Így tudod felhasználni a krumplihéját a háztartásban

hirdetes

Nehogy kidobd a krumplihéját! – A krumplihéj felhasználása a háztartásban

ZH
Pinterest logo

KÖVESS MINKET

PINTERESTEN

A krumplihéj nagyszerűen hasznosítható egy-két háztartásbeli trükkhöz, így semmiképp sem ajánlott kidobni! Nézd meg mire tudod még felhasználni a megpucolt krumpli héját, ahelyett, hogy a kukába dobnád!

krumplihéj alkalmazása

1.    Krumplihéj növénytápként, gyomírtóként

A krumplihéj remek lehet növényeink védelmére és ápolására is csupán egy főzetet kell belőle készítenünk, amivel megöntözhetjük őket. Engedj egy fazék hideg vizet a krumplihéjra, amit addig főzz, míg fel nem forr, majd zárd el és hagyd a vízben addig a krumplihéjat, amíg ki nem hűl a víz. Végül szűrd le az egészet és már kész is! Az egyik leghatékonyabb növénytáp a keményítő tartalma miatt! Ugyanúgy kell meglocsolnod ezzel a virágokat, mintha sima víz lenne, de ennek a folyadéknak sokkal nagyobb a tápanyag tartalma, így csodákat fog művelni! Ha a kertben locsolnál vele, azzal a gyomokat is kiírthatod!


2.    Krumplihéj ablakpucolásra

hirdetes

Az előzőleg leírt főzetet használhatod még ablakpucolásra is, csupán a kihűlt lébe márts bele egy törlőkendőt, kicsavarod, és ezzel mosd át az ablakot! Majd töröld át egy száraz ronggyal is az ablakot, az eredmény pedig csíkmentes, ragyogó ablak!


3.    Krumplihéj cipőtisztításhoz

A krumplihéjat cipőtisztításhoz is felhasználhatod, amennyiben sötétebb vagy barna bőr cipőt, szandált szeretnél vele kipucolni. Ha a lábbelik már kezdik elveszteni régi fényüket és színüket. Nem kell mást tenned, mint fogni egy darab krumplihéjat és a héjas felével kifényezni a cipőd felületét. Így egykettőre visszanyeri majd a korábbi állapotát!

hirdetes

4.    Krumplihéj mosogatáshoz

Dörzsiszivacs helyett sokkal jobb megoldás lehet a krumplihéj a zsíros ételmaradékok eltávolítására a tányérok és edények aljából! Nem karcolja az edényt és még környezetbarát is! Szórd csupán bele az edény aljába és dörzsöld fel vele a makacs réteget!

5.    Krumplihéj komposztként

A krumplihéjából virágföld dúsító komposzt is készíthetünk, csupán annyit kell tenned, hogy nem a szemetesbe dobod a krumplihéját pucolás után, hanem egy komposztban gyűjtöd a többi konyhai hulladékkal együtt. Idővel elkezd bomlani és nagyszerű tápanyagban gazdag virágföldadalékká válik.
 

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

áramjegyek

elektromos áramütés hatására a bőr hámrétegében kialakuló lapos pont v. vonal alakú,... Tovább

tar búza (kopasz búza)

Szálkátlan kalászú (arista nélküli) búza.A régebben termesztett szálkás búzák helyét... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek