Magyar városok a legnépszerűbb városok között!

hirdetes

Ismerd meg te is, mely városok szerepelnek a legnépszerűbb úti célok között!

GE.
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Magyarország csodálatosan szép, ezt eddig is tudtuk, most pedig végre elismerték ezt a tényt külföldön is! Három magyar város szerepel a világ 100 legnépszerűbb városa között, nézzük, melyek azok, amikre büszkék lehetünk! 

Tudd meg te is, mely magyar városok a legnépszerűbbek!

Nem kis elismerés ez Hazánk számára, ugyanis nem egy nevenincs újság, vagy hírportál gyűjtötte csokorba a világ legnépszerűbb városát, hanem a Trivago. A Trivagoról tudni kell, hogy a világ legnagyobb szálláskeresőjeként ismeri mindenki, minden nap majdnem egy millió szálláshelyet hasonlítanak össze több mint 250 különböző szállásfoglaló oldalról. Hatalmas népszerűségnek örvend, a legutóbbi kimutatás szerint nagyjából 80 millió felhasználó választja a Trivagot utazásának megtervezéséhez!

Az utazókat a Trivago segíti a leginkább abban, hogy mindenki megtalálja a számára legideálisabb, és egyben legolcsóbb szállást, ebben nagy szerepet játszik a 200 millió szállásértékelés és a nagyjából 14 millió fotó! Ennek tükrében megállapíthatjuk, hogy a Trivago tökéletes áttekintést ad a világ legmagasabbra értékelt úti céljairól, mely egyesíti az árakat és a vendégek véleményét is. Így létrejön egy százas lista, ami azokat a célpontokat nevezi meg, ahol a leginkább megfizethető a szállás, rengeteg látnivaló van és az emberek többségének tetszik! Ekkora mennyiségű adat felhasználásával lehetetlen tévedni! És most ebbe a százas listába került bele három magyar úti cél is, a következő oldalon elmondom, melyek ezek a városok! 

Győr

Győr is előkelő helyezést ért el, nincs benne az első tízben, de az első ötvenben igen, a 43. helyen áll! Ismerjük meg a várost közelebbről! Győr megyei jogú város Magyarországon, Győr-Moson-Sopron megye székhelye. Jelentős gazdasági, ipari, vallási, oktatási, kulturális és sportközpont. A Bécs–Pozsony–Budapest innovatív tengelyen fekszik, kiváló közlekedési adottságokkal rendelkezik, az ország egyik legdinamikusabban fejlődő városa.

hirdetes

Magyarország műemlékekben harmadik leggazdagabb városa, a barokk belváros rekonstrukciójának elismeréséül elnyerte a műemlékvédelem Európa-díját. Az 1980-as években megindult a történelmi városmag tervszerű helyreállítása, melynek elismeréseképpen 1989-ben Győr elnyerte a műemlékvédelem Europa Nostra-díját. Győr ipara és gazdasága a 20. század elején hatalmas fejlődésnek indult a Rába Magyar Vagon- és Gépgyár létrehozásával. A rendszerváltozás után Közép-Európa első ipari parkja a városban nyílt meg 168 hektáros területen.

Ahhoz képest ipari parkok szempontjából mára elmaradott, hiszen egyetlen ipari parkkal rendelkezik továbbra is (Székesfehérvár ipari parkjainak száma például kilenc). Számtalan multinacionális vállalkozás Győrt választotta Közép-európai központjának. Ilyenek például: az Audi Hungária Motor Kft., a Hägleitner Büchl, a Philips. Gazdaságát erősíti hogy autópályáról minden városrész elérhető. Fejlesztik a vízi szállítás kirakódóállomását (Győr-Gönyű kikötő), amelynek jelentősége folyamatosan növekszik a Rajna-Majna-Duna csatorna hajózhatóvá tételével, és a légi szállítás lehetőségeit (Győr-Pér repülőtér). Itt van a megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza, amelyből a megye gazdasági élete is szerveződik. És van még egy város, ami szerepel a százas listán, a következő oldalon megismerheted te is!

hirdetes

Pécs

Pécs az előkelő nyolcadik helyezést érte el a Trivago százas listáján, hatalmas elismerés! Ismerkedjünk meg egy kicsit a várossal! Pécs Magyarország déli megyéjében, Baranya központjában található, szénbányászati múltja jelentős. A török hódoltság után sok időbe telt, mire a város újra régi fényében kezdett el tündökölni, mostanában végre sikerül elfelejteni a régmúltat. 2010-ben a város élete erőteljesen felpezsdült. Számtalan daru nőtt ki a földből, mindenfelé felújítások és építkezések folytak.

Látványosan nőtt a turisták száma is a megyeszékhelyen. A TDM Pécs adatai szerint 25 százalékkal nőtt március és április hónapokban a vendégéjszakák száma az előző évhez képest. 2005. október 19-én a 2010-es Európa kulturális fővárosa(EKF) címet (megelőzve Miskolc és Eger városát). Ennek keretében hatalmas projektekkel látott neki a város önkormányzata a fejlesztésekhez.

A nagy beruházások, úgy mint egy koncertközpont, egy tudásközpont és a Zsolnay kulturális negyed nem készültek el a 2010-es év első felére, ezért Pécs alternatív helyszínekkel is készült (a Pécsi Nemzeti Színház, a Pécsi Tudományegyetem orvoskari aulája, valamint a zsinagóga). Nézzük a következő várost, amire büszkék lehetünk, a következő oldalon folytatom!

 

Forrás: Wikipédia

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes

Még több cikk

2023-11-30

Így segít az ecet a növényeiden

Az ecet, amit általában tisztítószerként ismerünk, kiváló segítség lehet a növények egészséges növekedésének elősegítésében és más hasznos célokra is a növényeinkkel kapcsolatban.

2023-11-28

Így készül az eredeti savanyú káposzta – Elárulták a kerecsendiek a titkok

A káposztasavanyítás ősi művészete mélyen gyökerezik a hagyományokban, és Kerecsenden egy különleges, közösségi program keretében kaphatunk betekintést ebbe a gasztrokalandba.

2023-11-28

5 kihagyhatatlan gőzgombóc a városban, amit neked is meg kell kóstolni!

Budapesten több olyan hely is akad, ahol a legfinomabb gőzgombóc változatokat kóstolhatjuk meg. Fedezzük fel együtt ezeket az izgalmas helyeket, és próbáljuk ki mindet!

2023-11-28

Felkészültél a több centis hóra? Ilyen hatással lesz a kertben telelő növényeidre!

Készüljünk fel a hóesésre és a hideg hónapokra, hogy tavasszal virágba boruljon a kertünk, és az egész évben élvezhessük a növények szépségét.

2023-11-30

Az évelők szaporítását most is elvégezhetjük!

Az évelő növények gondozása és szaporítása fontos lépése a kertfenntartásnak. A tőosztás, pedig épp olyan téli feladatok közé tartozik, mint a metszés, vagy a gyümölcsfa ültetés.

2023-11-17

Tízezreket spórolhatsz, ha most ültetsz és nem várod ki a tavaszt!

Az őszi ültetés előnyeit vesszük sorra, amelyek a növények egészséges fejlődése mellett még jelentős költségmegtakarítást is hozhatnak a kertészek számára

2023-11-29

Így kíméld meg a gyepedet a téli hidegben, hogy tavasszal újra tündököljön

A téli gyepápolás kiemelkedően fontos, hiszen az alapja lesz majd a tavaszi tündöklő gyepnek, feltéve, ha megfelelően csinálod, kövesd a tippeket és tanulj!

2023-11-28

A Világ legszebb könyvtárai – Kulturális kincsek és a tudás őrzői

Ebben a válogatásban hét olyan könyvtárat mutatunk be, amelyek nem csupán a szavakat, hanem a látványt is emelik a középpontba, ezek a világ legszebb könyvtárai

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

fúrt kutak

olyan víznyerők, amelyeket a 30—500 m mélységből, egy v. több vízadó rétegből, kézi... Tovább

hígtrágya (német elnevezéssel gülle)

az alommentes tartási rendszerben, főleg sertéstelepeken, öblítővízzel kevert szilárd és... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gazdaság Gyeptermesztés Húsvét