A körte növényvédelme, elárulunk mindet, amit tudni kell róla!

A körte növényvédelme- ezeket érdemes tudni!

AN
Instagram logo

KÖVESS MINKET

ISTAGRAMMON

A körte növényvédelme, betegségek kezelése

Tűzelhalás

A tűzelhalás egy gyakori bakteriális fertőzésről a gyümölcsfákban. Tünetei a növények törzsén és szárain mutatkoznak meg. Az elhalás lehetetlenné teszi a gyümölcstermést, mert elpusztítja az ehhez szükséges virágokat – első sorban környezeti tényezők miatt alakul ki.

Fontos odafigyelni rá, hogy ne trágyázd túl fáidat, és metszd őket megfelelően, hogy megelőzd a fokozott növekedést és az olyan sérüléseket, amelyeken a fertőzések könnyedén bejuthatnak a fákba. Ha a fertőzés helyi jellegűnek tűnik, akkor azonnal távolítsd el a fertőzött ágat vagy szárat.

Levéltetvek

A levéltetvek előszeretettel csonkítják meg a növények levélzetét, de szerencsére viszonylag egyszerű kiiktatni őket. Egy slag erős vízsugara elég lehet, hogy lemossa őket a levelekről (de vigyázz, nehogy a leveleket is lecsapd velük).

Füstösszárnyú körtelevélbolha

Ez az Európában őshonos kártevő betegségeket terjeszt és akár el is pusztíthatja a körtefákat. A leghatékonyabb védekezés természetes ragadozókat telepíteni a kertbe, amelyek levadásszák a körtelevélbolhákat. Ilyenek például a recésszárnyú fátyolkák, és a parazitadarazsak. Vegyi ellenintézkedések is működhetnek, azonban ezeknél fontos odafigyelni a megfelelő időzítésre.

Ha tetszett ez a cikk, oszd meg ismerőseiddel, kattints ide:

MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS MEGOSZTÁS

Még több cikk

2024-06-22

Ezek a házi növényvédő szerek minden kártevőt elűznek a kertből - Hihetetlen, de igaz

A kártevők a legtöbb kerttulajdonos életét megnehezítik, de ezek a házi növényvédő szerek garantáltan megoldják a problémádat. Ne habozz, próbáld ki őket.

2024-06-21

Hogyan használjuk a metélőhagymát - A kertben és a konyhában

Fedezd fel, hogyan használhatod a metélőhagymát a kertben és a konyhában. Ismerd meg termesztési tippeket és finom recepteket, amelyekkel feldobhatod ételeidet!

2024-06-22

Mit lehet tenni, ha megégtek a növényeim a napon?

Gondoskodj róla, hogy szobanövényeid ne kapjanak túl sok napfényt, mert megéghetnek és elfonnyadhatnak. Mit lehet tenni, ha megégtek a növényeim a napon?

2024-06-21

Ez az a virág, amitől az összes méh bezsong

A varjúháj, különösen a sárga, igazi méh-mágnes, amely nemcsak a kert szépségét növeli, hanem könnyen gondozható is. Ismerd meg, miért imádják a kertészek!

2024-06-22

Meglepő tények a régi idők kerti munkáiról - te hallottál már ezekről?

Amióta világ a világ a földművelés fontos része az emberek életének. Ebben a cikkben 10 érdekes és meglepő tényt tárok fel a régi idők kerti munkáiról.

2024-06-11

Hogyan védekezz a kukorica baktériumos megbetegedései ellen

Amikor a kukoricatermést jégverés, erős szél vagy heves esők károsítják, a kukorica baktériumos megbetegedései könnyen kialakulhatnak. Íme mit tehetsz ez ellen.

2024-06-11

Csiga ellen természetesen: egy kertész hasznos tanácsaival

A csigák bosszantó állatok a kertben, ezért érdemes módjával, de ritkítani őket, de természetesen! Semmiképpen se bántsuk a csigákat, kövessük ezeket a tippeket.

2024-06-11

Ez az 5 legjobb tipp lóbogár ellen

A lóbogár a kertek ellensége, sok kertész rémálma, most hoztunk nektek 5 hatásos tippet, amivel kiűzhetitek a lóbogarat a kertetekből és vissza se jön!

További cikkek ebben a témában


Tovább a Lexikonhoz

Rovarölo Karate Zeon 5 CS

A mikrokapszulázott Karate Zeon a korábbi EC, WG formulációkkal szemben hosszabb hatástartamú,... Tovább

seb

a ->köztakarónak (bőrrel v. nyálkahártyával fedett testrészeknek) átható folytonossági... Tovább

Tovább a lexikonra
Érdekességek kert Növénytermesztés Növényvédelem