Magyar városok a legnépszerűbb városok között!

hirdetes

Ismerd meg te is, mely városok szerepelnek a legnépszerűbb úti célok között!

GE.

Magyarország csodálatosan szép, ezt eddig is tudtuk, most pedig végre elismerték ezt a tényt külföldön is! Három magyar város szerepel a világ 100 legnépszerűbb városa között, nézzük, melyek azok, amikre büszkék lehetünk! 

Tudd meg te is, mely magyar városok a legnépszerűbbek!

Nem kis elismerés ez Hazánk számára, ugyanis nem egy nevenincs újság, vagy hírportál gyűjtötte csokorba a világ legnépszerűbb városát, hanem a Trivago. A Trivagoról tudni kell, hogy a világ legnagyobb szálláskeresőjeként ismeri mindenki, minden nap majdnem egy millió szálláshelyet hasonlítanak össze több mint 250 különböző szállásfoglaló oldalról. Hatalmas népszerűségnek örvend, a legutóbbi kimutatás szerint nagyjából 80 millió felhasználó választja a Trivagot utazásának megtervezéséhez!

Az utazókat a Trivago segíti a leginkább abban, hogy mindenki megtalálja a számára legideálisabb, és egyben legolcsóbb szállást, ebben nagy szerepet játszik a 200 millió szállásértékelés és a nagyjából 14 millió fotó! Ennek tükrében megállapíthatjuk, hogy a Trivago tökéletes áttekintést ad a világ legmagasabbra értékelt úti céljairól, mely egyesíti az árakat és a vendégek véleményét is. Így létrejön egy százas lista, ami azokat a célpontokat nevezi meg, ahol a leginkább megfizethető a szállás, rengeteg látnivaló van és az emberek többségének tetszik! Ekkora mennyiségű adat felhasználásával lehetetlen tévedni! És most ebbe a százas listába került bele három magyar úti cél is, a következő oldalon elmondom, melyek ezek a városok! 

Győr

Győr is előkelő helyezést ért el, nincs benne az első tízben, de az első ötvenben igen, a 43. helyen áll! Ismerjük meg a várost közelebbről! Győr megyei jogú város Magyarországon, Győr-Moson-Sopron megye székhelye. Jelentős gazdasági, ipari, vallási, oktatási, kulturális és sportközpont. A Bécs–Pozsony–Budapest innovatív tengelyen fekszik, kiváló közlekedési adottságokkal rendelkezik, az ország egyik legdinamikusabban fejlődő városa.

hirdetes

Magyarország műemlékekben harmadik leggazdagabb városa, a barokk belváros rekonstrukciójának elismeréséül elnyerte a műemlékvédelem Európa-díját. Az 1980-as években megindult a történelmi városmag tervszerű helyreállítása, melynek elismeréseképpen 1989-ben Győr elnyerte a műemlékvédelem Europa Nostra-díját. Győr ipara és gazdasága a 20. század elején hatalmas fejlődésnek indult a Rába Magyar Vagon- és Gépgyár létrehozásával. A rendszerváltozás után Közép-Európa első ipari parkja a városban nyílt meg 168 hektáros területen.

Ahhoz képest ipari parkok szempontjából mára elmaradott, hiszen egyetlen ipari parkkal rendelkezik továbbra is (Székesfehérvár ipari parkjainak száma például kilenc). Számtalan multinacionális vállalkozás Győrt választotta Közép-európai központjának. Ilyenek például: az Audi Hungária Motor Kft., a Hägleitner Büchl, a Philips. Gazdaságát erősíti hogy autópályáról minden városrész elérhető. Fejlesztik a vízi szállítás kirakódóállomását (Győr-Gönyű kikötő), amelynek jelentősége folyamatosan növekszik a Rajna-Majna-Duna csatorna hajózhatóvá tételével, és a légi szállítás lehetőségeit (Győr-Pér repülőtér). Itt van a megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza, amelyből a megye gazdasági élete is szerveződik. És van még egy város, ami szerepel a százas listán, a következő oldalon megismerheted te is!

hirdetes

Pécs

Pécs az előkelő nyolcadik helyezést érte el a Trivago százas listáján, hatalmas elismerés! Ismerkedjünk meg egy kicsit a várossal! Pécs Magyarország déli megyéjében, Baranya központjában található, szénbányászati múltja jelentős. A török doltság után sok időbe telt, mire a város újra régi fényében kezdett el tündökölni, mostanában végre sikerül elfelejteni a régmúltat. 2010-ben a város élete erőteljesen felpezsdült. Számtalan daru nőtt ki a földből, mindenfelé felújítások és építkezések folytak.

Látványosan nőtt a turisták száma is a megyeszékhelyen. A TDM Pécs adatai szerint 25 százalékkal nőtt március és április napokban a vendégéjszakák száma az előző évhez képest. 2005. október 19-én a 2010-es Európa kulturális fővárosa(EKF) címet (megelőzve Miskolc és Eger városát). Ennek keretében hatalmas projektekkel látott neki a város önkormányzata a fejlesztésekhez.

A nagy beruházások, úgy mint egy koncertközpont, egy tudásközpont és a Zsolnay kulturális negyed nem készültek el a 2010-es év első felére, ezért Pécs alternatív helyszínekkel is készült (a Pécsi Nemzeti Színház, a Pécsi Tudományegyetem orvoskari aulája, valamint a zsinagóga). Nézzük a következő várost, amire büszkék lehetünk, a következő oldalon folytatom!

 

Forrás: Wikipédia

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2022-05-16

Így lesz zöldebb a kerted a szomszédénál! – 4 trükk a kertészektől

Mikor és milyen gyakran locsoljuk a füvet, hogy az zöld és egészséges legyen? Nézd meg milyen trükköket árultak el a szakértőink, hogy zöldebb kegyen a fű!

2022-05-31

A legfontosabb júniusi feladatok a kertben

Júniusban rengeteg teendő van a kertben, és az alábbi hasznos kis lista segít majd, hogy egyikről se feledkezz meg, így egész nyáron ragyog majd a kert.

2022-06-01

Így lehet gyönyörű fehér pázsitod, ha segítségül hívod a lóherét

Te is szeretnél egy kis extrát vinni a talajtakaródba, sőt, szeretnéd, ha strapabíróbb lenne? Hívd segítségül a fehérvirágú lóherét és ragyogjon a kerted!

2022-06-27

„A szomszéd kertje mindig zöldebb” – De miért lesz gyomos a fű a kertedben?

A gyönyörű tiszta szép fű nem kell, hogy csak álom maradjon, ha neked is megkeserítik a mindennapjaidat a fűben kinövő gyomnövények,tudd meg, hogy mi okozza!

2022-04-05

Fél óra alatt elkészül a legfinomabb húsvéti tojáslikőr- íme a recept

Egy mennyi, hagyományos húsvéti tojáslikőr receptet mutatunk nektek, ami sokkal, de sokkal jobb, mint a bolti, és az elkésztése sem tart tovább egy fél óránál!

2022-03-31

Ilyet még nem hallottál! – Medvehagyma fesztivál Soponyban

Soponyban most egy teljes tavaszi nap erejéig mulathatunk a medvehagyma szezon nevében egy gasztro fesztivál keretein belül. Mutatom a részletes programot!

2020-03-10

Húsvéti tulipánszüret vár a Balatonnál!

Vár mindenkit a húsvéti tulipánszüret idén is! Mikortól és hol tudtok tulipánt szüretelni? Cikkünkből kiderül a nagy tulipánszüret minden információja.

2022-03-24

Nincs Húsvét barka nélkül – mi a barka, milyen fajtái vannak és mikor virágzik?

Ha Húsvétról beszélünk, mindenki asztalán ott díszeleg a barka. De mi is a barka és miért köthető a húsvéthoz? Tudj meg többet cikkünkből a barka eredetéről!

További cikkek ebben a témában


talajkopírozó szerkezet (talajmásoló)

kaszálószerkezetek, függesztett és félig függesztett munkagépek, burgonyakiszedő gépek,... Tovább

angóranyúl

jellegzetes szerzetéért (gyapjúért) tenyésztett, 3—5 kg-os nyúl. Származása nem... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gazdaság Gyeptermesztés Húsvét