Legszebb tanösvényeink országszerte

hirdetes

Különleges tanösvények és túraútvonalak Magyarországon az év minden évszakára

ZH
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

Nincs is jobb az őszi napokon annál, minthogy útra kelünk és felfedezzük Magyarország legszebb rejtett kincseit. Most összegyűjtöttük a legszebb tanösvényeket Magyarországon, hogy ne csak lássunk, de tanuljunk is túra közben. Ezeken a különleges útvonalakon biztosan rengeteg szépséget fedezhetsz fel, erről árulkodnak a képek is a cikkben!

legszebb tanösvények

Legszebb, különleges tanösvények Magyarországon

Induljatok útnak és fedezzétek fel Magyarország legszebb tanösvényein keresztül kis hazánk rejtett szépségeit! Ezeken a helyeken nem csak látványban részesültök, de rengeteg információt is megtudhattok a meglátogatott helyekről a kihelyezett tábláknak köszönhetően. Nézzük melyek a legjobb tanösvények országszerte!

1.    Kazári riolit Tufa


A furcsa névvel ellátott geológiai képződmény nem csak nevében sajátos, de kinézetében is és csupán az egész világon hat ilyen hely található! Igazi ritkaság Európában is, Magyarországon kívül csak Kappadókiában találkozhatunk ilyen sziklaépítménnyel. Kazáron közel 2 órás túra keretében közelíthetjük meg a riolittufa földfelszíni megjelenését, miközben minden fontos információt megtudhatunk róla!

2.    Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház

Természetesen az elmúlt években nem csak a természet alakította Magyarország tájait, hanem az emberek is rendszerint kivették a részüket a munkából, így alakították ki a Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínházat is, amely egyszerűen magával ragad mindenkit monumentalitásában aki oda látogat. Nem csak a barlangot, de a felette húzódó tanösvényt is érdemes bejárni, hiszen páratlan panoráma fogad majd minket! Tudj meg többet a Kőfejtőről ITT

hirdetes

3.    Gemenc tanösvényei

Valódi kincsként tekinthetünk a Gemenci Tájvédelmi Körzetre, ahol nem csak egy tanösvényen fedezhetjük fel a hely szépségét, hanem több tematikus tanösvény ad erre lehetőséget. Családok számára a Molnárka tanösvényt ajánljuk, ahol még kisvasútra is szállhatunk, akik vadlesre készülnek, azoknak a Forgó-tavi tanösvény lehet az ideális, ha pedig az erdőre és annak mesés hangjaira vagyunk kíváncsiak, akkor a Fekete gólya tanösvény a miénk. Tudj meg többet Gemencről is!


4.    Tatai Fényes Tanösvény

Nem viccelünk, mikor azt mondjuk, hogy talán ilyen szép tanösvényt még sosem láttunk Magyarországon, amelyhez hozzájárul a mocsári és láperdős hangulat. Rengeteg fotós jár ide természet fotókat készíteni, hiszen rengeteg „helyi lakossal” találkozhatunk itt. 

hirdetes

5.    Ipolytarnóci Ősmaradványok Látogatóközpont

Igazi időutazásban lehet részünk az Ipolytarnóci Ősmaradványok Látogatóközpontjának geológiai tanösvényét járva, ahol egészen a miocén korig repítenek vissza minket.


6.    Selyem-réti tanösvény

A Fényes tanösvényhez hasonlóan az Ócsai Tájvédelmi Körzetben is egy mocsárvilággal ismerkedhetünk meg a Selyem-réti tanösvény láperdőjében, ami kitűnő helyszíne lehet egy családi kirándulásnak, hiszen több piknikező hely és játszótér is lett kialakítva a tanösvény mentén, ráadásul a terep babakocsival is könnyen bejárható.


7.    Tatabányai Geológiai tanösvény

Talán Tatabánya legismertebb látványosságának számít a Szelim-barlang, ami a geológiai tanösvény csúcspontjánál helyezkedik el. Az útvonal során sok más érdekességet is megismerhetünk Tatabányáról, a tájvidék kőzeteiről és a barlangi ásatásokról is. 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Kalocsai Körzeti Földhivatal

Földhivatal Milassin György hivatalvezetõ Ügyfélfogadás: H: 8.00-15.00 óráig, ebédszünet... Tovább

ES Lolita (EGH 331 RM)

Napraforgó Cél: olajipari Leírás:Széles háromszögtõl a kihegyesedõig alakúak levelei,... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek