Közeleg a tél-legalábbis ezt állítják

Közeleg a tél

Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

Az eddig telünk nem volt az igaz, Karácsonykor napszemüvegben sétálhattunk, volt, ahol 10 Celsius fok fölé is emelkedett a hőmérséklet, csapadék sem volt egyáltalán. Sokszor kaptunk már azonban olyan híreket, hogy jön a tél, nagyon hideg lesz, most már tényleg jön, de nem érkezett meg hozzánk a várva várt havazás. Most viszont úgy néz ki, hogy valóban megérkezik a lehülés, és lassan előkerülhetnek a szánkók is

Az eddig telünk nem volt az igaz, Karácsonykor napszemüvegben sétálhattunk, volt, ahol 10 Celsius fok fölé is emelkedett a hőmérséklet, csapadék sem volt egyáltalán.

Ha hinni lehet az előrejelzésnek, akkor a hét elején még marad ez enyhe idő, a hét második felére azonban egyre téliesebbre forful az időjárás. Eleinte inkább eső, aztán hózápor, néhol havazás is lehetséges az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrisebb előrejelzése szerint. A jövő héten már beköszönthet a valódi tél, a leghidegebb órákban akár -7, -8 fok is lehet, de akár nappal is fagypont alá süllyedhet a hőmérséklet. Még így sem lesz olyan hideg, mint amilyet várhatnánk januárban, de azért már ez is valami. 

 

Nézzük hogyan alakul az időjárásunk:

Hétfő

Eleinte többfelé, később egyre kevesebb helyen lehet csapadékra számítani. Legkésőbb a Dunántúlon, illetve északkeleten áll el az eső. A szél sokfelé megélénkül, a Kisalföldön és az Alföld déli részén néhol meg is erősödik. A legalacsonyabb hőmérséklet plusz 4 és plusz 9 fok között alakul. A legmagasabb hőmérséklet többnyire plusz 10 és plusz 15 fok között, északkeleten kevéssel plusz 10 fok alatt valószínű.

Kedd

Túlnyomóan borult lesz az ég, sokfelé várható eső, zápor. A Dunántúlon megélénkül, helyenként meg is erősödik a szél, de másutt mérsékelt marad a légmozgás. A minimumhőmérséklet plusz 3 és plusz 8 fok között valószínű. A nappali maximumok várhatóan plusz 7 és plusz 12 fok között alakulnak.

Szerda

Az ország nagyobb részén erősen felhős vagy borult marad az ég, a Dunántúlon azonban hosszabb-rövidebb időre kisüthet a nap. Eleinte a Dunától keletre elszórtan, majd ott is egyre kevesebb helyen valószínű eső, zápor. Estefelé helyenként már hózápor is előfordulhat. A Dunántúlon a szél is megerősödhet. A leghidegebb órákban 0 és plusz 5 fok között alakul a hőmérséklet. Napközben 2-8 fokig melegedhet a levegő.

Csütörtök

Helyenként számíthatunk záporra, akár hózáporra is. A legalacsonyabb hőmérséklet mínusz 4 és plusz 2, a legmagasabb hőmérséklet mínusz 1 és plusz 5 fok között alakul.

Péntek

Változóan felhős idő várható, helyenként lehet hózápor. A leghidegebb órákban mínusz 6 és mínusz 1 fok között alakul a hőmérséklet. Pénteken délután mínusz 1 és plusz 4 fokig melegedhet a levegő. A meteorológiai szolgálat ugyanakkor azt írta, hogy a légköri helyzet – és így a csütörtökre és péntekre szóló prognózis – az átlagosnál is jóval bizonytalanabb.

Szombat

Többnyire gyengén felhős idő várható több-kevesebb napsütéssel. Egy-egy hózápor előfordulhat. A minimumhőmérséklet általában mínusz 7 és mínusz 2, a maximumhőmérséklet mínusz 1 és plusz 4 fok között alakul.

Vasárnap

Nagyobbrészt erősen felhős idő ígérkezik, szórványosan várható hózápor, havazás. A leghidegebb órákban általában mínusz 6 és mínusz 1 fok között, napközben mínusz 2 és plusz 3 fok között alakul a hőmérséklet.

Forrás: MTI

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS


Tovább a Lexikonhoz

gumiszalagos osztályozó

a vízszinteshez viszonyítva hegyesszöget alkotó síkban, két tengely között forgó... Tovább

lappangási idő (inkubáció)

a —>kórokok érvényesülése, ill. a fertőzés és a betegség tüneteinek jelentkezése... Tovább

Tovább a lexikonra