Az ország legszebb biciklis útszakaszai- legszebb kerékpárutak Magyarországon

Az ország legszebb biciklis útszakaszai

VN
Frissítve: 2024.06.19
Frissítette: SzT
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Magyarország legszebb biciklis útszakaszai

Bringaút az Egri várnál

Úgy látszik erre a listára csak a kedvenceim fognak rákerülni. De hát ki ne szeretne olyan történelmi helyeken tekerni, mint a legendás Egri vár, vagy éppen a legjobb borokat kínáló Szépasszony Völgye? Az Egri Vártól indul egy 40 kilométeres biciklis szakasz, ami végig vezet minket Eger környékének történelmi és természeti szépségein. Vulkáni képződmények, Sódomb, borászatok, elhagyott kőbánya, csodás panoráma, és a már ismert történelmi hagyatékok keresztezik az utazást. kihagyhatatlan, ugye? 

Bringázás a Duna mentén- bicikliút a Dunakanyarban

Na jó, nem bírom ki, hogy ne kerüljön rá még egy kedvencem a listára… A Dunakanyar is  a szívem egyik csücske, ahogyan a fentebb felsorolt helyek is, de hát mit lehet tenni, ha egyszer szépségével minden arra járót, vagy arra bringázót elvarázsol. Tudtad, hogy a Duna menti kerékpárút 4 országot is érint? És ebből az egyik a mi csodálatos Magyarországunk? Itt tekerve közvetlen közelségbe kerülhetünk a lágyan hullámzó, de szélsebes Dunánkhoz. A Duna-Ipoly Nemzeti Park területén biciklizve nagyon szép látvány fogad minket, nekünk a nagymarosi rész a kedvencünk, itt ugyanis közvetlenül a folyó mellett haladó részek is vannak bőven! Igen, a bicikliről a Visegrádi várat is lehet látni! 

Szilvásváradi bringakör

Nos, azért az utolsó helyre is az egyik legnagyobb kedvencem került. Létezik olyan ember, aki Szilvásváradot nem szereti? Ugye, hogy te sem ismersz ilyet, ugyanúgy, ahogy akadályát sem látod, hogy ideérkezz szélsebes kerekekkel felszerelt biciklinek nevezett paripáddal, és bejárd a környéket? a Szilvásvárad – Bükkmogyorósd – Csernely – Lénárddaróc – Sáta – Borsodbóta – Uppony – Dédestapolcsány – Nagyvisnyó – Szilvásvárad majdnem 50 kilométeres szakaszánál keresve sem lehet szebbet találni.  Arra készülni kell azonban, hogy lesz egy-kettő combosabb emelkedő, ezért kicsit érdemes bemelegíteni előtte a lightosabb budapesti utakon például.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

ló bélyegzése

a lovak egyedi megjelölésére szolgáló eljárás. A törzstenyészetékben a tenyésztési... Tovább

Gyomirtó Mester Pack

Kukorica posztemergens gyomirtó szer.Hatóanyag: 1 % jodoszulfuron-metil-nátrium, 30 %... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek