Magyar városok a legnépszerűbb városok között!

hirdetes

Ismerd meg te is, mely városok szerepelnek a legnépszerűbb úti célok között!

Magyarország csodálatosan szép, ezt eddig is tudtuk, most pedig végre elismerték ezt a tényt külföldön is! Három magyar város szerepel a világ 100 legnépszerűbb városa között, nézzük, melyek azok, amikre büszkék lehetünk! 

Tudd meg te is, mely magyar városok a legnépszerűbbek!

 

Nem kis elismerés ez Hazánk számára, ugyanis nem egy nevenincs újság, vagy hírportál gyűjtötte csokorba a világ legnépszerűbb városát, hanem a Trivago. A Trivagoról tudni kell, hogy a világ legnagyobb szálláskeresőjeként ismeri mindenki, minden nap majdnem egy millió szálláshelyet hasonlítanak össze több mint 250 különböző szállásfoglaló oldalról. Hatalmas népszerűségnek örvend, a legutóbbi kimutatás szerint nagyjából 80 millió felhasználó választja a Trivagot utazásának megtervezéséhez!

 

Az utazókat a Trivago segíti a leginkább abban, hogy mindenki megtalálja a számára legideálisabb, és egyben legolcsóbb szállást, ebben nagy szerepet játszik a 200 millió szállásértékelés és a nagyjából 14 millió fotó! Ennek tükrében megállapíthatjuk, hogy a Trivago tökéletes áttekintést ad a világ legmagasabbra értékelt úti céljairól, mely egyesíti az árakat és a vendégek véleményét is. Így létrejön egy százas lista, ami azokat a célpontokat nevezi meg, ahol a leginkább megfizethető a szállás, rengeteg látnivaló van és az emberek többségének tetszik! Ekkora mennyiségű adat felhasználásával lehetetlen tévedni! És most ebbe a százas listába került bele három magyar úti cél is, a következő oldalon elmondom, melyek ezek a városok! 

 

Tudd meg te is, mely <a class="autolinkeles" title="mag" href="https://www.agraroldal.hu/mag-kifejezes.html">mag</a>yar városok a legnépszerűbbek!

 

Győr is előkelő helyezést ért el, nincs benne az első tízben, de az első ötvenben igen, a 43. helyen áll! Ismerjük meg a várost közelebbről! Győr megyei jogú város Magyarországon, Győr-Moson-Sopron megye székhelye. Jelentős gazdasági, ipari, vallási, oktatási, kulturális és sportközpont. A Bécs–Pozsony–Budapest innovatív tengelyen fekszik, kiváló közlekedési adottságokkal rendelkezik, az ország egyik legdinamikusabban fejlődő városa.

 

Magyarország műemlékekben harmadik leggazdagabb városa, a barokk belváros rekonstrukciójának elismeréséül elnyerte a műemlékvédelem Európa-díját. Az 1980-as években megindult a történelmi városmag tervszerű helyreállítása, melynek elismeréseképpen 1989-ben Győr elnyerte a műemlékvédelem Europa Nostra-díját. Győr ipara és gazdasága a 20. század elején hatalmas fejlődésnek indult a Rába Magyar Vagon- és Gépgyár létrehozásával. A rendszerváltozás után Közép-Európa első ipari parkja a városban nyílt meg 168 hektáros területen.

hirdetes

 

Ahhoz képest ipari parkok szempontjából mára elmaradott, hiszen egyetlen ipari parkkal rendelkezik továbbra is (Székesfehérvár ipari parkjainak száma például kilenc). Számtalan multinacionális vállalkozás Győrt választotta Közép-európai központjának. Ilyenek például: az Audi Hungária Motor Kft., a Hägleitner Büchl, a Philips. Gazdaságát erősíti hogy autópályáról minden városrész elérhető. Fejlesztik a vízi szállítás kirakódóállomását (Győr-Gönyű kikötő), amelynek jelentősége folyamatosan növekszik a Rajna-Majna-Duna csatorna hajózhatóvá tételével, és a légi szállítás lehetőségeit (Győr-Pér repülőtér). Itt van a megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza, amelyből a megye gazdasági élete is szerveződik. És van még egy város, ami szerepel a százas listán, a következő oldalon megismerheted te is!

 

Tudd meg te is, mely magyar városok a legnépszerűbbek!

 

Pécs az előkelő nyolcadik helyezést érte el a Trivago százas listáján, hatalmas elismerés! Ismerkedjünk meg egy kicsit a várossal! Pécs Magyarország déli megyéjében, Baranya központjában található, szénbányászati múltja jelentős. A török doltság után sok időbe telt, mire a város újra régi fényében kezdett el tündökölni, mostanában végre sikerül elfelejteni a régmúltat. 2010-ben a város élete erőteljesen felpezsdült. Számtalan daru nőtt ki a földből, mindenfelé felújítások és építkezések folytak.

 

Látványosan nőtt a turisták száma is a megyeszékhelyen. A TDM Pécs adatai szerint 25 százalékkal nőtt március és április napokban a vendégéjszakák száma az előző évhez képest. 2005. október 19-én a 2010-es Európa kulturális fővárosa(EKF) címet (megelőzve Miskolc és Eger városát). Ennek keretében hatalmas projektekkel látott neki a város önkormányzata a fejlesztésekhez.

hirdetes

 

A nagy beruházások, úgy mint egy koncertközpont, egy tudásközpont és a Zsolnay kulturális negyed nem készültek el a 2010-es év első felére, ezért Pécs alternatív helyszínekkel is készült (a Pécsi Nemzeti Színház, a Pécsi Tudományegyetem orvoskari aulája, valamint a zsinagóga). Nézzük a következő várost, amire büszkék lehetünk, a következő oldalon folytatom!

 

Tudd meg te is, mely magyar városok a legnépszerűbbek!

 

Szeged is éppen csak belekerült a top 50-be, ugyanis pont az ötvenedik helyezést érte el! Ismerjük meg ezt a csodálatos várost közelebbről! Szeged megyei jogú város, Magyarország harmadik legnépesebb városa, a Dél-Alföld legnagyobb városa, Csongrád megye és a Szegedi járás székhelye a Tisza és a Maros találkozásánál. Napjainkban Szeged a régió legfontosabb városa, egyetemi város, és a turisták körében is népszerű. Egyik legfőbb vonzereje a nyaranta megtartott Szegedi Szabadtéri Játékok, melyet 1931 óta rendeznek. A századfordulóra sugárútjaival és körútjaival kiépülő Szeged a Magyar Királyság második legnépesebb városa volt Budapest után, népessége megközelítette a 100 000 főt (a mainál lényegesen nagyobb közigazgatási területen).

 

Trianon után a népességnövekedés lelassult, mivel elvesztette vonzáskörzetének jelentős részét, a népességfejlődésben a hagyományosan vitális Debrecen és a gyorsan iparosodó Miskolc is megelőzte. A Kádár-korszak alatt tapasztalható jelentős népességnövekedés szinte teljes egészében a betelepülésből táplálkozott, mivel a városban és Csongrád megyében is nagyon lassú volt a természetes szaporodás, csökkenés váltakozott enyhe növekedéssel, elterjedt az egykézés.

 

Forrás: Wikipédia

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


ízesítők

a takarmányt gyakran kiegészítik étvágygerjesztő anyagokkal. Ilyen célra alkalmas a cukor,... Tovább

95/2008. (VII. 25.) FVM rendelet

Az egyes állatbetegségek és zoonózisok felszámolására, ellenõrzésére és megfigyelésére... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gazdaság Gyeptermesztés Húsvét