Gödöllőn található Magyarország legszebb főtere!

hirdetes

Gödöllőé a legszebb főtér!

Szélesi Ferenc - Főkertész

Gödöllő megújult főterét választották a legszebb magyar főtérnek, az elismerést Tóth Tibor alpolgármester vette át Hévízen a Virágos Magyarországért díjkiosztó gála keretein belül. 

Hazánk legszebb főtere Gödöllőn található

 

A virágos Magyarországért fődíjat város kategóriában Hévíz, falu kategóriában pedig Csopak nyerte, a szervező bizottság és a Magyar Turizmus Zrt., mint a verseny főtámogatója, idén a települések főutcáját és főterét is kiemelt figyelemmel kísérte. Ebben a kategóriában pedig a megújult főtérrel rendelkező Gödöllő lett a befutó. A díjátadón kiemelték az utóbbi évek beruházásait, a folyamatosan szépülést, és fejlődést. Rengeteg zöldfelületet hoztak létre a város főterén, illetve felújításra került sor a Grassalkovich Kastély kertjében is, fákat, növényágyásokat telepítettek az évek során. 

 

Gödöllőé az ország legszebb főtere

 

A főtér a mai napra már elnyerte az európai színvonalat is. Télen-nyáron egyre több fiatal és idős egyaránt sétál a főtéren, számos program várja az idelátogatókat, télen például itt rendezték meg a karácsonyi vásárt is, de koncertek, fellépések is színesítik a mindennapokat. A következő oldalon megosztok veletek pár csodaszép képet is a főtérről. 

hirdetes

 

(A képek a godollo.hu oldalról származnak.)

Hazánk legszebb főtere Gödöllőn található

 

A versenyt egyébként már 19. alkalommal rendezték meg, aminek során a közterületek és az épületek virágosítása mellett a zöld felületek minőségét, rendezettségét, tisztaságát, szépségét, fenntarthatóságát is értékelték. A rangos verseny díjátadójának az idei városi kategória győztese Hévíz adott otthont, ahol a város sportcsarnokában gyűltek össze a résztvevő települések és a szervezők képviselői.

hirdetes

 

Gödöllő legszebb főtér

 

Virágos Magyarországért fődíjat város kategóriában Hévíz, falu kategóriában pedig Csopak nyerte. A versenynek köszönhetően azonban valamennyi település gazdagodott, hiszen tovább szépültek falvaink, városaink, amik – mint az a rendezvényen elhangzott, egyrészt élhetőbbé teszik környezetünket, másrészt pedig vonzóvá a turisták számára. A „Magyarország legszebb főtere” díj mellett Gödöllő a Green City Mozgalomtól is kapott egy elismerést: az egyesület környezetvédelmi tanácsadást ajánlott fel a város részére.

 

Gödöllő főtere

 

 

(A képek a godollo.hu oldalról származnak.)

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


gabona-sortávolság

a 16 —> gabonafélék vetési sorközeinek hagyományos (10,5—12 cm-es) szélessége. Tovább

földimogyoró-pogácsa

a földimogyoró olajip. feldolgozásának mellékterméke. Energia- és fehérjetartalma jelentős,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek