Magyar városok a legnépszerűbb városok között!

Ismerd meg te is, mely városok szerepelnek a legnépszerűbb úti célok között!

GE.
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Magyarország csodálatosan szép, ezt eddig is tudtuk, most pedig végre elismerték ezt a tényt külföldön is! Három magyar város szerepel a világ 100 legnépszerűbb városa között, nézzük, melyek azok, amikre büszkék lehetünk! 

Tudd meg te is, mely magyar városok a legnépszerűbbek!

Nem kis elismerés ez Hazánk számára, ugyanis nem egy nevenincs újság, vagy hírportál gyűjtötte csokorba a világ legnépszerűbb városát, hanem a Trivago. A Trivagoról tudni kell, hogy a világ legnagyobb szálláskeresőjeként ismeri mindenki, minden nap majdnem egy millió szálláshelyet hasonlítanak össze több mint 250 különböző szállásfoglaló oldalról. Hatalmas népszerűségnek örvend, a legutóbbi kimutatás szerint nagyjából 80 millió felhasználó választja a Trivagot utazásának megtervezéséhez!

Az utazókat a Trivago segíti a leginkább abban, hogy mindenki megtalálja a számára legideálisabb, és egyben legolcsóbb szállást, ebben nagy szerepet játszik a 200 millió szállásértékelés és a nagyjából 14 millió fotó! Ennek tükrében megállapíthatjuk, hogy a Trivago tökéletes áttekintést ad a világ legmagasabbra értékelt úti céljairól, mely egyesíti az árakat és a vendégek véleményét is. Így létrejön egy százas lista, ami azokat a célpontokat nevezi meg, ahol a leginkább megfizethető a szállás, rengeteg látnivaló van és az emberek többségének tetszik! Ekkora mennyiségű adat felhasználásával lehetetlen tévedni! És most ebbe a százas listába került bele három magyar úti cél is, a következő oldalon elmondom, melyek ezek a városok! 

Győr

Győr is előkelő helyezést ért el, nincs benne az első tízben, de az első ötvenben igen, a 43. helyen áll! Ismerjük meg a várost közelebbről! Győr megyei jogú város Magyarországon, Győr-Moson-Sopron megye székhelye. Jelentős gazdasági, ipari, vallási, oktatási, kulturális és sportközpont. A Bécs–Pozsony–Budapest innovatív tengelyen fekszik, kiváló közlekedési adottságokkal rendelkezik, az ország egyik legdinamikusabban fejlődő városa.

Magyarország műemlékekben harmadik leggazdagabb városa, a barokk belváros rekonstrukciójának elismeréséül elnyerte a műemlékvédelem Európa-díját. Az 1980-as években megindult a történelmi városmag tervszerű helyreállítása, melynek elismeréseképpen 1989-ben Győr elnyerte a műemlékvédelem Europa Nostra-díját. Győr ipara és gazdasága a 20. század elején hatalmas fejlődésnek indult a Rába Magyar Vagon- és Gépgyár létrehozásával. A rendszerváltozás után Közép-Európa első ipari parkja a városban nyílt meg 168 hektáros területen.

Ahhoz képest ipari parkok szempontjából mára elmaradott, hiszen egyetlen ipari parkkal rendelkezik továbbra is (Székesfehérvár ipari parkjainak száma például kilenc). Számtalan multinacionális vállalkozás Győrt választotta Közép-európai központjának. Ilyenek például: az Audi Hungária Motor Kft., a Hägleitner Büchl, a Philips. Gazdaságát erősíti hogy autópályáról minden városrész elérhető. Fejlesztik a vízi szállítás kirakódóállomását (Győr-Gönyű kikötő), amelynek jelentősége folyamatosan növekszik a Rajna-Majna-Duna csatorna hajózhatóvá tételével, és a légi szállítás lehetőségeit (Győr-Pér repülőtér). Itt van a megyei Kereskedelmi és Iparkamara székháza, amelyből a megye gazdasági élete is szerveződik. És van még egy város, ami szerepel a százas listán, a következő oldalon megismerheted te is!

Pécs

Pécs az előkelő nyolcadik helyezést érte el a Trivago százas listáján, hatalmas elismerés! Ismerkedjünk meg egy kicsit a várossal! Pécs Magyarország déli megyéjében, Baranya központjában található, szénbányászati múltja jelentős. A török hódoltság után sok időbe telt, mire a város újra régi fényében kezdett el tündökölni, mostanában végre sikerül elfelejteni a régmúltat. 2010-ben a város élete erőteljesen felpezsdült. Számtalan daru nőtt ki a földből, mindenfelé felújítások és építkezések folytak.

Látványosan nőtt a turisták száma is a megyeszékhelyen. A TDM Pécs adatai szerint 25 százalékkal nőtt március és április hónapokban a vendégéjszakák száma az előző évhez képest. 2005. október 19-én a 2010-es Európa kulturális fővárosa(EKF) címet (megelőzve Miskolc és Eger városát). Ennek keretében hatalmas projektekkel látott neki a város önkormányzata a fejlesztésekhez.

A nagy beruházások, úgy mint egy koncertközpont, egy tudásközpont és a Zsolnay kulturális negyed nem készültek el a 2010-es év első felére, ezért Pécs alternatív helyszínekkel is készült (a Pécsi Nemzeti Színház, a Pécsi Tudományegyetem orvoskari aulája, valamint a zsinagóga). Nézzük a következő várost, amire büszkék lehetünk, a következő oldalon folytatom!

 

Forrás: Wikipédia

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-03-05

Ez a leghatékonyabb eszköz a gyomok ellen: Ismerd meg a geotextíliát

A geotextília egy áteresztő, szövet alapú anyag, amelyet széles körben használnak a kertészetben és tájépítészetben. Számos előnye van, véd a gyomok ellen...

2024-03-25

5 millió Forintos bírságot is kaphat, aki nem írtja ki a parlagfüvet 2024-ben

5 milliós bírság is ütheti a parlagfüves telkek tulajdonosait! Ismerd meg a 2024-es bírságokat, és azt, hogyan védekezhetsz hatékonyan a parlagfű ellen a telkeden!

2024-04-10

Áprilisban indulhat a pázsitfelújítás, ezekkel a lépésekkel

Indítsuk el a pázsitfelújítást ezekkel a lépésekkel, hiszen áprilisban végre eljött az ideje ezeknek a teendőknek. Kövessétek kertészünk szuper tanácsait ti is!

2024-05-18

Füvesítés májusban: 5 tipp, hogy sikeres legyen

Füvesítés májusban: Ne add fel! 5 tipp a sikerhez! Májusban is gyönyörű gyepet varázsolhatsz kertedbe! Kövesd tippjeinket, és élvezd a zöldellő fű pompáját nyáron.

2024-06-10

Legjobb programok Balatonfüreden: gasztronómia, kirándulás...

Legjobb programok Balatonfüreden (2024): strandok, pihenés, feltöltődés, kirándulás, gasztronómia, kultúra, programok, legjobb helyek, Északi parti borászatok.

2024-03-26

A tavasz dalnoka: 5 érdekes tény a barátposzátáról

Fedezd fel az 5 legérdekesebb tényt a barátposzáta madárról: történelmi hátterük, táplálkozási szokásaik, társas viselkedésük, hosszú vándorlásaik történetével!

2023-12-31

Autópálya-matrica árak 2024-ben: Holnaptól már érvényben!

2024-től az e-matrica árak emelkednek, és további útszakaszok válnak fizetőssé, ezért érdemes időben beszerezni a matricát, és tervezni az útvonalat az esetleges költségek miatt.

2024-03-26

Ültessünk kálát tavasszal, és gyönyörködjünk benne őszig!

Március végén vagy áprilisban ültessük el a csodálatos kála virágot, amiben, ha megfelelően gondozunk egészen őszig gyönyörködhetünk, mutatjuk, mi a trükkje neki!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

önemésztés (autodigeszció,autodigestio)

az a folyamat, amikor az emésztőnedvek a halál után a szöveteket bontják (pl. a gyomornedv... Tovább

49/2006. (VI. 28.) FVM rendelet

a tojótyúktartó telepek nyilvántartásba vételének szabályairól szóló 74/2003. (VII. 1.)... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek Gazdaság Gyeptermesztés Húsvét