Krumplival áram? Hihetetlen, de lehetséges!

Rengeteget spórolhatsz a krumpli segítségével!

Szélesi Ferenc - Főkertész, AN
Youtube logo

IRATKOZZ FEL

CSATORNÁNKRA

Ingyen áramot termelhetünk egyetlen krumpli segítségével? Egy nagyon egyszerű trükköt találtam, amit most megmutatok nektek is, kíváncsian várom a véleményeteket róla! 

Spórolj te is krumplival!

Mi nem igazán hittünk ennek a kis trükknek, egyszerűnek tűnik, az is, de hogy működik-e biztosan, az már kétségeket szül bennünk. Mindenesetre megosztjuk veletek, és mi is ki fogjuk próbálni, a későbbiekben pedig megosztjuk veletek a tapasztalatokat! Nézzük, miről is van szó!

Krumplival áram? Lehetséges!

Egyes kutatók arra jutottak, hogy egyetlen krumpli segítségével akár hetekig is működhet egy LED-es lámpa. A burgonyából készült ingyen áramot egy izraeli cég, a Yissum fejlesztette ki, és teljesen ingyen adná át Izrael lakóinak, itt ugyanis sok helyen még mindig nincsen elektromos áram. A céljuk egyértelműen az volt, hogy olcsó és környezetbarát módszert találjanak, melyet bárki kipróbálhat otthon.

Hogyan működik?                                                        

A lényege az, hogy legalább 10 percig főzünk egy vastagabb krumpli szeletet, ehhez egy réz katód és egy cink katód lapot rögzítünk. Már is kész az ingyen áram! A kutatók bebizonyították, hogy a módszer segítségével az áramfogyasztás jelentős mértékben csökkenthető bármely háztartásban, ahol energiatakarékos égőt használnak.

                                                           

Arra jutottak ugyanis, hogy akár negyven napig is működőképes lehet egy LED-es égő a krumpli segítségével, ez pedig egy kisebb szoba bevilágításához elegendő.

                                                            

Kicsit kételkedünk, de mint mondtuk, kipróbáljuk és jövünk nem sokára a tapasztalatokkal, addig is íme egy videó a működéséről: 

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS
További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

variáció

a biol.-ban a ->változékonyság mennyiségi és minőségi megnyilvánulása; a kifejezésre. Tovább

burgonyatároló

olyan nagyüzemi tárolóépület, mely megteremti a burgonya téli raktározásának feltételeit.... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek