adhat azonban okot, ha a termeszek egy épületen belül jelennek meg, látszólag a semmiből, méghozzá nagy mennyiségben. Ez komoly fertőzésre utal, és rögtön szakemberi beavatkozást igényel.

Csótány

A csótányfertőzéseket gyakran hozzák párhuzamba az otthonok hanyag karbantartásával, ami nem áll messze az igazságtól. A csótányokat mágnesként vonzzák az olyan helyek, ahol könnyedén táplálékhoz juthatnak (például a padlón vagy pultokon szétszórt morzsákhoz).  A csótányok hihetetlenül strapabíró állatok: képesek napokig túlélni élelem és víz nélkül, és ellenállnak a fagynak is. Rovarirtókkal, becsalizott csapdákkal és kovafölddel felveheted ellenük a küzdelmet, de egy komolyabb csótányfertőzést lehetetlen csináld magad módszerekkel megfékezni.

hirdetes

Tűzhangya

A tűzhangyák főleg az Egyesült Államokban okoznak fejfájást a földtulajdonosoknak. Egy tűzhangya-fészek megbolygatása rettenetesen fájdalmas és veszélyes játék. Ezek a hangyák ugyanis nem restek méretes csáprágóikkal az ember bőrébe kapaszkodni, és rendszeresen szurkálni azt, ennek a nyom pedig a nagyobb élőlények (például emberek) testén még napokkal később is érezhető és látható marad. A tűzhangyák mérge képes kisebb állatokkal végezni, de a méreganyagra allergiás emberek számára is halálos. Habár a rovarirtó szerek népszerűek a tűzhangyák elrettentésére, egyesek igen extrém lépésekre vették rá magukat a hangyaprobléma megoldására. Egy biztos: benzint önteni a hangyadombra és meggyújtani azt veszélyes, és szinte teljesen hatástalan módszer.

hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


radioaktív sugárzás

a —>radioaktív izotópok bomlásából keletkező, az atommagból kilépő sugárzás. Az... Tovább

ikrek (gemini)

egyidejűleg világrajött, egyazon vemhességből származó magzatok; lehetnek egypetés ikrek,... Tovább

Tovább a lexikonra
Házi kert