Ezek a legegyszerűbben gondozható tavaszi virágok - gondozást nem igénylő strapabíró tavaszi virágok

Ezek a legegyszerűbben gondozható tavaszi virágok

VN
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

El sem tudom hinni, hogy mindjárt itt van a tavasz, nálunk már kibújtak a hóvirágok is, és nemsokára a többi csodás tavaszi virágban is gyönyörködhetünk… Mutatok néhány nagyon egyszerűen gondozható tavaszi virágot, ami sokáig csodaszép. Ezeket a virágokat te is imádni fogod!

Ezek a legegyszerűbben gondozható tavaszi virágok

Legegyszerűbben gondozható tavaszi virágok: Bársonyvirág (Marigold)

Nálam elsőszámú kedvenc, számomra különösen szép, és szívemnek kedves ez, a sárga és narancssárga minden árnyalatában virágzó növény. Ha a valaha volt legkönnyebb gondozású virágot szeretnéd elültetni, akkor itt a lehetőség, válaszd a bársonyvirágot! Nagymamád (és a nagymamája!) valószínűleg ezeket a masszív, régimódi kedvenceket termesztette. Ezek az egynyári növények szinte elpusztíthatatlanok, túlélik a hőséget és a szárazságot, és megállás nélkül virágoznak az ültetéstől a kemény fagyig.

Legegyszerűbben gondozható tavaszi virágok: Szirti sziklaiternye (Sweet Alyssum)

Ez a csodás virág sokak nagy kedvence, és nemcsak azért, mert nagyon egyszerű gondozni. Tiszta fehérben, rózsaszín és lila árnyalatokban kapható, és nagyon finom illata van, ezért jó ötlet ülőhelyek közelébe ültetni, a terasz, vagy kerti part tövébe. Alapvetően a napos helyeket szereti, de kibír egy kis árnyékot is. Olyannyira strapabíró növény, hogy még egy enyhe fagyot is túlél, és külön öröm, hogy még a beporzók is imádják!

Legegyszerűbben gondozható tavaszi virágok: Kristályvirág (Delosperma)

A kristályvirág egy szívós évelő, ami tavasztól egészen fagyig virágzik. Alacsony növekedésű de csodaszép, főleg, ha többet is ültetünk egy helyre. Hengeres, puha, örökzöld levelei vannak, nevét pedig onnan kapta, hogy levelei telente kis jégdarabkákra hasonlítanak (jégvirág néven is szokták emlegetni), mivel fagyérzékeny, télen takarást igényel, de ezen kívül szinte nincsen vele gond.

Legegyszerűbben gondozható tavaszi virágok: Varjúháj (Sedum)

A varjúhájnak több száz fajtáj van, így könnyedén megtalálhatod a számodra legjobbat. Húsos levelei segítenek túlélni a száraz időszakot, tompított színei pedig a késői kertben nagyon jól néznek ki, amikor szinte minden más már teljesen elhalványult. Ez a virág sok teljes napsütést igényel.

Legegyszerűbben gondozható tavaszi virágok: Begónia (Begonia)

Ezek az alacsony karbantartást igénylő egynyári növények folyamatosan virágoznak, anélkül, hogy el kellene távolítani a már elnyílt, elhalt virágokat. A begóniáknak többnyire árnyékra van szükségük, bár egyes fajták elbírják a napfényt. Rengeteg féle-fajta és szín kapható, többek között piros, rózsaszín, sárga, narancssárga, lila, illetve szép fehér. 

Legegyszerűbben gondozható tavaszi virágok: Sásliliom (Daylilies)

Csodálatosak, mégis hihetetlenül egyszerű a gondozásuk ezeknek a virágoknak, amik simán lehetnek kerted ékei. Ugyan csak néhány napig virágoznak, mégis érdemes velük foglalkozni, mert annál különlegesebbek. 

Forrás

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-04-21

Meg kell metszeni elvirágzás után az orgonát, hogyan?

Általában a legtöbb orgona májusban vagy június elején virágzik, így a metszést közvetlenül a virágzás befejeződése után, idén azonban korábban virágzott!

2024-04-22

Itt az idő: Így alakítsd ki a tökéletes veteményeskertet!

Már egy ideje tervezgeted a veteményeskertet? Itt a tökéletes idő, alakítsunk ki együtt egy a tökéletes veteményeskertet! Hoztunk ehhez szakértői tippeket.

2024-04-22

Magvetés gond nélkül: fedezd fel a titkos trükköt a tökéletes magvetéshez

Vessünk magot egyszerűbben, mint valaha! Mutatom a magvetés egyik könnyítését, a földkocka készítő csodás lehetőségét, használd te is bátran, segítek tippekkel!

2024-04-18

Így ültesd a muskátlit az ablakba, hogy több virágot hozzon!

A muskátlik (Pelargonium) kedvelt növények az ablakokban, erkélyeken, és nem igényelnek túl sok speciális gondozást, de ezeket a tanácsokat tartsd be!

2024-04-22

Sárgul a leander levele? Egyszerűen kezelheted, ha időben elkezded

Mit csinálj, ha sárgul a leander levele? Ezek a szekértői tanácsok segítenek pikk-pakk rendbe szedni ezt a csodaszép virágot. Mutatjuk mit alkalmazz azonnal!

2024-04-16

Csodaszép, egyszerűen gondozható: Így ültess margarétát!

A margaréta nem elég, hogy csodaszép, sokak legnagyobb kedvenc virága, számos néphiedelem kapcsolódik hozzá, gyógyhatása van. Nézd milyen egyszerű az ültetése!

2024-04-09

Egy növény, amibe azonnal beleszeretsz: A hibiszkusz szaporítása dugványozással

A hibiszkusz egy csodás virág, melynek szaporítása dugványozással nagyon egyszerű. Jöjjön a hibiszkusz szaporítása dugványozással lépésről lépésre, kövesd!

2024-04-21

Virágzik a csodálatos lilaakác – Te tudod, mikor kell megmetszeni?

A lilaakác (Wisteria sinensis) metszése két fő időszakban történik az év folyamán, hogy segítsd a növényt a virágok és a növekedés optimális kifejlesztésében.

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

panzoócia (pandémia, panzootia)

földrészekre, egész világra kiterjedő járvány. (—>fertőző betegség) Tovább

állatok rögzítése műtéthez

kisebb beavatkozásokhoz a lovak rögzítésére a legegyszerűbb módszer az -> ajakszorító,... Tovább

Tovább a lexikonra
dísznövény Érdekességek Házi kert virág virágtermesztés