Kovászos uborka készítése – Kovászos uborka recept mindenkinek

Kiszállító és termelő kereső
hirdetes

Kovászos uborka készítése tartósítószer nélkül!

Szélesi Ferenc - Főkertész
Kovászos uborka recept

Kovászos uborka készítése – A méret a lényeg?

Erről megoszlanak a vélemények, én annyit mondok, hogy ízlés dönt – nekem teljesen mindegy, csak legyen kész és együnk. Egyébként néhányan arra esküsznek, hogy a nyolc-tíz centiméteres, fürtös csemegeuborka a legmegfelelőbb választás. 

Ezzel szemben mások azt állítják, hogy a kovászolni való uborka 10 centiméter hosszúságnál és három centiméter átmérőnél kezdődik. Rátok bízom a döntést, ami a méretet illeti, az elkészítés módját viszont nem, mert szerintem ez a legjobb recept, ami létezik! 

Kovászos uborka készítése – Mi szükséges a kovászos uborka elkészítéséhez? 

hirdetes

Szükségünk lesz egy nagy (vagy több kicsi) befőttesüvegre – minél nagyobb annál jobb (én az öt literest szeretem a legjobban, ezért a mennyiségeket is ehhez írom), uborkára (amennyi szorosan belefér az üvegbe), 18-20 gerezd fokhagymára, három csokor friss kaporra, három evőkanál sóra, 10-12 szem egész borsra, langyos vízre, egy-két szelet szikkadt kenyérre.

hirdetes

Kovászos uborka készítése – Az előkészületek

Már az előkészületek is nagyon fontosak – ügyeljünk mindig a tisztaságra! Mossuk el a befőttesüvege(k)et, tisztítsuk meg az uborkákat (ehhez használjunk körömkefét, nehogy valami szennyeződés maradjon rajta). Öblítsük le a kaprokat, pucoljuk meg a fokhagymákat. Fontos tudni azt is, hogy az uborkák végei a legtöbb esetben sajnos keserűek, ezért érdemes inkább levágni mindet.

Az uborkákkal még nem vagyunk kész, vágjuk be hosszában őket, ugyanis így a lé sokkal jobban át tudja majd járni. Nagyon sok mindent megtudtunk már a kovászos uborkáról, de a recepttel még mindig adósok vagyunk. Most már nem kell semmi mást tennetek, mint átlapozni a következő oldalra, ugyanis ott találhatjátok meg a szükséges lépéseket, nézzük, hogyan készül a tökéletes kovászos uborka, tartósítószer nélkül! 

Devanath képe a Pixabay -en.

hirdetes

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Ezek is érdekelhetnek

hirdetes
További cikkek ebben a témában
hirdetes


üzemszervezés

olyan tevékenység, amely a mg. vállalat belső működését, szervezeti, vezetési rendszerét... Tovább

keretkészítés (méhészet)

a keretek merev vázát a derékszögben összeillesztett lécek adják, amelyeket előzőleg a... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek