Az ország legszebb biciklis útszakaszai- legszebb kerékpárutak Magyarországon

hirdetes

Az ország legszebb biciklis útszakaszai

VN
Magyarország legszebb biciklis útszakaszai

Bringaút az Egri várnál

Úgy látszik erre a listára csak a kedvenceim fognak rákerülni. De hát ki ne szeretne olyan történelmi helyeken tekerni, mint a legendás Egri vár, vagy éppen a legjobb borokat kínáló Szépasszony Völgye? Az Egri Vártól indul egy 40 kilométeres biciklis szakasz, ami végig vezet minket Eger környékének történelmi és természeti szépségein. Vulkáni képződmények, Sódomb, borászatok, elhagyott kőbánya, csodás panoráma, és a már ismert történelmi hagyatékok keresztezik az utazást. kihagyhatatlan, ugye? 

Bringázás a Duna mentén- bicikliút a Dunakanyarban

Na jó, nem bírom ki, hogy ne kerüljön rá még egy kedvencem a listára… A Dunakanyar is  a szívem egyik csücske, ahogyan a fentebb felsorolt helyek is, de hát mit lehet tenni, ha egyszer szépségével minden arra járót, vagy arra bringázót elvarázsol. Tudtad, hogy a Duna menti kerékpárút 4 országot is érint? És ebből az egyik a mi csodálatos Magyarországunk? Itt tekerve közvetlen közelségbe kerülhetünk a lágyan hullámzó, de szélsebes Dunánkhoz. A Duna-Ipoly Nemzeti Park területén biciklizve nagyon szép látvány fogad minket, nekünk a nagymarosi rész a kedvencünk, itt ugyanis közvetlenül a folyó mellett haladó részek is vannak bőven! Igen, a bicikliről a Visegrádi várat is lehet látni! 

hirdetes

Szilvásváradi bringakör

Nos, azért az utolsó helyre is az egyik legnagyobb kedvencem került. Létezik olyan ember, aki Szilvásváradot nem szereti? Ugye, hogy te sem ismersz ilyet, ugyanúgy, ahogy akadályát sem látod, hogy ideérkezz szélsebes kerekekkel felszerelt biciklinek nevezett paripáddal, és bejárd a környéket? a Szilvásvárad – Bükkmogyorósd – Csernely – Lénárddaróc – Sáta – Borsodbóta – Uppony – Dédestapolcsány – Nagyvisnyó – Szilvásvárad majdnem 50 kilométeres szakaszánál keresve sem lehet szebbet találni.  Arra készülni kell azonban, hogy lesz egy-kettő combosabb emelkedő, ezért kicsit érdemes bemelegíteni előtte a lightosabb budapesti utakon például.

hirdetes
hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes


Tovább a Lexikonhoz

30/2006. (IV. 12.) FVM rendelet

az állatlétszámhoz kötött támogatási jogosultság országos tartalékból való... Tovább

tejcsésze (tejcsészike)

A tőgy felől a hasüreg felé haladó gyűjtőér (véna) alkotta mélyedés elnevezése.A t. az... Tovább

Tovább a lexikonra