A leghosszabb kisvasút Magyarországon

hirdetes

Ismerd meg te is Magyarország leghosszabb hegyi-erdei kisvasútját

Szélesi Ferenc - Főkertész
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Magyarország leghosszabb hegyi-erdei kisvasútvonalát mutatom be nektek, immáron 20 kilométeres szakaszon kanyaroghattok ti is a börzsönyi erdei kisvasút segítségével! 

Íme, a leghosszabb magyarországi kisvasút vonala

Sokat vártunk erre, de megérte, idén nyáron végre mindenki igénybe veheti Magyarország leghosszabb, 20 kilométeres kisvasútvonalát! Mindenkinek csak ajánlani tudom, természetesen az egész szakaszt!

A felújítási munkálatok már a tavalyi évben kezdetét vették, idén végre befejeződött minden, a Szob-Nagybörzsöny kisvasút szakaszát kibővítették a Márianosztra-Nagyirtás közötti résszel. A vasútvonal mentén turistaszálláshelyeket is létrehoznak, ráadásul a biciklisek is örülhetnek, ugyanis a kisvonat kerékpárt is szállít!

A felújítás Európai Uniós segítséggel valósult meg, a projekt 600 millió forintot kapott, ezen kívül az Ipoly Erdő Zrt. is sokat segített saját forrásból. A munkálatokat nehezítette az, hogy az 1992-es leállás során sok helyen még a síneket is felszedték, sokáig sajnos úgy tűnt, hogy az egész Európában egyedülálló vasútvonal meg fog szűnni teljesen.  

hirdetes

Szerencsére a felújítás megtörtént azonban és most már útjára indul a kisvonat, ami ráadásul napelemes kocsikkal közlekedik, ami nem csak környezetbarát, de nagyon költséghatékony is. A következő oldalon egy videót is mutatok kedvcsinálókén! 

Íme, a leghosszabb <a class="autolinkeles" title="mag" href="https://www.agraroldal.hu/mag-kifejezes.html">mag</a>yarországi kisvasút vonala

 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

fehér hulladékgyapjú

a színgyapjúnál kevésbé értékes, az állat fejéről, farkáról nyírt és az... Tovább

lipidek

különböző felépítésű, de azonos oldhatóságú vegyületek csoportja. Vízben nem,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek