A leghosszabb kisvasút Magyarországon

Ismerd meg te is Magyarország leghosszabb hegyi-erdei kisvasútját

Szélesi Ferenc - Főkertész
Push értesítések

ÉRTESÜLJ ELSŐKÉNT,

IRATKOZZ FEL ÉRTESÍTÉSEINKRE

Magyarország leghosszabb hegyi-erdei kisvasútvonalát mutatom be nektek, immáron 20 kilométeres szakaszon kanyaroghattok ti is a börzsönyi erdei kisvasút segítségével! 

Íme, a leghosszabb magyarországi kisvasút vonala

Sokat vártunk erre, de megérte, idén nyáron végre mindenki igénybe veheti Magyarország leghosszabb, 20 kilométeres kisvasútvonalát! Mindenkinek csak ajánlani tudom, természetesen az egész szakaszt!

A felújítási munkálatok már a tavalyi évben kezdetét vették, idén végre befejeződött minden, a Szob-Nagybörzsöny kisvasút szakaszát kibővítették a Márianosztra-Nagyirtás közötti résszel. A vasútvonal mentén turistaszálláshelyeket is létrehoznak, ráadásul a biciklisek is örülhetnek, ugyanis a kisvonat kerékpárt is szállít!

A felújítás Európai Uniós segítséggel valósult meg, a projekt 600 millió forintot kapott, ezen kívül az Ipoly Erdő Zrt. is sokat segített saját forrásból. A munkálatokat nehezítette az, hogy az 1992-es leállás során sok helyen még a síneket is felszedték, sokáig sajnos úgy tűnt, hogy az egész Európában egyedülálló vasútvonal meg fog szűnni teljesen.  

Szerencsére a felújítás megtörtént azonban és most már útjára indul a kisvonat, ami ráadásul napelemes kocsikkal közlekedik, ami nem csak környezetbarát, de nagyon költséghatékony is. A következő oldalon egy videót is mutatok kedvcsinálókén! 

Íme, a leghosszabb <a class="autolinkeles" title="mag" href="https://www.agraroldal.hu/mag-kifejezes.html">mag</a>yarországi kisvasút vonala

 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

közvetlen haszon-előállító keresztezés

az állattenyésztésben használatos eljárás. Célja olyan egyedek létrehozása, amelyeket nem... Tovább

Leander

A leander vagy babérrózsa (Nerium oleander) a tárnicsvirágúak (Gentianales) rendjébe és a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek